שימוש בפודים

matliran

New member
שימוש בפודים

היי,
אני משתמש במכונת GAGGIA EVOLUTION מזה זמן, ביחד עם מטחנת קפה בנוסף.
השימוש העיקרי הוא קפה הפוך.
עם הזמן, הטרחה שבהכנת כוס קפה בודדת (טחינה, העברה לראש, הקצפה במקביל) - למרות שלוקח כ 2-3 דקות בלבד, גרמה לכך שאני פשוט לא מכין בה קפה ונכנע לקלות של כפית נס וכפית סוכר :)

חשבתי למכור את המכונה ואפילו פרסמתי ביד 2 והתוכנית המקורית הייתה לקנות nespresso, ושלום על ישראל (עזבו לרגע את החישוב הכספי, קראתי פה פוסט כולל אקסל מבריק של Lechoke Lames ואני מודע לעלויות - זה כרגע לא הדיון), אבל לפתע נתקלתי בקיומם שלי פודים!

על פניו, נוחות זהה לשימוש ב nespresso והמכונה כבר קיימת (שימור השקעה, ותמיד כשמתגעגעים אפשר לקנות חבילת פולים טריים) אבל אין לי יותר מיידי מידע על טריות הקפה של פודים אל מול קפסולות אלומיניום

האם יש למישהו ניסיון עם שימוש בפודים?
האם ממליצים?
יצרן / מקור מומלץ?

תודה מראש,

אספרסו2

New member
אם הקפסולות

משולות לאכילת בשר מקופסאת שימורים במקום סטייק טוב
הרי שפודים זה כמו לשתות אבקת זיפ במקום מיץ תפוזים טבעי סחוט.

matliran

New member
מניסיון?

אני לא יודע אם אתה מדקלם מנטרות של עולם הקפה (לא שאני אומר שהן לא מוצדקות והיום אני שותה נס - לא זיפ?) אבל האם התנסית מעולם בשתיית / טעימת קפה מפודים?
&nbsp
&nbsp

אספרסו2

New member
אכן כן

כבר חוויתי לצערי מקומות נטולי אספרסו לשמו,מקומות עבודה שקראו למכונת הפודים
מכונת קפה ושתו בשקיקה את תוצרתן העכורה.

matliran

New member
הבנתי את גישתך ודעתך לעניין - תודה.

אם ישנם אחרים עם ניסיון, אשמח לשמוע

אספרסו2

New member
אם אתה רוצה לשמוע משהו חיובי

נסה אצל הכנופיה שמשווקת את אשליית הקפה הזאת.

shayar48

New member
קפסולות/פודים

אל תקח את זה אישית.
כל חברי הפורום התנסו בטעימת פתרונות אינסטנט לדבר האמיתי, ונכון זה טוב יותר מנס קפה. ההבדל בין פודים לקפסולות דומה להבדלים בין מוצרי פיצה במקפיא של סופרמרקט, ואתה מבקש מאתנו להשוות את המוצר התעשיתי הזה לפיצה פשוטה מסימטאות נאפולי?
תכבד בבקשה אותנו על סטיתינו זו.

matliran

New member
רק הבהרה

לא ביקשתי מכם כלום (ואני מכבד את כולם). שאלתי שאלה פשוטה למי שיש ניסיון ומבין שאני מתלבט וסה"כ מנסה להעזר באנשים בעלי ניסיון (כמו שאני מנסה לעזור לאחרים בנושאים שאני מבין).
לא ציפיתי לפינג פונג שמכיל זבל אורגני ומקפיאים בסופר. חשבתי שפה זה פורום קפה, לא פולניות שותות קפה.

milch

New member
תשובות מתנשאות אינן מכבדות את הפורום

מזדמן לי עתים לשתות קפה קפסולות ןלפני המצאתן שתיתי גם קפה מפודים. לטעמי אין הבדל ביניהם למעט ההבדל המוצהר של סוג הקפה. שניהם מגיעים במעין אריזה אטומה. למראית עין, הפוד יותר מדמה חליטה של קפה טחון כאשר הקפסולה מדמה (אולי) יותר תוצאה של פילטר.
שתה פודים, לבריאות ואל תספר לאף אחד
.
ה"עליהום" על המוצרים הנ"ל נובע לדעתי מכך שסוג ואיכות הקפה לא ממש ידועים. זאת לא סיבה להתנשא ולהתבטא כפי שקראתי בחלק מן התגובות.
אני מצדד בתגובתו המכובדת של "דובי דבש" מנהל הפורום שעונה כי איננו יכולים לחוות דעה כיוון שהאנשים שואלים מעולם לא שיתפו את תוצאות נסיונם על גבי הפורום.
נ.ב. אני קולה קפה ירוק תלת-זני פעם ב10-14 ימים, טוחן לפני החליטה ואינני מרגיש נעלה בשל כך בהשןןאה לשותי הקפסולות והפודים. הרי "לרדת" על מישהוא אפשר גם בשל כך שהוא לא שותה את הזנים, ולא חולט במכונה שלאותו "יורד".
אז חברים, קצת סובלנות ואורך רוח גם למנהגים של אחרים - חג שמח!

