עוד בעניין שימור הקפה לאחר הקלייה
גם אני עוד מתלבט, בשימור לאחר הקלייה...
באווה בחיפה -הציעו לי להשאיר את הפולים פתוחים בקערה ליום אחד, ורק אחר כך להכניס לצנצנת אטומה. שם טענו שכך עושים בבתי הקלייה המקצועיים (בהם מכניסים את הקפה לשקי יוטה בשלב הזה, כמובן). השאלה היא האם פולים הנקלים באוויר חם עוברים את אותו מסע חיים כמו קלייה בחום גז בתנור מקצועי.
אפשרות נוספת בה אני משתמש לפעמים - להכניס את הפולים לצנצנת, לשים במקום המכסה ניילון נצמד למשך יומיים, כשבניילון יש שלושה חורים (דוקר עם סיכה את הניילון) להוצאת הגז.
מה שמעניין שבשתי השיטות, ריח הפולים שונה באותם יומיים ראשונים, והארומה של הקפה יוצאת רק לאחר שהוא נאטם בצנצנת.
יש לי גם קופסאות מהם ניתן להוציא את האוויר, אבל לדעתי הם מתאימים יותר לקפה קלוי - קנוי, ופחות לקפה שאתה או אני קולים לבד.
אשמח להמשך הדיון ולהארות על הדברים מפי בעלי ניסיון....