שימוש בנעליים כן או לא?

מיגל2

New member
שימוש בנעליים כן או לא?

שלום רב לכם,הינני חדשה בפורום ומברכת אתכם על התמיכה הרבה והמידע על הקלבפוט. בני בן חודשיים ובס"מ היה קיים חשד לקלבפוט חד צדדי ימני,לאחר הלידה בהדסה עין כרם אובחן קלבפוט תנוחתי והוגדר כדפורמציה תנוחתית(שזה אפילו לא ק"פ). במהלך חודש ביצענו תרגילים לרגלו של בנינו עפ"י המלצות אורטופד בתינוקיה אך הדבר לא עזר והוחלט ע"י פרופ' פורת להתחיל בגיבוסים(בין 3 ל-4 כפי הנראה),פרופ' פורת הגדיר את המצב בין דפורמציה תנוחתית לקלבפוט קל ואכן רק עין מקצועית יכולה להבחין כי קיימת בעייה ברגל. כמו כן פרופ' פורת הסביר כי ייתכן ונצטרך לעבור ניתוחון להארכת גיד אכילס אך לא בוודאות. שאלותי הן האם בק"פ תנוחתי,ק"פ קל יש צורך בנעילת הנעליים או כפי שקראתי באתר המבורך של אמא של אושרי שמספיקים הגיבוסים?האם קיים ק"פ תנוחתי שנזקק לניתוחון?והאם כל מי שעובר את הניתוחון בין אם מדובר בק"פ תנוחתי או ק"פ אמיתי חייב את שלב הנעליים? כששאלתי את פרופ' פורת בגיבוס הראשון על הצורך בנעליים הוא ביטל את שאלתי וטען שאין זה רלוונטי למצבינו. שאלה נוספת האם ידוע לכם אם פרופ' פורת ב-6/6/05 טס לחו"ל והאם ניתן לסמוך על טיפולו של ד"ר למדן? אודה לכם באם תענו לשאלותיי. תודה על תמיכתכם.

טאניוש

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לבן שלי היה ק"פ אמיתי ברגל ימין ותנוחתי בשמאל. רגל שמאלית גובסה ביום הלידה לשבוע, אחר כך עשינו תרגיל (שבטח הראו לכם) וזהו. אני חושבת שזה תלוי במצב הרגל. לא שמעתי על ניתוחון או נעליים כטיפול בק"פ תנוחתי אך אנחנו חווינו כבר די הרבה דברים שלא שמענו עליהם קודם, כך שלא יודעת. לשאלה השניה- כן, אפשר לסמוך על דר'למדן. והוא אפילו מסביר, אז תשאלו אותו את כל השאלות.

מיגל2

New member
תודה

טאניוש,שלום אני מודה לך מאוד על תשובתך,אך בכל זאת לא הבנתי כראוי,אם הרופאים מדברים על אפשרות שקיימת לניתוחון אזיי אני צריכה להסיק כי מדובר בק"פ אמיתי? למרות ששוב אני אומר כי מצב רגלו של בני רחוק מאוד מלהיות במצב של ק"פ אמיתי(וזאת אני יודעת ע"ס התמונה של התינוק עם הק"פ האמיתי באתר של אמא של אושרי). האם כל ביצוע ניתוחון = ק"פ אמיתי = נעליים? תודה על תשומת הלב.

טאניוש

New member
לא חושבת

לא נשמע הגיוני. אבל שוב, אינני רופאה, אני לא יודעת. מהכרות עם פרופ'פורת (גם אנחנו מטופלים בהדסה) אני יודעת שהוא לא ממש תורם מידע, לעומתו דר'למדן עונה על כל שאלה. תבואו אליו עם כל השאלות ותשאלו.

אדריס

New member
../images/Emo101.gifברוכים הבאים

אני מיכל אמא של מנור בן השנה וחודשיים. מנור סובל מק"פ ברגל שמאל שהתגלה וטופל רק מגיל שלושה חודשים בגלל שלמישהו היה נידמה שהק"פ תנוחתי ויעבור לבד (כמו כאב ראש...). מנור טופל בגבסים עד המפשעה במשך תישעה חודשים והיום הוא נועל את נעלי דניס בראון בשעות הלילה בלבד. בזמנו דובר על ניתוח אבל היום בדיעבד טוב שלא התפתינו מהר לכך כי עובדה שהמצב עד כה רק הולך ומשתפר למרות שאף אחד לא מבטיח לנו שלא תהיה נסיגה. לא למהר להכניס את הילד לחדר ניתוח, זו דעתי. בהצלחה מיכל

לגבי המשוואה שכתבת

היא פשוט "לא נכונה". כלומר יכול להיות שנולדים תינוקות עם גיד מקוצר ואין לזה קשר לק"פ. יש למשל אפילו בדף הפורום הנוכחי הודעה על ילד בן 4 שאולייש לו גיד מקוצר. ואין לו בכלל ק"פ. ק"פ= נעליים, מבחינתי לפחות, כלומר זו שיטת פונזטי. וקודם גיבוסים כדי לתקן את כף הרגל. לרופאים שונים יש אחוזי ניתוחי הארכת גיד אכילס שונים. אני תמיד מתפעלת מהדוגמא של אילנה- אמא של ליאור. כאשר ד"ר בור לא ידע אם יש צורך לעשות את הניתוח או לא (ליאור נולד עם ק"פ רציני ברגל אחת), ד"ר בור עשה צילום ואז החליט שלא. זו מקצוענות מבחינתי.

ברוכה הבאה

שלחתי לך מסר... רק אכתוב כאן שוב שלפי דעתי ממש חשוב להחליט אם יש ק"פ או לא, לפני הגיבוס הראשון. אנחנו כאן (-:

Adoushi

New member
שלום מיגל

אני איהאב, אבא ללידיא, בת שנה ושבעה חודשים. נולדה עם קלאב פוט אמיתי (גנטי) בשתי הרגליים. מטופלת בהצלחה בב"ח העמק - עפולה אצל ד"ר נועם בור. לגבי שאלתך, לפי מיטב ידיעתי, בקלאב פוט תנוחתי אין צורך לנעליים אלא פיזוטרפיה וגבסים. אם זה תנוחתי אז זה לא גנטי ואין סכנה שזה יחזור. הנעליים משמשות למניעת חזרת הק"פ האמיתי. אבל צריך לבדוק טוב טוב ולהיות בטוחים ב 100% שזה רק תנוחתי ולא גנטי. כי אם זה גנטי צריך (לדעתי) לנקוט לפי הפרוטוקול של פונזטי. ברוכה הבאה לפורום.

למעלה