שימוש בכרטיס תן ביס בתקופת הודעה מוקדמת

הילית111

New member
שימוש בכרטיס תן ביס בתקופת הודעה מוקדמת

הי לכולם וערב טוב חברה שלי פוטרה ממקום העבודה שלנו אחרי שנים רבות. היא פוטרה ובאותו יום נשלחה הביתה-קיבלה 30 יום הודעה בתשלום על פי חוק –בהם היא יושבת בבית מה שנקרא ותקבל משכורת. שאלתי - אני יודעת שעובד למשל שיש לו רכב במקרה של פיטורין חייבים להשאיר לו את הרכב ואת כל התנאים הנלווים שהיו לו במהלך תקופת ההודעה מה שנקרא. בין אם זה 30 יום או יותר לפי החוזה של כל אדם. לחברתי אין רכב חברה אבל אנו (כל העובדים בחברה ללא יוצא מהכלל) מקבלים מהחברה מדי יום תקציב של X שח לאוכל את התקציב הזה אנו מנצלים באמצעות כרטיס של "תן ביס כל יום 24 ש"ח אם אנו מזמינים ארוחה בסכום גבוה יותר ההפרש מנוכה מהשכר. הכרטיס למי שמכיר ניתן לניצול במסעדות רבות (בדומה לסיבוס ). האם בתקופת ההודעה המוקדמת חברתי יכולה להמשיך להשתמש מדי יום בכרטיס תן ביס לארוחת צהרים למרות שהיא לא במשרד ? הרי היא בתקופת ההודעה אמורה לקבל שכר ותנאים כמו עובד רגיל בהבדל אחד שהיא בבית לכן לא ניראה לי לעניין לחסום לה את כרטיס ארוחת הצהריים . בכמה ימים ראשונים של ההודעה הכרטיס נוצל אולם פתאום המנהל שלנו חסם לה אותו ככה בלי התראה. אז אשמח לדעת מה החוק אומר בנידון כדי שלא יפגעו הזכויות שלה. לדעתי זה עניין עקרוני היא עובדת בשלושים יום האלו כמוני וכמו כל עובד וכמו שכל עובד זכאי לארוחת צהריים גם היא זכאית גם היא בבית. היא פוטרה זה לא התפטרות או משהו. תודה מראש וערב קסום

היי../images/Emo140.gif

אנא פני לפורום דיני עבודה, זה האתר שמתעסק בדיני עבודה. יחד עם זאת. לפי דעתי המעסיק נותן הטבה של סיבסוד לעובד לגבי ארוחות בעת שהותו בעבודה. לא נראה לי שעל פי חוק הוא מחוייב לתת סיבסוד ארוחות לעובד בעת היותו בבית. הרכב לעומת זאת משולם ע"י העובד במלואו. לכן המעביד מתגמש עם העובד בתקופת ה-30 יום.

למעלה