שימוש בידע מהכיבוי

firebowl

New member
שימוש בידע מהכיבוי

שלום לכולם. זאת הפעם הראשונה שאני כותב בפורום כלשהו וסוף סוף מצאתי משהו מעניין. למי שחושב ´למה אנחנו לומדים את כל הדברים האלו´ צריך לדעת שכל מה שאנחנו עוברים בתחנה מבחינת אירועים, מועיל מאוד כשאנחנו לבד. יצא לי פעם לכבות חנות לפני שהכבאים הגיעו למקום. למחרת כשהגעתי לתחנה היה רשום: "הכבאים חזרו לאחר הופעה בלבד, החנות כובתה ע"י המתנדב..." חוץ מזה, זה טוב להגיע למקום אירוע, גם אם אתם לא במשמרת, ואתם יכולים לעזור לכבאים. שלום לכולם ושמרו על עצמיכם.

fireman

New member
זה קורה הרבה פעמים

שבמקרה הדליקה הייתה ליד בית של כבאי או מתנדב והוא מגיע למקום עוד לפני שהכבאים מגיעים ואף משתלטים ומכבים את השריפה... לפני שבועיים ששמעתי שיש שריפה במפעל לחומרי בניין בבאר שבע שיגרתי את עצמי לשם בשביל לעזור והם באמת היו צריכים עזרה.... זכור לי במעורפל מקרה שבו שני צופי אש שאני לא זוכר מהיכן נקלעו לבית בוער שהיו בו שני ילדים קטנים...זכור לי שהם נכנסו לתוך הבית וחילצו את שני הילדים הקטנים....המקרה זכור לי שהוא פורסם במדיה ונערכו מספר ראיונות טלויזיונים עם שני הנערים.... וזה בשביל להזכיר כמה אנחנו מסוגלים לתת ולעזור ואפילו להציל חיים תשמרו על עצמכם

firebowl

New member
תאונה

אתמול בשעה 21:50 לערך הגעתי לצומת רעננה - כ"ס שניות לאחר שהתרחשה במקום תאונת דרכים. הייתי עם חבר נוסף המתנדב גם הוא יחד איתי בתחנת כיבוי אש בנתניה. עצרנו בצד הדרך, הפעלתי 4 איתותים ומיהרנו להגיש עזרה. כל האנשים שהיו במקום נצמדו לצד הנהג, שם הדלת היתה מעוכה ובלתי ניתנת לפתיחה. מאחר ושמעתי על מקרים שונים פשוט פניתי לצד הנוסע וביקשתי מהנהג שיפתח לי את הדלת (נעילה חשמלית). נכנסתי פנימה לצד הנהג ובדקתי שהוא לא לכוד. חברי שהיה באותו זמן עם תחנת כיבוי כ"ס על הקו מסר להם שהוא לא לכוד ובמידה וידרשו להגיע נודיע להם. השתדלתי להרגיע את הנהג כמה שיותר, חברי הודיע למד"א, הם מסרו שהם כבר בדרך. לאחר מספר דקות הם הגיעו וסייענו להם להוציא את האדם מהרכב מצד הנוסע. העברנו אותו לאלונקה, והם יצאו לבי"ח מאיר בכ"ס. יכול להיות שלא עשינו הרבה מאוד, אבל בכל מה שיכולנו, סייענו. זו הרגשה מעולה לתת עזרה למישהו במצוקה כזאת, גם אם אין לנו תמורה כספית כלשהי, ההרגשה הטובה היא התמורה שלנו.

Rescue1

New member
שלום רוברט ... מה המצב ?

מה קורה רוברט , גם אתה הגעת לפה .... יפה יפה , אני מניח שהחבר שלך זה אריאל .... צדקתי ? תהיה בקשר !

firebowl

New member
צדקת

אבל מי אתה?

firebowl

New member
ולדיק, מה קורה איתך?

פשוט שכחתי שאפשר לבדוק את הכרטיסים האישיים...

למעלה