matliran

New member
תגובה לעניין

תודה רבה על התגובה העניינית (והראשונה).
&nbsp
קניתי היום פודים של חברת Bristot (מחיר דיי דומה לקפסולות, 1.5 ש"ח לפוד)
בשתיית קפוצ'ינו מייד שמים לב שיש נוכחות של אספרסו בכוס וזה בעיניי מצויין והרבה יותר טעים מנס.
כמובן שהרבה פחות לכלוך וביננו, כשמארחים וכולם מחכים לסיים את הארוחה רק בשביל הקפה, במקום להפוך לבריסטה לשעה, אני מתקתק להם כוסות כמו מלך בדקות. נראה לי פתרון מדליק!
במקביל קניתי כרגיל קפה קלוי טרי בסגנון שאני אוהב לימים שבהם אני אתגעגע לטעם האהוב :)
&nbsp
הסרתי את פרסום המכונה שלי מיד 2, ירדתי כרגע מהרעיון של מכונת נספרסו ושמח שיש לי את חופש הבחירה.
&nbsp
ואם במקרה אחווה איזה משבר גיל 40 ואהיה חייב פתאום קפה ירוק, קלוי, מדוד, שנזירים פגאנים קוטפים רק במשך שבוע בשנה ורק עם יד ימין, תוך כדי ריקוד הגשם, עדיין יש לי מכונה מתאימה :)
&nbsp
תודה.
&nbsp

Lechoke Lames

New member
ניסיתי את הפודים של Bristot עם מכשיר נייד (Handpresso)

המחשבה שלי הייתה שלנסיעות זה יכול להיות פתרון נוח יותר מהמטחנה הידנית שאותה אני לוקח בד"כ. הבעיה היא שלא נהניתי לשתות את הקפה שקיבלתי. גם פודים אחרים שניסיתי לא היו מוצלחים יותר. דבר נוסף שמשותף לכולם הוא כמות קרמה קטנה מאוד בהשוואה למה שאני מקבל עם המכשיר הזה עם קפה טחון, אבל קרמה היא לא בהכרח אינדיקציה לאיכות הקפה. מכונת האספרסו החשמלית שלי למשל (אלקטרה מנוף) מספקת תמיד כמות קטנה של קרמה בהשוואה למכונות אחרות, והקפה עדיין מצויין.
&nbsp
אם אתה נהנה מהתוצאה אין צורך להתנצל על שום דבר. רק חשוב שתהיה מודע להבדלים בעלויות ובקפה שאתה מקבל. אם אין הבדל מוהבק לטובת קפה טחון אז ייתכן שהפולים או הטחינה שבה אתה משתמש אינם אופטימליים וכדאי להמשיך לבדוק גם את הצד הזה.

knappertsbusch

New member
תתחדש ותיהנה

כמו כל דבר בחיים, יש פה יחס של עלות/תועלת/נוחות.
לטעמי האישי פודים וקפסולות זהים לחלוטין מבחינת העלות הגבוהה והטעם המעיק הזה של קפה לא טרי, לאורך זמן.
את נושא הנוחות פתרתי בצורה שונה - משתמש במקינטה או קונוס פילטר במקום מכונה שיושבת על השיש ודורשת חימום/ניקוי וכיו״ב.

אספרסו2

New member
התנסות איננה התנשאות

השואל שאל ושמחתי לתת לו תשובה מדויקת,לא התכוונתי להתנשא.
לאחר שנות מגורים באיטליה,הולנד וגרמניה אני מכיר את כל הרבדים
של עולם הקפה ושמח לחלוק את ניסיוני,גם אם התשובה לא מקובלת
על השואל.

Nagumu

New member
מיחזור פודים

יש אפשרות למחזר פודים במכונות של אספרסוקלאב (יש לי נסיון בזה) וכמובן למכונות של נספרסו, כך אתה יכול "לדחוף" לפוד איזה קפה שאתה אוהב ולא להיות כבול לטעמים של החברות.

למעלה