"שימוש בלתי חוקי בנשק"

CountDust

New member
"שימוש בלתי חוקי בנשק"

הרמטכ"ל מזועזע. הוא נחוש לטפל ב"סוגיות הערכיות" שעולות מהארועים האחרונים. מהן אותן סוגיות ערכיות מזעזעות? כמובן - חוסר אמינות. נכון, הייתה איזו "ילדה פלסטינית" שבוצע בה "שימוש בלתי חוקי בנשק", אבל האמינות! האמינות! מה אנחנו, חיות?? ומה לגבי הרג הילדה? הרמטכ"ל אינו חוסך שבטו ומבהיר: "מסתמנת תמונה שאינה מחמיאה למ"פ!". אכן, מילים קשות... עבירה מעניינת היא עבירת השימוש הבלתי חוקי בנשק. מעתה אל תאמר "עבריין דקר למוות קשיש באמצעות סכין", אמור: "עבריין השתמש באופן בלתי חוקי בכלי מטבח כלפי קשיש". אל תאמר "בעל הרג את אשתו במכות", אמור: "בעל השתמש באופן בלתי חוקי באגרוף כלפי אשתו". נסו ותראו! כמה העולם נראה יפה יותר! אין עוד רצח, אין עוד אלימות, יש רק "שימוש בלתי חוקי" בחפצים תמימים
ונחזור רגע ל"ילדה הפלסטינית". הפתעה - יש לה שם. שמה אימן אל-המס. האם מישהו זוכר אותה? הדיון הציבורי אינו עוסק בה כלל. הדיון אינו "כיצד נהרגה אימן אל-המס", איש אינו דורש להבין כיצד זה ילדה בדרכה לביה"ס נורתה שוב ושוב עד למותה המזעזע. הדיון כולו סובב סביב המ"פ - האם פעל בניגוד לפקודות? האם "וידא הריגה"? האם "השתמש בנשק באופן בלתי חוקי"? והכי חשוב - האם שיקר??? אם התשובה לכל השאלות הללו היא שלילית, יוכל הציבור לחזור לשלוותו - הכל בסדר. הכל לפי הפקודות. הכל לפי ההוראות. חזרה לשיגרת כיבוש. ואם התשובה חיובית? אפילו יותר טוב. הזדמנות נפלאה להראות כמה אנחנו מקפידים לפעול "לפי הפקודות", כמה אנחנו מוקיעים מי שפועל באופן "לא מוסרי". הוא כנראה יקבל את אחד העונשים המקובלים על הרג פלסטינים - סליחה, על שימוש בלתי חוקי בנשק כלפי פלסטינים - הדחה מתפקידו, אולי הורדה בדרגה, אולי אפילו סילוק מצה"ל. אכן, כפי שנאמר - תמונה לא מחמיאה.

צודק לגבי השימוש במילים, אבל כמה

דיוקים. זה ברור שמה שעשה הקצין זה מאד חמור, מה שיותר חמור כאן זה לא שהילדה נהרגה, אלא האופן שבו נהרגה, עצם זה שהיה כאן זיהוי, הילדה כבר חטפה מספר כדורים ועדיין הקצין ירה בה 2 כדורים (לפחות) ווידא הריגה. אותם חיילים באותו זמן לא חשבו על כיבוש, זה לא קשור ולא משנה, כל עוד אנחנו שם בין עם זה מוצדק או לא מטפלים באירועים בתור אירוע לא בעיניין רחב בהרבה כמו כיבוש. אל תהיה תמים, סביב כל מוצב יש מרחב בטחון שאף אחד לא אמור להיכנס אליו, הילדה נכנסה, לא תמיד יש זיהוי של הדמות, בטח שהיא עם כאפיה (לא כולם לובשים כאפיה), במקרה הזה הכל אפשרי, לכן מדובר באיום פוטנציאלי, כלומר יורים על הדמות, לא לוקחים סיכון, אם זה היה כל המקרה, כל מה שהיה אפשר לקרוא לו זה תקרית מצערת, הכל תקין, עצוב אבל תקין. מאחר ובמקרה הזה של הילדה זה היה משהו אחר, זה הפך לפשע חמור. בקשר לשלווה התיקשורתית, אני בטוח שאתה כאשר מתנחל נהרג, אתה חוזר לשיגרת יומך, ממש כמו תאונת דרכים, אל תטיף מוסר.

