שימוש בשמנים אתריים והנקה

נורקס

New member
שימוש בשמנים אתריים והנקה

שאלה שעלתה לי ורציתי לשאול אולי מישהו/מישהי יודעים? ידוע ששמנים אתריים נכנסים למחזור הדם, השאלה היא האם הם גם עוברים לחלב האם במידה והאישה מניקה? האם הם משנים את הטעם של החלב? האם החומרים הפעילים עוברים לחלב? תודה מראש, נורית

0 אור 0

New member
אני לא ממש יודעת אבל

מחוכמת הסבתות - כשהנקתי, המליצו לי להמנע מלאכול דברים מאד דומיננטיים בריח ובפעילות , שלא ישפיעו לרעה על התינוקות (למשל כרוב שעושה גזים) ולא למרוח חומרים בעלי ריח חזק מאד על החזה (כולל בשמים) מהצד השני, בתורת השמנים, שלא למדתי לעומק אמנם, מן המקובל הוא שלא להשתמש בשמנים שאסורים לתינוקות בזמן שמניקים

נורקס

New member
כן,השאלה היא

אם אני עובדת במשך היום עם שמנים אתריים ומריחה אותם לפחות חצי יום, האם יש לזה השפעה על החלב? עד עתה לא נרשמו תלונות של הקטנה (חוץ משביתת הנקה שהיתה לפני חודשיים ונמשכה כ-3 ימים) אבל אח"כ היא חזרה לינוק והכל בסדר. האם נעשה על זה מחקר?

נו, ילדה מבושמת...

עד כמה שאני יכול לנחש (כי לא ביצעתי מחקר)- ישנה השפעה. גם אם מדובר בתדר בלבד. זה לא אומר שזה ייצור בעיה כלשהי, אבל בהחלט הייתי מנסה לאוורר יותר את סביבת העבודה, ושותה הרבה יותר מים... מצד שני, גם אז אני לא הייתי מצליח להניק.

ארומתרפיה והנקה

שמנים ארומאטיים אכן חודרים למחזור הדם, חלב אם נוצר ממחזור הדם- אי לכך- שמנים ארומאטיים משפיעים על חלב האם. לגבי טעם, לא בדיוק ברור אם הטעם עובר, אך החומרים הפעילים בהחלט מגיעים לחלב האם ולכן אם את חייבת להשתמש בשמנים ארומאטיים, השתדלי להשתמש בכאלה שמותרים לתינוקות, כגון לבנדר, קמומיל, ורד, הדרים... השתדלי להימנע משמנים חזקים מדיי שלא מומלצים לתינוקות הרבי בשתייה כדי לדלל את החומרים הפעילים, אווררי את החדר, על מנת שהשמנים שיגיעו אל אפך יהיו פחות מרוכזים ובכך השפעתם תפחת. עבדי עם שמנים רק במה שאת חייבת. המשך הנקה נעימה וריחנית... תמי

הי נורית

כפי שכבר כתבו לך, סביר להניח שהשמנים אכן עוברים לחלב. הנקודה היא שלאחר החדירה למחזור הדם קיים גם תהליך התפרקות בכבד שלדעתי האישית (זה לא נושא שנחקר) מנטרל חלק לפני ההגעה לחלב. לגבי הטעם, שוב, סביר להניח שהטעם מעט ישתנה אך לא באופן משמעותי. בנוסף, ציינת באחת מתשובותייך שאת לא משתמשת בשמנים אלא מדובר בהרחה בזמן עבודה בלבד, מה שעושה את הדברים (שוב) הרבה פחות מסוכנים... אני תומכת בעצה של חדר יותר מאוורר. המשך הנקה נעים

sea flower1

New member
היי תשתדלי להמנע ממנטה,

ותמציות אחרות הידועות כמייבשות חלב אם... עם הרוב הגדול אין בעיה.

pumiki8

New member
יש לי תשובה בשבילך! ../images/Emo98.gif

הבנתי שהשימוש בשמנים הוא לא במריחה או לקיחה פנימית אלא בעיקר הרחה, אבל בכל זאת - שאלתי את המורה שלי, ולהלן התשובה: שמנים שמותר להשתמש בהם בזמן הנקה:
לבנדר.
כוכב אניס.
קמומיל.
שומר.
קימל. אניס, קמומיל, שומר וקימל מגבירים את ייצור החלב, מסתבר. שמנים מכווצים ושמנים שהם פיטו-הורמונים (מרווה, למשל, שעונה על שני הסעיפים) - בשום אופן ופנים לא. הנקה מהנה!

למעלה