שימוש בשמן לאפיה לעומת טיגון

שימוש בשמן לאפיה לעומת טיגון

האם שימוש בשמן לאפיה מזיק לשמן כמו בטיגון? ואם השמן מדולל בנוזלים נוספים (כמו מיץ לימון) האם זה משנה? ואלו שמנים עדיפים?
 
שימוש בשמן

השמן באפיה אינו מזיק כמו ששמן בטיגון אינו מזיק באם נעשה בו שימוש נכון- הכוונה שהוא אינו ממוחזר (שימוש חוזר רב -כמו בפלפליות). שמן מדולל במיץ לימון אינו משנה דבר מאיכות השמן. עדיף לטגן בשמן קנולה ולתיבול רצוי שמן זית.
 
ומהו שימוש נכון?

האם טיגון שאינו ממחזר אינו מחמצן כלל את השמן? והאם אפיה מחמצנת פחות מטיגון? האם גם טיגון בשמן עמוק שאינו ממוחזר אינו מזיק? בכל הספרים שבדקתי ישנן הנחיות כלליות בלבד, ללא פירוט ההבדלים בין סוגי השימוש השונים בשמן ומשך השימוש.
 
שלום רוני

מצטרפת לבקשה של אלי כבר משרשור כמעט זהה - מדוע את ממליצה להעדיף בטיגון שמן קנולה על פני שמן זית? מצרפת שוב את דעתה של התזונאית טובה קראוזה בנושא, אשמח אם תסבירי את ההשגות שיש לך מהודעה זו (אם בכלל) והאם יש כיום מידע עדכני אחר בעניין.
 
למעלה