שימורי מזון מלא - שאלה לדימיטרי

מחפשת שימורי מזון מלא במרקם פטה שאינם מכילים דגים (החתולה אלרגית). לחתולה שלי נמאס קצת מהפנסי פיסט ו - נטורל באלאנס אין להשיג (במקום אחד אמרו לי שאולי יהיה בעוד כמה שבועות ובמקום אחר טענו שיש בעיה עם היבואן - ידוע לך משהו?). הציעו לי נוטריאנס - אבל עד כמה שהצלחתי לבדוק הוא אמנם עם אישור של AAFCO אבל לא מצוין שהוא מזון מלא. דעתך? רעיונות אחרים?
תודה מראש.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא מכיר נוטריאנס, אם יש באיזו חנות כדאי להתקשר ולשאול מה כתוב על הקופסה.
אני נותן לשלי שימורים של הורייזון, זה מזון מלא אבל לא בטוח שהחתולה שלך תרצה לאכול אותם אחרי פנסי פיסט.

Yukita

Active member
מנהל
שאלה כללית לדיון ומחשבה:

בהנחה שהחתולים שלנו מקבלים אוכל יבש באיכות די טובה, עד כמה לדעתכם צריך להקפיד על האוכל הרטוב (שאצלנו לפחות נותנים כמנה לא גדולה פעם ביום) שיהיה איכותי במיוחד?

*אחת

Member
שאלה כללית לדיון ומחשבה:

בהנחה שהחתולים שלנו מקבלים אוכל יבש באיכות די טובה, עד כמה לדעתכם צריך להקפיד על האוכל הרטוב (שאצלנו לפחות נותנים כמנה לא גדולה פעם ביום) שיהיה איכותי במיוחד?

אני הייתי מעדיפה שהחתולון שלי יקבל מזון איכותי גם באוכל הלח אם הוא מקבל מנה נאה ממנו כל יום, כי זה מצטבר. על חטיף פה ושם עוד אפשר להתפשר. מה גם שאינני יודעת עד כמה לסמוך במאת האחוזים על הצהרות היצרנים על האריזות, אבל זה כבר נושא אחר...

Yukita

Active member
מנהל
אני הייתי מעדיפה שהחתולון שלי יקבל מזון איכותי גם באוכל הלח אם הוא מקבל מנה נאה ממנו כל יום, כי זה מצטבר. על חטיף פה ושם עוד אפשר להתפשר. מה גם שאינני יודעת עד כמה לסמוך במאת האחוזים על הצהרות היצרנים על האריזות, אבל זה כבר נושא אחר...
אכן, גם אני הרגשתי כך. עם זאת, יצא לי לתהות עד כמה הקפדה על סוג המזון הרטוב מועילה כשהוא לא מזון עיקרי. אין ספק שגם השיקול הכספי נכנס לענין.

מחפשת שימורי מזון מלא במרקם פטה שאינם מכילים דגים (החתולה אלרגית). לחתולה שלי נמאס קצת מהפנסי פיסט ו - נטורל באלאנס אין להשיג (במקום אחד אמרו לי שאולי יהיה בעוד כמה שבועות ובמקום אחר טענו שיש בעיה עם היבואן - ידוע לך משהו?). הציעו לי נוטריאנס - אבל עד כמה שהצלחתי לבדוק הוא אמנם עם אישור של AAFCO אבל לא מצוין שהוא מזון מלא. דעתך? רעיונות אחרים?
תודה מראש.
היכנסי לאתר היצרן nutrience canada ותוכלי לראות את הרכיבים בשימורים שנמכרים בארץ (סדרת sub zero).
הפטה הודו לא מכיל דגים. החתולים שלי מתים עליו והוא מזון מלא.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני בכל זאת משתדל לבחור שימורים איכותיים שלא יכילו דברים לא בריאים.

Ka13

New member
השימורים של נוטריאנס מכילים דגים.
אצלי אוהבים אוהבים אותם הרבה יותר מפנסי פיסט.

dimitrygo

Active member
מנהל
עכשיו אני רואה את הנתונים שלהם ונזכר למה אני לא ניסיתי אותם אף פעם: guar gum, xanthan gum
וגם הרבה שומן.

כן. יש שם 7% שומן (בפנסי פיסט יש 5%). מה רע ב- XANTHAN GUM? יודעת שבאנשים הוא משמש כחומר מסמיך במאפים נטולי גלוטן בחולי צליאק ואפילו מוכרים אותו בקטגוריה של תוספי מזון. יש בעיה איתו בחתולים?
אחוז השומן וזה שהוא לא מוגדר מזון מלא זה לדעתי הבעיות.

dimitrygo

Active member
מנהל

תודה רבה! למדתי.
ראיתי את הניסוח שלהם בקשר לשאלה האם מזון מלא או לא. נראה כמו נסיון להתחמק מזה שהם לא קיבלו אישור של AAFCO להגדיר כמלא. גם בפתקית בעברית על הפחיות לא מצוין שזה מלא (בניגוד לפנסי פיסט ונטורל באלאנס).
כנראה שהגברת תיאלץ להמתין עד שיחזור הנטורל באלאנס ובינתיים "להסתפק" בפנסי פיסט.
אולי מתישהו יגיעו לארץ גם הסוגים "המתקדמים" של פנסי פיסט.

Ka13

New member
לא ממש מטריד אותי החומרים האלה כי הם לא מקבלים את זה קבוע והכמות היא מזערית בשביל להזיק. ( יש להם גם יתרונות.. )
הבעיה היחידה שלי עם השימורים האלה זה הגודל.
הרכיבים שלהם די איכותיים הרבה יותר מכל דבר אחר שיש כאן.

Ka13

New member
זה מזון מלא
לחתולים עם ibd. לא הייתי נותנת. יש אצלי חתול עם קיבה רגישה ונוטריאנס לא עשה לו בעיות.
מה שכן עשה לו זה פריסקיז ופנסי.

למעלה