שימוש במילים שבויקיפדיה

שימוש במילים שבויקיפדיה

אני רוצה ליצור כלי (באינטרנט) שמכניסים בו ערך והוא מחזיר כמה מילים (מילים נרדפות, לדוגמה). צריך בשביל זה מאגר מילים בעברית, ולא מצאתי מאגר חופשי וחינמי, לכן אני רוצה להשתמש בויקיפידה - לקחת משם מילים בעברית.

השאלה מבחינת זכויות יוצרים. האם מילים נקראים "יצירה"? ומה צריך לעשות באתר?

ראיתי ברישיון שלהם שצריך לתת "ייחוס" ו"לאפשר שימוש דומה"
1. האם צריך לכתוב באתר את המקור של המילים ולכתוב "כל המילים שהכלי מייצר מקורם בויקיפדיה העברית"?
2. למה אני צריך לתת רישיון זהה? אם זה ס"ה כלי שמייצר מילים, אני צריך לשחרר את הקוד הכלי תחת אותו רישיון, או רק את המילים שהכלי מייצר?

נ.ב. לא ציינתי מה בדיוק עושה הכלי, כי אני מעדיף להשאיר את זה חסוי עד שאצור אותו. בתקווה להבנתכם

רגע, צריך לשחרר את המאגר?

אצטרך לשחרר את המאגר מילים תחת הרישיון של ויקיפדיה?

זה לא כל כך פשוט, כי לתת אפשרות להוריד את המאגר של מילים יצור הרבה תעבורה מיותרת בשרת שלי (מדובר על מאגר די גדול). האם אני מחוייב להפוך את זה לזמין גם אם זה עולה לי כסף?

John the Savage

New member
מילים מילים

בהנחה שמדובר במאגר מילים שאתה יוצר בעצמך, גם אם אתה יוצר אותם על סמך טקסטים קיימים, רוב הסיכויים שזה לא יחשב ליצירה נגזרת. היצירה היא רצף המילים, לא המילים עצמן. יש אמנם זכויות יוצרים על מאגרי מידע, אבל במקרה הזה אתה לא מעתיק מאגר מידע אלא יוצר מאגר מידע בעצמך בהתבסס על יצירות קיימות. יש כיום לא מעט מאגרים כאלו, הנפוצים בעיקר באקדמיה, אבל חלקם גם מסחריים. חלק מהמאגרים (נקרא גם קורפוס) כוללים לא רק מילים בודדות אלא גם משפטים וקטעי טקסטים הלקוחים מעיתונים שונים וכו', והשימוש בהם נחשב לשימוש הוגן כל עוד מדובר בקטעי טקסט קצרים מספיק.

במילים אחרות, לפחות על פי המידע שכתבת כאן, מכיוון שכפי הניראה לא מדובר ביצירה נגזרת, אינך צריך לפעול תחת תנאי הרישיון של ויקיפדיה.

מילים הן לא בגדר יצירה

כלומר, מילים בודדות.
לקט ומאגר מידע הן יצירה, אנציקלופדיה היא יצירה.
הערכים שבאנציקלופדיה הן לא יצירות.נראה שאם אתה מלקט בעצמך מילים מיצירה, לפי כלל שונה מהכלל שעמד לרגלי היוצרים של יצירה קודמת, אתה יוצר לקט מקורי ולא נגזר. לפיכך אינך מפר זכות יוצרים.
הלקט שאתה רוצה ליצור הוא יותר דומה למילון, מאשר לאנציקלופדיה, כך הבנתי מדברייך.
לפיכך לא תהיה חייב לפרסם אותו תחת הרשיות של ויקיפדיה.

למעלה