שימוש במולטימטר לבדיקת כבל רשת

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
שימוש במולטימטר לבדיקת כבל רשת

אני יודע ששאלה כזו אולי מתאימה לפורום רשתות, אבל לדעתי זה הפורום המתאים לסוג השאלה.
אני לא מבין גדול בחשמל, אבל אני יוצא מנקודת הנחה, שכבל רשת של מחשבים (Ethernet) הוא למעשה סוג של מוליך חשמלי.
בתוך כבל רשת יש 8 חוטי חשמל דקים בכל מיני צבעים (דומים לאלה של טלפון קווי). כדי לקצר את הסיפור, אני רק אציין שאלתרתי חיבור בין שני כבלים כאלה באמצעות חיבור החוטים הקטנים אחד לשני לפי הצבעים, אך הכבל לא עובד.
השאלה שלי היא האם יש אפשרות להשתמש במולטימטר כדי לבדוק, אם הכבל אכן מעביר מידע, כאשר הבדיקה נעשית על קצה אחד בלבד של החוט, בעוד שקצהו השני מחובר למודם/ראוטר?
מקווה שלא סיבכתי...

רשר

Well-known member
מנהל
כבל מוליך מידע רכוב על מתח, מולטימטר מודד מתח, התנגדות, זרם

לכן לא תשיג מספיק מתח, זרם לצורך מדידה אמינה על מצב הכבל בעת שהוא מחובר לרשת, כדי למדוד רציפות (התנגדות) לאורך חוטי הכבל צריך לנתקו משני הצדדים,
אם המרחק גדול בין הקצוות ולא ניתן להביא את שניהם למודד אפשר לגשר בצד אחד 2 גידים כל פעם ולבדוק רציפות הלוך וחזור, זה כמובן לא מספיק כי יתכן ויש קצר בין שני חוטים בחיבור שבצעת או תקלה אחרת באחד משני הכבלים שחברת,

בדיקה מקצועית מחייבת מכשיר מתאיםhttps://www.google.com/search?q=בוד.....69i57j0l5.4553j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

LLEM

New member
הגישור שהצעת נשמע טוב

האמת היא שלא חשבתי על זה. אחלה רעיון.
אני אדאג להפרדה הנדרשת כדי שלא יהיה קצר.
השאלה היא באיזו פונקציה אני משתמש לחוט מסוג כזה?

למעלה