שימוש בקבצים ואי פריימים

שימוש בקבצים ואי פריימים

שלום רב, סוגייה שמעניינת אותי זמן רב היא עניין השימוש בקבצים מאתרים אחרים. ברור לי כי העתקת תמונה (לצורך העניין) מאתר אחר היא הפרת זכויות יוצרים. השאלה היא האם שימוש בכתובת התמונה (מיקומה באינטרנט) ולמעשה הצגת התמונה על דפי האתר שלי כשהיא כלל לא יושבת אצלי וכלל לא פורסמה אצלי זאת הפרת זכויות יוצרים? האם בכלל, הדבקת תמונות,וידאו,אודיו וכו' באתר שלי כשהקבצים לא באמת יושבים אצלי והם רק נראים לגולשים על דפי האתר שלי (כשהדפים קוראים אותם מכתובת חיצונית). האם חוקי הדבר? שאלה נוספת, שימוש ב I FRAME - בעמוד באתר שלי, לפתוח אי פריים (מסגרת) ולהדביק בתוכה עמוד או מערכת כלשהי מאתר אחר כאשר שוב דבר לא הועתק לשרתים שלי וגולשי האתר שלי רואים זאת כאילו זה כן יושב אצלי. האם המקרה הזה חוקי? תשובה לשתי שאלות אלו תעזור לי מאוד. תודה והמשך יום נעים.
 
שימוש בקבצים ואייפריימים

לשאלתך אין תשובה חד משמעית. בעקרון, אסורה העתקה של יצירה. לפיכך, הדרך שאתה מתאר אינה העתקה ואינה הפרה של הזכות. מנגד, ישנן זכויות נוספות שיתכן שמופרות כמו הזכות להפצה, ביצוע פומבי, שידור/שידור משני ודומותיהן. לא חשבתי על כך לעומק להבין אילו מביניהן מופרות אם בכלל, אבל התחושה שלי אומרת שאם השימוש הוא מינורי לא יקרה כלום, ואם זה בכמות גדולה - בית המשפט כבר ימצא את הוו להתלות עליו בקביעה שהאתר מפר. למאמרים שלי על זכויות יוצרים.
 
זוהי שאלה שמעסיקה אותנו

אפשר לומר, מהיום הראשון של הפורום. אני אתחיל ממה שאין. אין פסק דין ישראלי ואין (למיטב ידיעתי - והדברים האלה יכולים להשתנות בכל רגע) פסק דין אמריקאי הקובע כי framing מהווה פגיעה בזכויות יוצרים. מהעובדה הזאת, כבר ניתן ללמוד שלא קיים איסור גורף מכח דיני זכויות היוצרים. להערכתי, פריימינג שנעשה בצורה לא מטעה, איננו אסור. פריימינג שנעשה ללא ציון המקור באתר שמיסגר, עלול לפגוע בזכות המוסרית או לעשות עוולה מסחרית.
 
פסק דין על פריימינג

לא יכול להזכר כרגע איזה מהם, אבל למיטב זכרוני אחת מהפרשות שעסקו בקישור עמוק לאתרים (השטלנד טיימס או טיקטס.קום או אחרים) עסק גם בפריימינג אבל לא כהפרת זכויות יוצרים אלא כהפרת חוזה (תקנון האתר) וגזילת פרסום. בכל מקרה, כל אותן פרשיות נסתיימו בפשרה ולא בפסק דין. גם אני עורך דין.
 
למעלה