שימוש בחומר מויקיפדיה באתר שלי

chingoya

New member
שימוש בחומר מויקיפדיה באתר שלי

שלום,

תהיתי אם יש זכויות יוצרים למידע שמופיע בויקיפדיה.

אני בונה אתר ותהיתי אם אני יכול להשתמש ולהתבסס על מידע, מפות, נתונים ותמונות מויקיפדיה באופן חופשי או שאני צריך אישור\בירור.

לגבי מידע מאתר אחר...שאלתי וקיבלתי תשובה שאני יכול להשתמש במידע כל עוד אני מציין שהמידע נלקח מאותו אתר וגם יוצר קישור אליו (אתר שמרוויח מפרסום ושותפים).

תודה מראש,

John the Savage

New member
כן, יש זכויות יוצרים על התכנים בויקיפדיה

מותר לך להשתמש בתכנים בויקיפדיה במספר אופנים:

1. זוכויות היוצרים חלות על צורת הביטוי, לא על המידע עצמו. אז אם אתה מתכוון רק להשתמש במידע מויקיפדיה מבלי להעתיק את הערך באופן מילולי אלא לנסח את המידע במילים שלך, אין כאן בעיה של זכויות יוצרים.

2. מותר לך להשתמש במובאות מויקיפדיה במסגרת "שימוש הוגן" בתוך האתר שלך. השאלה אם זה שימוש הוגן תלויה גם בהיקף השימוש וגם בסוג השימוש, אבל בגדול כשמדובר בציטוט משפטים בודדים מתוך ערך בויקיפדיה, רוב הסיכויים שזה יחשב לשימוש הוגן. ציטוט ערך שלם (או חלק גדול ממנו) לא יחשב לשימוש הוגן.

3. התכנים בויקיפדיה מופצים תחת רישיון שימוש קרייטיב קומונס ייחוס/שיתוף זהה. אפשר לראות את תנאי הרישיון כאן:
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.he
בגדול, זה אומר שמותר לך להעתיק תכנים מויקיפדיה גם במקרים בהם לא חלה הגנת שימוש הוגן, בתנאי שאתה נותן קרדיט לויקיפדיה, ובתנאי שאתה ממאפשר לאחרים להשתמש ביצירה שמובססת על ערך זה עם השינויים שלך תחת אותו הרישיון.

שים לב שהרישיון לעיל תקף לגבי כל הטקסטים בויקיפדיה, ולגבי רוב התרשימים והתמונות אבל לא כולן. כשלוחצים על תמונה, מקבלים מידע על תנאי השימוש הספציפיים באותה תמונה.

בגדול זה נכון

אבל צריך לבחון את השימוש שהגולש רוצה לעשות ביצירות.
בודקים אם השימוש מהווה הבאת מובאות, ללא קשר לשאלת הרשיון ובודקים את תנאיי הרשיון ללא קשר להגנה כזאת או אחרת.
ההגנות מהוות פעולות שמותר לעשות גם ללא רשיון ומי שיש לו רשיון, רשאי לפעול לפי הרשיון, קרי לבצע פעולה שיוחדה לבעל הזכות, כל עוד עומד בתנאיי הרשיון.
הפצה תחת רשיון של CC חייבת להיות תחת אותו הרשיון, קרי תחת אותה גרסה של CC. מכאן שאם למשל בעל האתר מעתיק תכנים מתוך הויקיפדיה, אסור לו לסמן אותן כ ©, אלא כ CC.
כמעט תמיד יש בצורך לתת קרדיט לבעל הזכויות, אחרת זה לא ייחשב לשימוש הוגן. צריך לשים לב שמתן הקרדיט לבעל הזכויות היא חובה הנובעת מהפסיקה ואין לטעות ולחשוב שחובה זו זהה לחובה לתת ייחוס ליוצר, מכח הזכות המוסרית.
היצירות בויקיפדיה הן יצירות קולקטיביות, ואין אפשרות לדעת מי היוצרים של רוב הטקסטים או של כולם. לעומת זאת, ישנן בויקיפדיה קבצי ציור וצילום רבים, שמוגנים בזכויות יוצרים ועורכי הויקיפדיה הכלילו אותם באתר, בטענה של שימוש הוגן. זהו מצב מסוכן עבור בעל האתרק, שכן בעל זכויות היוצרים בצילום עשוי לתת הסכמתו בשתיקה, משיקוליו, להכללת יצירתו בויקיפדיה, אך לא באתר פרטי. העובדה שהוא איננו תובע את יקיפדיה איננה אומרת שלא יתבע את המשתמש הפרטי ועל כן, יש צורך לבצע בדיקה פרטנית לגבי כל צילום שמסומן בויקיפדיה כ © ולא להסתכן בשימוש בו.

למעלה