שימוש במוסיקה באימוני התעמלות

שימוש במוסיקה באימוני התעמלות ../images/Emo168.gif../images/Emo79.gif

מי מכן משמיעה/שומעת מוסיקה באימוני התעמלות? באיזה חלק של האימון, האם רק בחימום, או שאולי גם בכושר? לאיזו מטרה משמשת המוסיקה- האם לשם לימוד המתעמלות להתאים את עצמם לקצב המוסיקה? או לשם הגברת מוטיבציה וכיף? האם יש שירים/דיסקים קבועים, או כל פעם משהו אחר? על איזו מוסיקה אתם ממליצים, ואיזה שירים עושים לכם טוב באימונים?

ומה לגבי בלט?

אני מקווה שכולן מלמדות ולומדות מעט בלט או סגנונות ריקוד בחוג התעמלות. האם לבלט אתן משתמשות במוסיקה? מהי תרומתה של המוסיקה לאימונים לפי דעתכם, או במה היא עלולה להפריע? מה יכול לעשות חסרונה של מוסיקה באימונים?

Tammie

New member
אני מאוד אוהבת להשתמש במוזיקה

אבל לא בכל החלקים של האימון. באימונים שאני מעבירה ביומי שישי, שאלו אימוני זוגות, אחרי החימום הפרונטלי המאוד קצר, הבנות מתחלקות לזוגות ועושות מתיחות אחת עם השנייה, בחלק הזה אני הרבה פעמים משמיעה מוזיקה. אף אחת לא צריכה לדבר בשלב הזה אז המוזיקה לא מפריעה. אני לא בעד מוזיקה בחלקים של תחנות, לפחות לא באולם שלנו, האולם מאוד קטן והאקוסטיקה שלו מאוד לא טובה, וברגע שמוסיפים מוזיקה- כל מה ששומעים זה רעש וזה מפריע לריכוז. לא חשבתי על לשים מוזיקה בכושר אבל ממש אהבתי את הרעיון- זה יכול להעביר אותו יותר מהר לבנות. זה גם מאוד נחמד ללמד קטעי ריקוד סתם בשביל הכיף, זה מפתח כישורים שיהיו מאוד יעילים בתקופת הופעות סוף השנה...

אמא לה3

New member
מוסיקה

אצלי מוסיקה הולך בעיקר בחימום, בעיקר אצל הצעירות... אני שמה דיסק שאני מאוד אוהבת (כל מיני שירים שאותי, אישית, מקפיצים) ואז אני מתחילה לרקוד...ולהשתולל ולצחוק תוך כדי כך אני מכניסה לבנות (שמחקות אותי) הרבה תנועות שיהיו שימושיות כמובן בשלבים יותר מאוחרים...תנועות של בלט קלאסי ומודרני ולפעמים גם סתם תנועות מוזרות, הכל תלוי בשיר ובמצב רוח... מה שטוב בדרך הזאת זה שהבנות הצעירות חייבות לעקוב אחרי..הן שומרות על ריכוז וכמובן על מוטיב ההפתעה, הן אף פעם לא יודעות למה לצפות, אני מפתיעה אותן כל הזמן, הריקוד-חימום שלנו נמשך כ10 דק' ודי נותן פתיחה נחמדה לאימון.

למעלה