שימוש בסמים ופולחן מה דעתכם?

Justin Angel

New member
../images/Emo26.gif

a small dose of caffeine or sugar may be useful to some people just before the ritual begins. Others find that alcohol or THC in very small amounts is useful for reducing preceremonial jitters. However, large amounts of any of these four drugs can ruin your sense of timing, and the latter two can affect your memory and make you miss cues. As with everything else in magic and religion, common sense and moderation will usually be your best guides.

אני באופן אישי מאוד נגד

בגלל שתי סיבות שונות - בגלל המבות ובגלל המחיר. מבחינת מהות מדובר בעצם בקביים רוחניים. כששאלנו את המורים שלנו על סמים הם סיפרו לנו כי בעבר היו שאמנים שהיו משתמשים בצמחים שפתחו עבורם שערים למימדים הנסתרים. השאמנים הללו היו השאמנים החלשים - אילו שלא ידעו לעשות את קפיצת הדרך שנדרשה מהם לבד, ואז הם ניסו להיעזר בכלי חיצוני. ההכשרה שלי היא להצליח ולהגיע למקומות הכי מרוחקים בלי הקביים הללו. הבעייה השנייה היא המחיר - צמחים מעוררי הזיות אומנם פותחים שערים אבל המחיר שהם דורשים הוא כבד, בתמורה לעזקרתם הם משתלטים על חלקים מנשמתו של זה שהשתמש בהם. את החלקים הללו לא ניתן לשקם, לא ניתן לאסוף, לא ניתן לשקם. מה שנאכל על ידי הצמח נעלם לעד. ככל שמשתמשים יותר ויותר בצמחים, כך חלקים יותר גדולים מהנשמה שלנו נעלמים. והנשמה שלי זה מחיר שאני לא מוכנה לשלם. קיימים הרבה מאוד סיפורים על התעלות שהושגה בעזרת סמים כאלו ואחרים. כמעט כל מי שנוגע בתחומים של מיסטיקה/שאמניזם/כישוף שמע על ספריו של דון חואן ועל השימוש בצמחים מעוררי הזיות. אני חושבת שזו הקרבה מיותרת ושניתן לתת את עצמינו לאמונה שלנו בשלמות גם בלעדיה.

RainBird

New member
לא מסכים. הגישה שלך לטעמי מאוד ניואייג'ית וחסרה. אני מאמין שיש שערים מסויימים שרק הצמחים יכולים לפתוח. אבל השימוש צריך להיות מותנה ותלוי- א. בטקס הדתי\מאגי. ב. להעשות עם אדם נוסף שמכיר את השפעת הצמח. ג. הנוטל צריך לקחת אחריות מלאה על ההשפעה של הצמח עליו. אישית? כרגע אני יכול לומר שאיני זקוק לעזרה מאגית של עשבים כמו פיאוטה וכדומה. אבל לדעתי יש עוד מטרה לצמחים עצמם: השאמן אולי מסוגל לעבור מצבי תודעה מרצון. אבל מה אם יש צורך לקחת אדם איתו? או קהילה שלמה איתו? כאן הצמחים הם מתנה. "ככל שמשתמשים יותר ויותר בצמחים, כך חלקים יותר גדולים מהנשמה שלנו נעלמים." אמירה מאוד כוללת ולא נכונה. כשאמנית עליך לדעת ששום דבר לא נעלם. כל רעיון ומחשבה שנוצרו נמצאים באסטרל. אפשר לקבל הכל בחזרה, ויש דבר כזה שנקרא "איחוי רסיסי נשמה." (ג'סטין) ומה אם אני משתמש בתה לבנדר שנורא עוזר לי להגיע למצב מודעות נינוח למדיטציה? גם כאן נשמתי נמכרת ללבנדר? אני באמת לא יודע מה מלמדים טרה ודוב, אבל כנראה שהאיכות מאוד מודרנית ולא מחוברת לשורשים וחבל. ארדן.

Katya13

New member
אכן חבל

חבל שבזה אתה דוגל, מכיוון שכפי שהילה של אש אמרה, יש מחיר לשימוש בסמים. זכותך להאמין שלא, רק חובתי היא לציין שאיסוף רסיסי נשמה לא יכול להחזיר חלקים מהנשמה שהצמח השתלט עליהם. מדובר בתהליך עוצמתי ומדהים, אך המורים השמאניים שלנו, אשר מגיעים ממקומות שהם הם השורשים של השמאניזם (מאד לא מודרנים) אמרו לנו שסמים זה כזאת מכה שאף טיפול שמאני לא יעזור. לטעמי, שמאן שמודע למחיר לא יעשה זאת לקהילה שלו. ישנם תהליכים של כניסה לטראנס שלא כוללים סמים. בהצלחה בכל בחירה

RainBird

New member
לא אמרתי שאני דוגל. אמרתי שאני לא פוסל ואם היית קוראת כראוי היית רואה שבעצם לא הייתי צריך להשתמש בצמחים הלוצוגניים כדי להגיע למטרות שלי. את אמורה גם לדעת שכל דבר שהיה- נמצא בחתימה שלו באסטרל וניתן לקבל אותו בחזרה בתנאים מסויימים. חבל שהמורים שלך שמחוברים לשאמנזים הקדום לא הודיעו לך את זה. כמכשפה- ולא שאמן אני טיפלתי במקרים קשים של התמכרות בסמים בהצלחה יתרה, ואם טיפול שאמני לא עוזר כנראה משהו לא בסדר בשיטה עצמה. ארדן.

