שימוש בצובטנים

טלי 234

New member
שימוש בצובטנים

הי אני רואה שברוב העוגות יש שימוש בצובטנים בקצה החלק העליון של העוגה. רציתי לדעת אם יש טיפים לשימוש בצובטן, האם הבצק לא נקרע שכצובטים אותו? תודה ושבוע קל ונעים לכולן!
 

טלי 234

New member
והפיסול הראשון שלי בבצק לבד...

רציתי דובי ורוד
הוא יצא די נחמד, החיבור של הידיים לא היה כ"כ מוצלח והבטן לא מספיק מוגדרת, אבל אני מרוצה יחסית
 

net the jet

New member
הדובי חמוד מאד ! לגבי צובטנים-

צריך שהבצק יהיה 4-5 מ"מ, לא דק מזה,ף אחת יקרע. הבצק גם צריך טיפה להתיבש-אבל לא יותר מדי אחרת יווצרו סדקים קטנטנים.... לאט לאט תלמדי מתי הזמן האופטימאלי לאחר הציפוי לצביטות. אני מוצאת שבחורף כדאי לפני הסגירה למשל, ובקיץ אני עושה קודם סגירה כי הבצק מתיבש לאט יותר.. מציעה לך לעשות נקניק ארוך מבצק-ולהתנסות בצביטות.
 

טלי 234

New member
שאלה קצת מביכה...../images/Emo9.gif

רק כדי לוודא... ב"סגירה" הכוונה להידוק וחיתוך של הבצק בתחתית העוגה?
 

net the jet

New member
כן...לאו דוקא הידוק, סגירה יכולה לה

להיות מליון דברים-נקניק, כדורים, פרחים, עלים, לבבות וכ"ו...
 
למעלה