שימוש במידע מ key logger במחשב שלי

shibby15

New member
שימוש במידע מ key logger במחשב שלי

אם אני מתקין KEYLOGGER (תכנה השומרת את כל ההקשות המקלדת על קובץ לוג) על המחשב האישי שלי. וכאשר מישהו אחר משתמש בו (ברשותי כמובן) אני רואה את המידע הזה מאוחר יותר. מה ההרשאות שלי לראות או להשתמש במידע הזה? האם בחשיפת עצם זה שאני יודע את מה שאני יודע, מהסיבה הזו (לא פרסום פומבי, פשוט התעמתות מול בנאדם בפרטיות) היא עילה מספקת להליך אזרחי/פלילי של חדירת פרטיות? כלומר אם נרשם מסמך מסויים, אם נרשמו סיסמאות? אם נרשם מסמך בתוך אתר עם סיסמאות? מה ההגבלות או ההיתרים במקרים האלה כאשר מדובר על המחשב שלי ולא התקנה בזדון על מחשב של מישהו אחר. לצורך העניין נניח בגידה בין בני זוג, האם יש מקרים שבהם זה "בסדר"? תודה מראש.

אין פסיקה על זה

לדעתי זה אכן עלול לשמש עילת תביעה לפי חוק הגנת הפרטיות וגם לפי פק' הנזיקין (הפרת חובה חקוקה, כאשר הוראת החוק הרלוונטית היא חדירה לחומר מחשב לפי חוק המחשבים. אבל זו רק דעתי ותתכן דעה הפוכה.

Kiru

New member
אתה לא חושב שאם מישהו

עובד על מחשב של אדם אחר, הוא אמור להניח שבעל המחשב יידע מה הוא עשה? סוג של הסכמה מכללא? זאת נראית לי הנחה מאוד טריוויאלית.

shibby15

New member
כלומר:

אוקי אני לא חושב שהכי הבנתי... נניח בין בני זוג: כאשר מותקן על המחשב האישי שלי תכנה שכזאת מטעמים פרטיים שלי. והבת זוג משתמש במחשב ובאותו זמן חושפת מידע מסויים. האם כאשר מתעמתים על המידע הזה, רק על עצם השגתו באמצעי זה, יש עילה לתביעה אזרחית?

לא ניתן לקבוע באופן גורף

מן הטעם הפשוט שאני לא יודע אם ייגרם נזק שהוא בר הערכה. כלומר האם הוא עובר את מבחן ה"זוטי דברים" שבסעיף 4 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש}. אני מניח שגם זה לא הכי מובן לך, אז אוסיף שאותו הסעיף קובע שבתי משפט לא עוסקים בדברים של מה בכך. יש עוולות שהנזק הוא מרכיב בהן, כלומר, אין נזק - אין עילה. מצד שני, יש עוולות שבהן הנזק לעולם אינו ניתן להערכה בכסף. למשל פגיעה בפרטיות. זו חלק מהבעיה בעוולה הזאת. בקיצור, אולי כן, אולי לא. תלוי בנסיבות.

בוא נעשה את זה מוחשי יותר

נניח שאני מתארח אצלך בבית ומאיזו סיבה, לא יכול לבדוק את הדוא"ל שלי באמצעים עצמיים ודחוף לי. אני מבקש ממך רשות להשתמש במחשב שלך לבדיקת הדוא"ל שלי. אתה מסכים. אני משתמש במחשב שלך. אני יודע שאתה יכול עכשיו להיכנס להתכתבויות שאליהם נכנסתי. האם כל זה שאתה יכול, מקנה לך רשות להיכנס לדוא"ל שלי?

Kiru

New member
בוודאי שלא, אבל זה לא אותו המקרה

יש הבדל בין רשות להיכנס למייל שלך (שמאוכסן, לדוגמא, בג'ימייל) רק כי יש לי עכשיו את הסיסמא שלך, לבין לנטר את הפעולות שנעשו במחשב שלי. חלק מהפעולות שנעשות במחשב מנוטרות בכלל כברירת מחדל ע"י מערכת ההפעלה, גם בלי שרץ keylogger. האם מאז שהשתמשת במחשב שלי אסור לי להשתמש בלוגים של המערכת, עד שמחקתי את הדקות שבהן בדקת מייל?

השאלה הגדולה היא

לדעתי השאלה, האם מתבצע מהלך שהוא בגדר: א. כניסה לחומר מחשב. ב. פגיעה בפרטיות. ג. האזנת סתר. יש הבדל בין "פגיעה בפרטיות" במובן המשפטי ובין "פדיעה בפרטיות, במובן המוסרי. לא כל מה שלא מוסרי (שזה כשלעצמו יכול להיות נתון למחלוקת) הוא אסור בחוק. אתה מייחס חשיבות גדולה לזכות הבעלות שלך במערכת המחשב (שילוב החומרה והתוכנות), אני אומר שאלה רק כלים. כמו שפעם מישהו כתב כאן בפורום (סליחה אבל איני זוכר מי) "המחשב שלך יודע". מה זה המחשב שלך יודע. המחשב שלך לא יודע כלום. מאוכסן בו מידע, בצורה כזאת או אחרת. זה שמאוכסן בו מידע, לא אומר שאתה יודע. אם אני נותן לך מעתפה סגורה שתשמור לי בכספת שלך, ואתה מסכים, לא נתתי לך רשות לפתוח את המעטפה ולקרוא מה יש בתוכה.אם פתחת, זאת לפחות הפרת חוזה. גם כאן, זה עדיין לא אומר שכבר נגרם לי נזק שניתן להערכה.

למעלה