שימוש בכדור הרגעה(ווליום וכדמ')

• פותח הנושא avi9
  • פורסם בתאריך

avi9

New member
שימוש בכדור הרגעה(ווליום וכדמ')

לפני אירועים מלחיצים הדורשים דיבור? מענין כמה מאנשי הפורום לוקחים והאם הם מרגישים הקלה ושיפור בשטף? אני לוקח כשעה לפני הארוע וחש הקלה רבה,נפשית, שכנראה מקרינה על בטחוני העצמי ומשפרת את השטף.יתכן שיש בכך גם באופן חלקי,נבואה המגשימה את עצמנ מאחר וברוב המקרים אני מופיע ללא לחוץ ובנוסף חרוטים במוחי נסיונות העבר שצלחו. הכדורים הללו גורמים להאטה במתח,בפעילות,בתגובות. למי שלא ניסה,רצוי לנסות.יש לקחת מנה מתאימה שנוסתה בעבר ונבדקו האם יש לה תופעות לוואי! רצוי לא לנהוג מיד אחרי האירוע במיוחד אם מרגישים רדומים.

gali90

New member
חשבתי לי על זה

הרבה פעמים , ואיכשהו תמיד הגעתי למסקנה שאני מסוגלת בלי. כנראה מהרצון להוכיח לעצמי שאני מסוגלת לבד , נראה לי שלפעמים המתח מיותר. שמעתי שסרוקסט עוזר- אבל מדובר בטיפול מתמשך לזמן ארוך. על איזה תרופה אתה מדבר ? והאם אתה לא מרגיש שאתה מרחיב את מס' ארועים המלחיצים שלך?

avi9

New member
כוונתי לכדור "וואליום","אסיבל" בשם

אחר,יש רבים כאלה,העקרון הוא זהה, הרגעה. כדורים אלה נלקחים ע"י אנשים רבים המרגישים לחוצים מאירוע מסוים ורוצים להרגע. לאו דוקא גימגום!! לפני טסט לרשיון,ראיון חשוב ואירועים מלחיצים אחרים. כדורים אלה אינם נחשבים כממכרים אף בשימוש יומיומי ואני מתכוון לשימוש רק באירועים חריגים כמו ראיון חשוב,לחץ נפשי חזק כתוצאה ממתח וכדמ'. למה לסבול ממתח שיכול לגרום גם לנזקים גופפניים ולא לקחת כדור הרגעה? בכל מקרה,לדעתי רצוי לנסות את השפעתו ולהחליט בהתאם!!! ניתן לקחת כדור פעם בשבוע,פעם בחודש, לפי ההרגשה והלחץ באותה תקופה. יש צורך במירשם וניתן לומר לרופא המשפחה כי את לחוצה מאד בתקופה הנוכחית והיה לך נסיון טוב עם הכדור הנ"ל. הוא יתן לך מירשם ללא בעיה.

gali90

New member
על הגמגום לא אבל..

זה משפיע על רמת החרדה על ההתייחסות לדברים?? אשמח עם תפרטי. תודה.

stkachov

New member
זה נראה כמו דיון שיותר מתאים

לפורום של ורדה רזיאל ז'קונט
אבל ברצינות, לדעתי בדברים האלו צריך להיוועץ עם רופא/פסיכיאטר. מה שמתאים למשיהו אחד יכול לא להשפיע על מישהו אחר ואף לגרום לתופעות לוואי. תתייעצו עם מומחים.

diana25

New member
לפני זמן מה ניסיתי

לקחתי כדור הרגעה לפני ראיון עבודה. זה ממש לא עזר לי. יכול להיות שחשבתי יותר מידי האם זה יעזור או לא... היתי מאוד לחוצה (יכול להיות שבלעדיהם היתי עוד יותר לחוצה, אך קשה לי להאמין שיש יותר מזה). בנוסף לזה היתי רדומה, דבר, שהקשה על החשיבה המהירה.

shuky63

New member
יש להזהר מאד מהווליום

בפורום הקודם סיפר מישהו על התמכרות לווליום ותופעות גמילה קשות.כל עוד אתה לוקח את זה פעם פעמיים בחודש במצבים מלחיצים מאד של דיבור זה בסדר. אבל מה יקרה אם זה דוקא יעזור ולא תגמגם ואז תתחיל להשתמש בזה ביותר ויותר מצבים.תתן לעצמך הנחות ותגיד למה לי לגמגם ולהלחץ אם אני יכול לפתור את זה בכדור ווליום.וכך בלי שתרגיש אתה עלול להתמכר.והכי מסוכן שתצטרך להעלות את המינון כדי להשיג את אותה השפעה. משפחת הפרוזק למרות שמצריכה טיפול ארוך טווח להשגת השפעה מומלצת יותר לדעתי.

avi9

New member
הבהרתי כי כוונתי אינה לשימוש יומיומ

אלא לאירועים שמלחיצים אותנו משמעותית ובדרך כלל מדובר פעם,פעמיים בחודש. אני מדבר על נסיוני האישי.כל אחד חייב להתיעץ עם רופא ולבדוק האם הכדור עוזר לו.כאשר מתחילים בשימוש יומיומי,היעילות לדעתי אובדת מאחר והגןף הסתגל. בכל מקרה אני מדגיש שנית,מדובר בדעתי האישית בלבד.

למעלה