שימוש במושג " סרטן "

שימוש במושג " סרטן "

אתם יודעים שאישה בהריון רואה רק נשים בהריון . כך זה אצלי מאז שהתגלתה המחלה. אני יותר ערה לשימוש הבוטה לפעמים במושג סרטן כמשהו איום ונורא בכלי התקשורת. כך למשל התבטא רמטכ"לנו לא מזמן בהשוואתו את הרשות הפלשתינאית ל"סרטן בלב המדינה" . ישנם עוד שימושים רבים מעין אלה כמעט מדי שבוע בעיתנות ובכלל התקשורת. איך אני אמורה להרגיש בתור חולה כאשר עורכים השוואה מעין זו. האם רק לי זה מפריע . האם אני מגזימה בתגובתי . לי יש סרטן וזה לא טוב אבל- זו לא סוף הדרך וזה לא הרוע בהתגלמותו. מה דעתכם ?

לא חמודה את לא היחידה../images/Emo140.gif

אני גם מרגישה כך, וגם לי זה "קופץ" ישר לפרצוף. אפילו חברה שלי התבטאה השבוע ותיארה מישהי מגעילה ונודניקית כ:היא כמו סרטן, אי אפשר להתפטר ממנה" ומיד היא תפסה את עצמה שהיא מדברת איתי והיתה מאוד נבוכה...הרגישה ממש רע, הרבה יותר ממני, אני מצאתי את עצמי מנחמת אותה...חחחחחחחחחח משתמשים הרבה גם ב: "הוא ממש עיוור, או "ממש חרש..." בתקופה שסרטן היה גזר דין מוות, השתרשה הקלישאה הזו, ולשמחתי, היום שסרטן הוא מחלה שגם אפשר לחיות איתה (ולאו דוקא למות איתה) נותרה רק הקלישאה, אז אני מתייחסת בסלחנות להתבטאויות אלה ויודעת שהן רק צורת ביטוי וזה כבר לא מכעיס אותי בכלל. שתהיה לך שבת נהדרת איילת האביב

למעלה