שימוש בגהי(סמנה) בקוסמטיקה

נורקס

New member
שימוש בגהי(סמנה) בקוסמטיקה

אנחנו משתמשים הרבה בגהי (חמאה מזוככת) לצרכי בישול. הטעם שלה משובח והיא גם יותר בריאה מחמאה. הבנתי שהעדה התימנית משתמשת גם בגהי והם קוראים לזה סמנה. האם יש לגהי/סמנה גם יתרונות במריחה על העור? אשמח לשנ\מוע מה הם, אם מישהו יודע. בדומה לשיאה/קוקוס ודקלים היא שומן שהוא מוצק בטמפרטורת החדר. האם מישהו/מישהי ניסה/תה לעשות בו שימוש בקוסמטיקה טבעית? ואם כן אשמח לשמוע רשמים. תודה

0 אור 0

New member
עוררת בי זכרון קלוש

אני משוכנעת שנתקלתי בעבר במתכונים קוסמטיים על בסיס גהי (וזו גם היתה הפעם הראשונה ששמעתי על המוצר ולכן אני זוכרת את ההקשר) בהחלט שווה לנסות

אני מכירה את הגהי רק בהקשר של ניקוי גוף

אני מאמינה שיש גם פתרונות יצירתיים לאיך משלבים בקוסמטיקה. הגהי משמש כשומן לכל דבר- כך שאני מאמינה שהוא מתפקד כשמן מלחח. לא יודעת אם הייתי שמה אותו על העור שלי אולי על השיער כן. כיוון שזה שמן די שומני , ייתכן שגם עלול לסתום נקבוביות. אני צריכה לחשוב על זה עוד קצת.

שאלה על הגהי

מדוע הוא נחשב יותר בריא מחמאה? האם בתהליך הזיקוק מוציאים ממנו את השומן הרווי?

נורקס

New member
אכן כך. בתהליך הכנת הגהי

מוצקי החלב (השומן הרווי) צף למעלה ואותו מוציאים. מה שנשאר זה הגהי הצהוב והצלול שטעמו ומרקמו שונים לגמרי מחמאה. בגלל הוצאת השומן הרווי, הגהי אינו מעלה את רמות הכולסטרול בדם. ברפואה האירוודית משמש הגהי לבישול מזונות הוודים גם טוענים שאם לוקחים כפית גהי על קיבה ריקה בבוקר, זה מנקה את הגוף.

למעלה