שימוש בשם דומיין קיים ברבים, חוקי?

שימוש בשם דומיין קיים ברבים, חוקי?

נניח וקיים אתר בשם bestcomputer.com שמכיל לוח מודעות למחשבים האם זה חוקי להשתמש בדומיין bestcomputers.com עבור אתר עם לוח דומה (אם כי הנתונים שונים) ?

sh a ch a r

New member
זה תלוי, ובעיקר מסובך

בעיקרון הסיבה היחידה שלא אפשר יהיה היא דיני סימני המסחר. עכשיו השאלות. שים לב שרשימת השאלות שאני מציג מאוד רחוקה מלהיות ממצה: - האם שם המתחם הוא סימן מסחר רשום של הבעלים הנוכחי? - בין אם כן ובין אם לא - האם הוא זכאי להרשם כאחד? למשל, מילה גנרית לא יכולה להרשם כסימן מסחר רשום. אם מישהו מוכר מחשבים תחת computer.com, אין מניעה ממך למכור תחת computers.com. - האם אתה מוכר לאותו קהל יעד כמו האתר המקורי? ייתכן שאתה מוכר לאיזור גיאוגרפי אחר, או סוג אחר של ציוד - האם עלול להיות מצב שאנשים שמעוניינים להגיע לאתר האחר יגיעו לאתר שלך מבלי ששמו לב שטעו? - עד כמה המותג המקורי הוא מותג ידוע? כמו שאמרתי, אלו רק חלק מהשאלות שעשויות להיות רלוונטיות כדי לתת לך תשובה על השאלה. כמו שאתה מבין, הסיכוי שתקבל פה תשובה של "כן" או "לא" הוא קלוש. שחר אני לא עורך דין

Spidi man

New member
תגובה

לפי מה שאני מכיר, במידה ודומיין זהה (כמו במיקרה הזה) והאתרים עוסקים באותו נושא בידיוק, אז העניין לא חוקי. במידה ושמות האתרים זהים והנושא הוא שונה, אז זה חוקי. * אני לא עורך דין.

משאלתך

אי אפשר להעריך את מלוא הזכויות שיש לבעלי האתר הראשון. יש אפשרות שיש להם סימן רשום או סימן מוכר היטב. יש סיכוי משמעותי ששימוש בשם המתחם השני מהווה גניבת עין או עוולה מסחרית אחרת. זה מחייב בדיקה פרטנית שכוללת את הנתונים האמיתיים.

למעלה