שימור זכויות ביטוח לאומי בארץ

motek116

New member
שימור זכויות ביטוח לאומי בארץ

שלום לכולם,
בן זוגי אמריקאי ואני ישראלית. אנחנו מתכננים לעשות תהליך של גרין קארד ע"ב נישואין מהארץ, ואז אעבור אליו לארה"ב (אעדכן בפורום כשיהיה לוח זמנים). הבנתי שללדת בארה"ב זה מאוד מאוד יקר, ושגם אם יש לי ביטוח (אפילו דרך מקום העבודה שלו), זה יכול להגיע ל5000 דולר או 10,000 דולר - משהו שהייתי מעדיפה לחסוך.
השאלה היא: אם אני עוברת לארה"ב, חיה שם כמה שנים ועדיין ממשיכה לשלם ביטוח לאומי בארץ כל חודש - האם אהיה זכאית לכיסוי מלא של הלידה אם אחליט לחזור ללדת בארץ?
ובהמשך לזה - קראתי פה בפורום על ניתוק תושבות לצרכי מס הכנסה (להצהיר על עצמי כתושבת חוץ) ובו זמנית, לא לנתק תושבות לצרכי ביטוח לאומי.. נראה לי כמו משהו שיהיה מתאים לסיטואציה - נכון?

תודה רבה!

motek116

New member
אגב,

יכול להיות שאני טועה אבל הבנתי שלאחר 5 שנים, ביטוח לאומי די עושה את הניתוק תושבות שלי בעצמו ורואה בי תושבת חוץ.. אם זה נכון, אז השאלה מכוונת לתוך מסגרת הזמן הזו.

Fellowship

New member
חברים שלנו ילדו בארה"ב ולא שילמו דולר, תלוי בביטוח אני מניח

eladts

New member
בשביל לשמר את הזכויות

צריך גם לשמר את החובות. אתם צריכים לשלם 15% מהכנסתכם לבט״ל, לא 160 ש״ח לחודש. כמו כן, כמו שכבר כתבו לך, עם ביטוח סביר לידה לא תעלה כאלו סכומים, הסכומים ששמעת הם מיקרי קיצון של ביטוחים ממש גרועים.

klemiki

New member
לכל ביטוח יש באתר cost estimator

שם תוכלו לדעת כמה עולה לידה.
זה כמובן הערכה רגילה ללא סיבוכים.
&nbsp
למעט במיקרים מיוחדים (הסתבכות בירוקרטית, שימוש ברופאים לא מהרשת בלי רשותכם וכל מיני בלגנים) זה לא יעלה יותר מה out of locket maximum בביטוח.
&nbsp
Out of pocket של 10000$ בתיך הרשת זה די זוועה ומראנ על ביטוח די גרוע.

randomwinds

New member
בעייתי

ראי כאן מידע מעט אמין יותר לגבי בט"ל

[URL]https://youtu.be/YGvi0v0E_gs?t=3312[/URL]

• טיב הכיסוי ועלות לידה בארה"ב תלויים בתנאי הביטוח כפי שכבר צינו אחרים
  • לפני המעבר לחו"ל מומלץ מאוד (מאוד) לגשת לסניף בט"ל להודיע על המעבר ולבחור בין תשלום חדשי בהוראת קבע/כ"א או ניתוק תושבות
  • תשלום של כ$50 לחודש (כ170 ש"ח) לבט"ל יאפשר לך לקבל שרותים רפואיים בארץ, עד 5 שנים מיום המעבר, כולל לידה ככול הידוע לי. עדיף לברר ישירות בבט"ל

הבעייתיות בתוכנית שלך היא כפולה ומשולשת.
קבלת שרותי בריאות בארץ חושפת אותך למס הכנסה.
כפי שמוסבר בוובינר הנ"ל, במצב כזה עלול מס הכנסה לערער על טענתך שמרכז חייך בחו"ל וידרוש תשלומי מס הכנסה על כל הכנסותיכם בתקופת שהותך בחו"ל.
אם יתקבלו טענותיו (אולי לאחר מאבק משפטי, יקר עבורך) יקבל בט"ל מידע על כך ותחיוביו בנוסף בתשלום של 15% מהכנסותכם, לבט"ל.
שימי לב, הכנסותכם ולא רק הכנסתך.
בנוסף, מי לידך יתקע שבט"ל באחד הימים יחריג לידה או 'סידור' כמו זה שאת מתכננת וכל תכניתך תקרוס.

ilanvag

New member
לדורון:

הוובינר על ביטוח לאומי, בלינק שרוחות זמניות, הביא נשמע איכותי - לפחות לפי כמה הדקות הראשונות ששמעתי.
&nbsp
יש אפשרות לצרף למאמרים, בבקשה?

למעלה