TheHock

New member
בדרך לבי"ס?

אני עוקב יי מקרוב אחרי כל ההתעסקות בנושא ווידוא ההריגה - בעיקר בגלל הקירבה הפיסית למקום השירות שלי וההכרה עם האנשים. ואני מוכרח לציין שעד היום אני לא מבין איך בדיוק היא היתה בדרך לבי"ס. הייתי במוצב המדובר וראיתי עד לאן הגיעה הילדה, המקום בו מדובר כלכך קרוב למוצב - עד שאנשים שבאים למוצב אם אין מקום בחניית טנקים העליונה חונים שם... אין שום דבר בכיוון ההוא, כך שקשה לי לראות איך היא "היתה בדרך לבי"ס" ולכל מי שבא בטענות על למה ירו בה, תחשוב מצב כזה, אתה במוצב כבר שנה וחצי בערך, במספר חודשים האחרונים תקפו לך את המוצב מספר פעמים כמה ימים לפני כן נכנס מישהו למצוב של חבר שלך (מאותו גדוד) במורג והרגו מספר חיליים. אתה רואה דמות עם כפיה מתקרבת למוצב שלך ומגיעה למרחק ממש קרוב (לצורך העיניין הש"ג הוא זה שזיהה אותה והוא בכלל לא בעמדת תצפית) ומודיעים לך בקשר שהדמות חשודה מה אתה היית עושה?

Kovesh Tipesh

New member
תמסור לצה"ל

שטיהור אתני בגז הרבה יותר יעיל, לא צריך לוודא הריגה (רציחה) אחר כך.

tkhri

New member
חה חה חה אתה כל כך מצחיק

כל כך מצחיק שזה אפילו לא ראוי לתגובה.

צודק

יש שטח בטחון, בצבא יש כזה דבר יש ספק - אין ספק, יש מרחב בטחון, מישהו נכנס אליו - יורים בו, זה הכל, אין למה להכניב כאן כל מיניח דרמות אנושיות, זהו הנוהל, מי שלא מבין אותו, אין לא טיפת מושג מה קורה בעזה, מקום דומה לגיהינום, מציאות מורכבת מאד, בהמון מיקרים הימנעות מירי מחשש כזה או אחר ש"אזרח תמים" יותר "פירצה", חולשה שמייד תנוצל לירי על החיילים או על אזרחים, מה שאתם אומריםם זה פשוט להשלים עם זה שזו המציאות של כיבוש?, גם אם הוא לא צודק, אם אני יכול למנוע את זה, אז לא למנוע את זה?, כלומר אתם יותר בעד מהמנעות של ירי גם אם יהיה סיכון של הרג של חייל, נכון?. זאת הברירה, או המנעות מירי על איום כי אולי מדובר באזרח ואז לשלם בהרוגים שלנו (הסיבה לחלוטין לא רלוונטית, כיבוש או לא). או לקחת את הסיכון, ליצור כללים, אם מישהו מתקרב למוצב ולא בטוחים לחלוטין שהוא לא איום כלומר יש ספק - אין ספק, אז יורים, פשוט יורים, עצוב, אז עצוב, מה לעשות. יש ברירה אחרת?, אם כן תגידו, נורא קל להגיד מה לא בסדר, מה כן בסדר?.

yoamash

New member
ככה קוראים לעבירה - שב"ח בנשק

סעיף 85 לחוק השיפוט הצבאי - שימוש בלתי חוקי בנשק (שב"ח). כוללת כל מקרה של שימוש בנשק בחוסר סמכות או ללא נקיטת אמצעי זהירות סבירים (איום בנשק, מטווחים פרטיים, משחק בנשק וכו, חריגה מהוראות פתיחה באש וכו'). למיטב זכרוני, לא העמידו את הקצין לדין בגין הריגתה של הילדה ז"ל, אלא רק בגלל "וידוא ההריגה". בשלב הזה אתה לא יכול להאשים אותו בהריגה, כי היא כבר היתה מתה - אבל אתה בהחלט יכול להאשים אותו בשימוש בלתי חוקי בנשק.

למעלה