Justin Angel

New member
אני מסכים כאן עם הילה

שאתה יוצא למסע-רוחני לכל מקום (בין אם זה לתוכך או לעולמות האחרים) אתה יכול להביא איתך רק את עצמך. אם תסתמך באופן קבוע על פריט מסויים אתה רק יוצר נכות אצלך, בין אם היא מבחירה או לא. אם אתה צריך תה לוונדר להיכנס למצב-רוח - מאברוק. אבל אם אתה חייב תה לוונדר כדי להגיע למצב מדידטיבי אז יש פה בעיה. לא אומר שזה חטא בל יעבור או משהו כזה, אבל יש פה נושא שדורש טיפול ומתישהו יצור אצלך בעיה גדולה וגדולה יותר. הסתמכות קבועה על כל דבר, כל התמכרות - מחלישה בן אדם. בן-אדם שיוצא למסעות חייב את הכוח האישי-הפנימי שלו ושלא יהיה תלוי במזג-האוויר נוח, ובטעם נעים בפה ובלבוש הנכון. זה עניין של להוריד מסכות, להשתחרר מהכבלים, לצאת מהחדר שאתה שומר את עצמך בו בכוח ולאבד את עצמך במטרה למצוא את עצמך. וארדן, לא פעם דיברנו על זה (ואפילו לעגת לגישת ה"קביים" בבלוג שלך לפני שנה-שנתיים) אז אפשר לצפות שמינימום לא תהיה תוקפני כלפי מבקרים.

RainBird

New member
למסיכות יש מקום שלהן. בעיקר בעבודה שאמנית. בכל אופן, עזוב פריט. נדבר על יחידה אחרת. מה עם טקס? השאמנים משתמשים בטקסים. בטוח שיש להם כלים מקודשים שאסור לאיש לגעת בהם וכדומה. מה עם אלו? אלו לא "קביים"? ואם כן, איך קובעים איזה קב נכון ואיזה לא? אולי בעצם השיקול האנושי? בחירה אנושית? מסתבר שאין כאן הרבה כזאת. ארדן.

Justin Angel

New member
אתה מביט על זה עקום

כל מה שנדרש לטקס הוא הבן-אדם. הכלים, הבגדים, המוזיקה, הקטורת, המילים, על הכל אפשר לוותר. מה שחשוב הוא הבן-אדם. המרכיב העיקרי בטקס הוא הבן-אדם. הטקס הבסיסי ביותר הוא בן-אדם בטי-שירט וג'ינס שיושב ברכבת, עוצם עיינים ונהנה מהאנרגיה שהחמה העולה מקרינה עליו. אם אתה מסתמך באופן קבוע על דברים אחרים, אתה יוצר אצלך, לטוב ולרע, תלות. אם בא לך לשיר Wandi hi-ya לשמש העולה, להיות בשדה ירוק, ללבוש קטיפה, להבעיר קטורת ולשתות קצת מים עם לוונדר, זה אחלה. אבל זה מעבר. בדוגמה הספציפית מאוד הזאת, שאמאן לא יכול להסתמך על סמים הולוצוגניים כדי להיכנס לטראנס ולהגיע לעולמות האחרים. זה משהו שצריך לבוא מתוכו.

RainBird

New member
יפה. עכשיו מי מחליט איזה כלי רלוונטי? קערת הפיאוטה או השדה? התשובה המתבקשת היא: השאמן. לדעתי אסור לפסול שום כלי שעשוי להיות בעל ערך לאנשים שניגשים לעבודה מיסטית כלשהיא. זה הכל. ארדן.

Wing Chan

New member
הממ

סמים דופקים ת'מוח. אני לא מבין כלום בשמאניזם אבל לא חושב שזה משנה הרבה. סמים דופקים את המוח, זהו. וכן, אני יודע על מה אני מדבר.

לקחת פעם כדור שינה?

מישהו במשפחה שלך לקח? תדע לך שמעטים הסמים שתוכל להשיג שהנזק שהם גורמים שווה ערך לכדור שינה. אנשים שבאים וטוענים: "סמים דופקים את המוח נקודה" לרוב מאד מעצבנים אותי בגלל שזה אנשים שאין להם שמץ של מושג מה זה סם ומה זה לא סם. תדע לך שאתה לוקח סמים. כן כן. אם אי פעם קיבלת תרופות מהרופא אז רוב הסיכויים שלקחת סמים. אתה חושב שזה לא אותם סמים כמו אלה של ההומלסים בתחנה המרכזית? אתה טועה. תלמד מהו השימוש ההיסטורי של אופיאום והרואין.

Wing Chan

New member
אני מודע היטב לזה.

