שימוש בשם חברה בקמפיין PPC ללא ידיעת החברה

Amir Shvoong

New member
שימוש בשם חברה בקמפיין PPC ללא ידיעת החברה

אשמח לדעת האם מותר להשתמש בשם חברה ללא ידיעתה כמו בדוגמא הבא, רצ"ב צילום מסך.
אתר המפיץ קו"ח משתמש בשמה של חברת השמה ובכך "גונב" לה גולשים בכדי שישלחו
קו"ח חיים באמצעות האתר ולא באמצעות אתר חברת ההשמה ששמה הוזכר.
רצ"ב צילום מסך.
תודה,
אמיר

John the Savage

New member
יכולה להיות כאן בעיה פוטנציאלית

של הפרת סימני מסחר וגניבת עין. השאלה האם אכן יש כאן הפרה של סימני מסחר וגניבת עין היא לא תמיד פשוטה, ויש מקרים בהם בית המשפט התיר להשתמש בשם של מתחרה לצורך פרסומות באדוורדס (לדוגמה, במשפט של מתאים לי נ' קרייזי ליין), אבל להערכתי שימוש בשם המתחרה בגוף הפרסומת עצמה והצגתו באופן שעלול להטעות גולשים יכול להיות בניגוד לפקודת סימני מסחר וחוק עוולות מסחריות (גניבת עין).

נ.ב. אני לא עו"ד, ואין לראות בנאמר כאן ייעוץ משפטי.

John the Savage

New member
תודה

הניק אגב לקוח מהספר "עולם חדש מופלא"

John the Savage

New member
דורון כתב שהוא יעדר מהפורום בתקופה הקרובה

לכן אני גם מנסה לענות על יותר שאלות מכרגיל כאן. לא שאני תחליף לדורון חלילה, אין לי עשירית מהידע המקצועי שלו, אבל זה עדיין עדיף מכלום.

מידי פעם מגיעים לכאן גם כמה עו"ד אחרים מהתחום שמבקרים בפורום, לדוגמה עו"ד יורם ליכטנשטיין. מקווה שגם הוא יקפוץ ויענה על שאלות.

Amir Shvoong

New member
שוב המון תודה, עו"ד ליכטנשטיין אשמח לתגובתך

מי אמר שהפייסבוק הרג את הפורמים?

כשאין ברירה - אין ברירה

והנה אני...
שמע, יוהאן הפראי ביותר ענה לך די נכון.
כלל האצבע שאינו מהווה ייעוץ משפטי ואין להסתמך עליו הוא שכאשר אתה עושה שימוש בשם רק כ-TRIGGER WORD ולא עושה שימוש בשם המתחרה לא בפרסומת ולא באתר עצמו - ברוב המקרים השימוש יחשב מותר.
יתכנו חריגים בהם בגלל אופי השימוש הוא יחשב בכל זאת כמטעה, ישנן שיטות משפט שחושבות שגם מה שתארתי הוא בעייתי ועדיין לא ניתן פסק דין בעליון הישראלי בנושא, אבל לאחר ובכפוף לכל ההסתייגויות האלו, טוב... מה אמרתי בעצם...?

ככלל, תנסו לא לעשות שימוש בפועל בשמות של מתחרים. מסוכן ומקים להם יכולת להטריח אתכם בתביעות מופרכות רק כדי שתבזבזו כספים.
שימו לב שלאחרונה ניתן פסק דין בערעור על ההחלטה של ד"ר קליין שקבע שבכל מקרה, כששמו של אדם משמש אותו לצורך עסקו, שימוש בשם כסימן מסחרי נמדד במדדים כאלו ולא בכלים של הגנת הפרטיות.
בין השאר תמצאו בפסק הדין הזה גם התייחסות לענייננו. בקטנה...

Amir Shvoong

New member
חחח תודה, קראתי את המשפט האחרון ו...

וזה "גבוה" לי, האם מותר או לא מותר להשתמש בשמו של ד"ר קליין לדוגמא?
בסוף השבוע אקרא על ד"ר קליין.
המון תודה!!!
אמיר

ד"ר קליין

התשובה היא כן ולא.
לא תקבל ממני תשובה חד משמעית ב"עצה" אינטרנטית שלעולם לא מבוססת על עובדות מפורטות ומלאות.
אבל ההחלטה אומרת שהדין החל הוא דיני סימני המסחר ולא דיני הגנת הפםרטיות ואז נכנסות השאלות:
1. האם זה סימן מסחר רשום, כן או לא?
2. אם לא - יסודות עוולת גניבת עין (בגדול וחלקי בלבד: קיומו של מוניטין מוכח והטעיית הציבור).
3. אם כן - האם השימוש שלך דומה עד כדי להטעות לסימן קיים, באותו סוג מוצרים, ויש בו כדי להטעות את הציבור?

אבל כלל האצבע אומר: מותר להשתמש בסימן לצורך "טריגר" למסע פרסום. אסור לכלול במסע הפרסום או באתר שלך או במודעה את השם שהוא סימן מסחרי מוגן אם זה נעשה בדרך שעלולה להטעות או "לדלל" את המוניטין של סימן המסחר.

חוות דעת...

...זה בדיוק מה שלא תקבל.
לא מקבלים חוות דעת בפורום משפטי. (כמו שלא מקבלים חוות דעת רפואית הפורום רפואי).
התלוי בנסיבות.
תלוי אם שם החברה והוא סימן מסחר, רשום או לא רשום.
תלוי איך אתה עושה שימוש בו.
מה שמותר לפי פס"ד מתאים ליהוא השימוש במטע-תגיות.

למעלה