שימוש בתוכנות חינמיות לשימוש מבצעי-דעתכם?

lavifighter

New member
שימוש בתוכנות חינמיות לשימוש מבצעי-דעתכם?

רובנו משתמשים בהזדמנויות כאלה ואחרות בתוכנות חינמיות שאצל חלקן התמיכה היא בהתנדבות, ואצל חלקן אין כלל תמיכה... חלק זה תוכנות חינמיות של חברות מוכרות(למשל veeam endpint backup שאגב תוכנה לא רעה בכלל), חלק של יצרנים מוכרים וחלק אין לי מושג מאיפה הביאו אותם.
כמובן שעדיף שלא לסמוך על מערכות כאלה שאין להם תמיכה, אחריות או בסיס לסמוך עליו, ומצד שני לא אחת אין ברירה!
הרי רובנו משתמשים בputty, ביישומי FTP שאינם בהכרח דפולטיים, בwinrar בwinscp, winiso, בעורכי טקסט כמו notepad++ וחלק גם בכלי גיבוי, ניטור, אבטחה וכדומה. שלא לדבר על הדפדפנים, או thunderbird.
אז מה דעתכם? מה המדיניות שלכם? אתם משתמשים בכלים כאלה בסביבת production או שמא רק בסביבת ניסויים או בכלל לא?
*הפצות לינוקס מוכרות לא יחשבו לצורך דיון זה, בתור מערכת ההפעלה בלבד(כלומר יישומים שלהם כן, אבל שאף אחד לא יגיד "אצלי יש אובונטו וזה חינמי ואין לי תמיכה רשמית).

DuuGi

New member
התשובה הכללית היא כן אבל

האבל מדבר על 2 דברים:
1. יש הרבה פעמים שאסור להשתמש בגרסאות חינמיות לצרכים מסחריים וצריך לבדוק לפני שמשתמשים.
&nbsp
2. יש מערכות שהן מערכות לא קריטיות, למשל כולם משתמשים בSPICEWORKS . נוח חינמי ואם לא יעבוד לא קרה כלום.
יש מוצרים שהם מאוד מוכרים ויציבים כמו BIND לDNS
NGIX, REDIS , ELK
אני משתמש במוצרים חינמים בפרודקשיין כאשר מדובר במוצרים מוכרים שיש להם שימוש נרחב. זה נוח, זה יציב ויש מספיק תיעוד ברשת.
איפה שיש לי צורך בתמיכה גבוהה ומערכות שאסור להן ליפול אפילו לדקה אני לא אשתמש במערכות שאין לי מענה מיידי מתמיכה לגביהן.
&nbsp

בצג

New member
אני לא רואה סיבה לא להשתמש בכלים חינמיים

או חינמיים למחצה (כמו כלים רבים שהכלי הבסיסי חינמי ויש לו תוספים בתשלום)
כמו למשל פיירוולים untangle ו-pfsense שאני משתמש בהם בפרודקשן. כמו owncloud, כמו אסטריקס. כלים מצוינים שהשימוש בהם נרחב ומבחינתי, אני תמיד דואג לקנות לפחות תוסף אחד כדי לחזק את עשיית המוצר.
כלים חינמיים קטנים כמו פוטי או WOL של נירסופט הם כלים שבהגדרתם כמעט נתרמו לציבור, בהם אני משתמש ומשתדל מאוד לשלוח מייל תודה למתכנת.
בקיצור
יש ויש, צריך לברור את הכלים הטובים והידועים. כלים חינמיים כמו כלי גיבוי, באמת מוזר להישען עליהם אבל אל תשכח שגם לכלים הכי מקצועיים יש לפעמים תקלות שמתבררות להיות קריטיות (ואף אחד לא יפצה אותך כלכלית על איבוד מיילים למשל). תמיד יש את הסיכון הזה שמה שאתה עושה לא יעבוד. תמיד. בגלל זה מגבים פעמיים ויותר.

למעלה