אני לא אומר דברים סתם. אני מודע היטב להשפעות של כדורי שינה וכדורים למיניהם ולהשלכות שלהם. עם זאת, ההשפעות הפסיכו אקטיביות שלהם לא תמיד מוחלטות וגם רחוקות שנות אור מההשפעות של הסמים המעוגנים בחוק. הם מעוגנים בחוק מסיבות מסויימות. גם קפאין הוא סם וגם אלכוהול הוא סם וגם האפידורל שנשים בלידה לעיתים לוקחות הוא סם, וכול אלה אכן מזיקים לגוף, אבל הרבה פחות. הקריז שתיכנס אליו אחרי שהורגלת לשתות קפה כול בוקר הוא לא הקריז שתיכנס אליו אחרי שהורגלת לקחת מנה הרואין כול יומיים. אז כן, זה שונה. אני יודע יפה מאוד למה השתמשו בעבר לאופיום והרואין. וכיום גם משתמשים בחשיש (כמובן עם אלפי הבדלות מהאופיום) ברפואה, זה לא חדש. אופיום והרואין משתייכים בקלות לקבוצת סמים נרקוטיים, ואף על פי שהשתמשו בהם בזמנים עברו בכול מיני דברים, זה לא אומר שזה לא דופק את המערכות השונות בגוף ואת הנפש - פשוט כך. אני מעצבן אותך כי זה מה שאני טוען? וואלה, לא איכפת לי מי יודע מה כי זה מה שאני מכיר ואני מכיר את זה מספיק זמן וממספיק אנשים כדי להגיד את זה.

ועכשיו ברצינות:

"ההשפעות הפסיכו אקטיביות שלהם לא תמיד מוחלטות וגם רחוקות שנות אור מההשפעות של הסמים המעוגנים בחוק" אתה טועה ומטעה. לחלק גדול מהסמים המאושרים השפעות הרסניות יותר מלסמים האסורים. זה שסם אסור ממש לא אומר שהוא יותר מזיק. זו טענה שגויה מיסודה ומוטעת באופן עובדתי. הנה כמה השוואות: אלכוהול לעומת גראס ניקוטין לעומת טריפ אופיאום לעומת כדורי שינה והרשימה עוד יכולה להימשך. רק שתדע שאלכוהול וניקוטין הם בין הסמים המזיקים ביותר לתווך הארוך. אם אתה באמת רוצה לדעת איך סמים פועלים אני מציע לך לקחת איזה קורס או שניים בביולוגיה באוניברסיטה. יסודות ביולוגיים ותהליכים פסיכוביולוגיים מומלצים בחום. מה שאמרת מעצבן לא בגלל הדעה שלך אלה בגלל הבורות בנושא. אני מודע לזה שאתה לא אשם בזה אבל בכל זאת, לפני שאתה משחק אותה "מבין בסמים" קח לפחות קורס אחד באוניברסיטה שמתעסק בנושא. אני לקחתי שניים ואני עדיין לא מעיז להגיד שאני "מבין בסמים". מה שכן זה שעכשיו אני יודע לזהות את מי שלא מבין.

אבו עמר ברזילאי -

אבו עמר ברזילאי - סלח לי אבל אתה טוען לידע אך לא מפגין אותו ( הגם שצ'שייר בניגוד אליך העלה נתונים עובדתיים ולא ידע חלקי ופוחז ) כלל וכלל , ולדאבוני קיבלתי אישית רושם שאתה ממהר להתמיה את אילוף המבוגרים הסוררים והסובבים אותך מכל עבר במקום להתבסס על שיקול דעת עצמי ואובייקטיבי - ואת זאת רושם אדם שלא השתמש מעולם בסמים - ולמען הסר ספק - לא מתכוון להשתמש ולא מעודד אחרים להשתמש .

אתה צודק אבל...

לסמים יש מחיר... אם אתה מחליט להשתמש בהם ככלי אתה משתמש בהם באופן קבוע... ואם משתמשים באופן קבוע משלמים מחיר מאוד כבד... הקטורת... התה לוונדר... אתה אולי הופך אותם להכרחיים אבל הם לא פוגעים בך... ואולי אתה משלם את המחיר של התיונים אבל מחי של סמים הוא יותר יקר... גם המחיר הכלכלי שלהם וגם המחיר שהסמים לוקחים מהגוף שלך... זה הכל החלטה של הבן אדם... כמה הוא מוכן לשלם...

RainBird

New member
תלוי איזה סמים. אני בטוח ששאמן לא יקח LSD או אקסטזי או סם מהסוג הזה. ישנם צמחים וחומרים מסורתיים שמשמשים למטרות מסויימות. ובשימוש מבוקר אין בהם נזק.

hagakora

New member
אני מסכים

כל כלי שמשתמשים בו בכל טקס או מעין "קב". בשלב מסויים משתמשים בו כל כך הרבה עד שהוא הופך לחלק ממך וגם בלי להשתמש בו אפשר להשתמש במהות שלו. אותו דבר עם הסמים. זו דחיפה שהמוח צריך ללמוד לתת לעצמו, עד שהוא עושה את זה, אני לא רואה סיבה למנוע חלק מהדברים, אך כמובן שצריך להיות ערוכים בהתאם.

למעלה