שימוש בתוספי תזונה

Dave1972

New member
שימוש בתוספי תזונה

לפני מס' שבועות קניתי את הספר "לא לסוכרת" של ד"ר מארק היימן.
מבחינה כללית, הוא מאד מעניין לא רק בגלל הסוכרת, למרות שנדמה לי שהוא קצת קיצוני (אולי מתאים יותר למקרי קיצון).
יש לו שם תוכנית של 6 שבועות (כמדומני) שאמורה לטפל בכל הבעיות השונות שעלולות להיות לגוף (השמנה, רעלים, סוכרת וכו'..).
כמובן שהתהליך מצריך בדיקות רפואיות מסיביות לפני התהליך ולאחריו. אני לא התחלתי את התוכנית שלו, מכיוון שכבר הייתי בתוך תהליך עצמי בזמן שהגעתי לחלק הזה של הספר.
מצד שני, אני כן לוקח משם כל מיני טיפים (יש אפילו תפריטים, למרות שרובם כוללים דברים שלא שמעתי עליהם בחיים) ובשבת הגעתי לקטע של תוספי המזון. הוא מביא שם רשימה ארוכה של תוספי מזון מומלצים כמו ויטמין D, שומני אומגה 3 ונוגדי חמצון ועוד כל מיני כאלה שאני לא זוכרת את השמות שלהם.

אז לפני שאני נכנס לבית מרקחת בשביל בכלל להבין על מה מדובר, אני מעדיף לשמוע את דעתכם, מנטורים יקרים שלי, על הנושא הזה.
מישהו כאן נוטל תוספים כאלה? ממרגיש שזה עוזר לו? אולי מכיר את הספר? אולי אפילו ביצע את התוכנית המוצעת?

האם אין זה הרופא שממליץ להימנע מחלב ומוצריו ?

אם זה הוא, אז לא הייתי קונה מימנו אפילו אוטו משומש..

Dave1972

New member
לא יודע אם זה "ה"רופא, אבל...

הוא די נגד מוצרי חלב. טוען שהם יוצרים דלקות.

תומרונתם

New member
מנהל
לא מכירה את הכותב

ויטמין D כדאי לקחת רק אם יש לך חוסר, אומגה 3 אפשר למצוא במזון...
אני באופן כללי די נגד תוספים שכאלה, אלא אם כן יש חוסר שנבדק במעבדה וצריך להשלים.
&nbsp
אגב, אלו לא תוספי מזון, אלא תוספי תזונה

Dave1972

New member
אני שמח על התשובות שלכם

זה אומר שאני עדיין חושב בריא (למרות שאשתי בטוחה שאני מזמן לא בריא נפשית - התמכרתי לספורט, ואני כמעט ולא אוכל).

tulkin

New member
אני מסכים.

היזקקות לתוספים היא בד"כ עדות לכך שהתזונה/אורח חיים אינם מוצלחים. בד"כ שיפור בגזרה הזו ייתר את הצורך בתוספים.
בנוסף, יש לא מעט תוספים שנמצאים במחלוקת מבחינת התועלת שלהם, כשעולים שלל טיעונים כמו ספיגה לא טובה, או שהמרכיב ה"מלאכותי" אינו בעל אותה השפעה כמו המקבילה הטבעית, וכד'.

למעלה