שימוש בנגן בפורמט wma

rahmiel2005

New member
שימוש בנגן בפורמט wma

שלום לכל גולשי הפורום! אני משתמש בנגן שברשותי בפורמט wma בקצב של 64 קילו ביית לשניה ואני ממש מרוצה מהפורמט הזה. קודם כל איכות השמיעה יותר טובה מmp3 בקצב 128. שומעים באמת איכות של דיסק כפי שרשום בתוכנת ההמרה של זה ודבר נוסף זה חוסך לי מלא מקום בנגן. אני יכול לשים בנגן מעל ל240 שירים. יש לי עכשיו בנגן 147 שירים ועוד יש מלא מקום. בקיצור כדאי להשתמש בwma זה אחלה פורמט.

gt-master

New member
No way

אין מצב ש WMA ב 64 נשמע דומה,קרוב ובטח שלא יותר מ MP3 ב 128KBPS שקודד טוב (עם LAME למשל). ההבדל מורגש בעיקר בתדרים הגבוהים למשל במצילות של התופים או בגיטרות אקוסטיות. ב 64 הם נשמעים רועדים,לא ברורים ודי מציקים. נכון ש WMA עדיף ב 64 אבל אם תשווה ב 128 תראה שעדיף MP3. דרך אגב גם MP3 ב 320 זה לא איכות דיסק אבל נשמע מספיק לאוזניי.

:

WMA 64 נחשב שווה לMP3 192, זה כן. קרוב לאיכות של דיסק נו ווי. 320 זה הכי קרוב שאפשר להגיע, מי שמבחין בעוד הבדל מעל זה -> WOW. 192 נחשב להכי איכותי וקרוב למקור שאוזן לא אודיופילית יכולה לשמוע. וזה יפה שאתה יכול להכניס 240 שירים, גם אני יכול להכניס 240 שירים על WAV אפילו, חח מה הנפח של הנגן שלך בכלל<?

rahmiel2005

New member
הנפח של הנגן שלי הוא 512 מגה ביית

עכשיו אני חושב שלדעתי לשירים שאני שומע בנגן עדיף לשמור אותם בwma ב64 כי ככה אני חוסך מקום וגם ככה אני לא מי יודע מה צריך איכות גבוה הרי גם ככה אני לא אודיופילס ואני שומע הרבה יותר טוב מהmp3 ב128 קילו ביית שהיה לי לפני זה בנגן. נכון?

gt-master

New member
נסחפת קצת

אפילו מיקרוסופט לא אומרים שזה שווה ל 192 אלה רק ל 128 אז אתה מוסיף? אני ניסיתי ושמעתי בכל מיני קידודים. WMA ב 64 כיום אני כבר לא יכול לשמוע.פשוט לא מספיק איכותי ונשמע די רע בתדרים גבוהים וירידה בבסים. MP3 ב 128 אני שומע לרב ונהנה מהם מאוד. MP3 ב 192 נשמע עוד יותר טוב והרבה יותר עשיר ומלא. אז איפה WMA 64 ואיפה MP3 192 ואפילו 128? WMA ב 92 יכול אולי להחליף את MP3 ב 128 אבל זה כבר לא פרקטי. בשורה התחתונה: אם אתה מוגבל במקום ואתה מסתובב בחוץ WMA עדיף כי הוא נשמע לא רע ב 64KBPS(לא לכולם זה מספק) ויכנס כפול מ128. אם אתה כבר מקודד ל 128 ומעלה,עדיף MP3.

למעלה