שימור קפה קלוי - כיצד?

מיתר44

New member
שימור קפה קלוי - כיצד?

אני קולה היום כמות שתספיק לשלושת השבועות הבאים.
כיצד מומלץ לשמור על טריות?
לארוז מיידית בוואקום? לארוז בוואקום אחרי הקירור? לאחסן במקפיא?
אם במקפיא - לטחון ממש מהמקפיא או להפשיר?
 

davesh

New member
שלושה שבועות זה קצת הרבה

הייתי שומר קפה למקסימום שבועיים (ויש שיגידו שגם זה הרבה זמן לקפה קלוי).
אבל שמירה בוואקום זה הכי טוב. יומיים ראשונים בצנצנת עם מכסה חצי פתוח, שיאפשר ל-co2 להיפלט. אח״כ בוואקום.
 

מיתר44

New member
לא להקפיא? לא להכניס לוואקום מיד?

בהנחה שאין אצלי וואקום מושלם?
 

eldza

New member
לא להכל

לא להקפיא
לא מיד וואקום
ולא לקלות לשלושה שבועות
 

knappertsbusch

New member
אז אל תשנה כלום

בסך הכול אתה "תסבול" קצת עם קפה לא טרי בשבוע האחרון של כל תקופה.
עדיף לדעתי האישית מאשר להתעסק עם ואקום, חלוקות, קופסאות ושאר ירקות.
 
לא להקפיא בכלל ובמיוחד לא קפה שקלית זה הרגע!

ובטח שלא לטחון....
בין 20-12 מעלות במקום חשוך כמו החלק התחתון של ארון המטבח זה מצויין ושלושה שבועות זה זמן סביר בהחלט .
 

mr dish

New member


במזג האויר החורפי שלנו אין כל בעיה של טריות, כל עוד מקפידים על אריזת וואקום סגורה כראוי.
 

dudi4321

Active member
מה הכוונה אריזת ואקום? כזו עם פקק חד כיווני?

הרי ברגע יצירת הואקום חלק מהריח יצא. לא חבל?
 

mr dish

New member
אכן. הריח לא "יוצא"...מתנדף לו חלק קטן מהגז

אשר משתחרר מהקפה מיד לאחר קלייתו. אני נוהג לשים כמות קטנה מהקפה בהופר של המטחנה ולסגור את השקית היטב. אין לי כל בעיה עם הקפה גם בשיאו של הקיץ...לפחות שלושה שבועות.
 

eldza

New member
שלושה שבועות הם זמן סביר לקלייה באוויר חם?

מנסיוני לא
 

dudi4321

Active member
אולי עדיף לכלוא את ה-CO2 וזה ישמר את הפולים

הקלויים יותר טוב?
לא שניסיתי אבל זה רעיון טוב או לא?
 

mr dish

New member
ככל שהגז יתנדף מהאריזה, ישאר פחות אויר וכך

נשמרת הטריות.
 

Lechoke Lames

New member
CO2 קיים באוויר, אבל CO2 אינו אוויר

תרגיל בלוגיקה


בכל מקרה הפולים פולטים CO2, לא אוויר
 

mr dish

New member
היכן כתבתי כי הפולים פולטים אויר? הלוגיקה

אכן פשוטה לגמרי...בעת האריזה, אופפים את קילו הפולים הקלוים, אויר חופשי. מרגע שנאטמה האריזה, משתחררים מהפולים אדי CO2 אשר תופסים אט אט את מקום האויר שבאריזה...כך נותר פחות אויר בסביבת הפולים, להנאתנו. אני נוהג לרוקן את האריזה מתכולת הגז שבה, אחר יומיים שלושה מעת הקליה, כך אני מודא כי האויר המעט שבאריזה, זניח לגמרי.
 

Lechoke Lames

New member
נשמע רעיון טוב

הוא גם מעלה סימני שאלה לגבי הנוהג להשאיר את הפולים לאחר הקליה "לאיוורור"? אני מתחיל לחשוב שדווקא שמירה שלהם בשקיות סגורות הגיונית יותר.
 

אהה רון

New member
עוד בעניין שימור הקפה לאחר הקלייה

גם אני עוד מתלבט, בשימור לאחר הקלייה...

באווה בחיפה -הציעו לי להשאיר את הפולים פתוחים בקערה ליום אחד, ורק אחר כך להכניס לצנצנת אטומה. שם טענו שכך עושים בבתי הקלייה המקצועיים (בהם מכניסים את הקפה לשקי יוטה בשלב הזה, כמובן). השאלה היא האם פולים הנקלים באוויר חם עוברים את אותו מסע חיים כמו קלייה בחום גז בתנור מקצועי.

אפשרות נוספת בה אני משתמש לפעמים - להכניס את הפולים לצנצנת, לשים במקום המכסה ניילון נצמד למשך יומיים, כשבניילון יש שלושה חורים (דוקר עם סיכה את הניילון) להוצאת הגז.

מה שמעניין שבשתי השיטות, ריח הפולים שונה באותם יומיים ראשונים, והארומה של הקפה יוצאת רק לאחר שהוא נאטם בצנצנת.

יש לי גם קופסאות מהם ניתן להוציא את האוויר, אבל לדעתי הם מתאימים יותר לקפה קלוי - קנוי, ופחות לקפה שאתה או אני קולים לבד.

אשמח להמשך הדיון ולהארות על הדברים מפי בעלי ניסיון....
 
למעלה