שימוש בתחליף הסוכר "סורביטול" ב-תרופות:

shron17

New member
שימוש בתחליף הסוכר "סורביטול" ב-תרופות:

נראה לי מאוד מוזר ,כי על קופסת כדורי -וויטמין D שרשם הרופא מופיע אחד הרכיבים ה"סורביטול",וזאת לאחר שמחקרים מצביעים באופן חד-משמעי ,כי בבדיקתם מצאו שה"סורביטול" גורם לפגיעה בכלי -דם ופוגע בקצות- העצבים.

לפי הנחיות הרופא עליי ליטול כדור אחד ביום, מה שאומר בסיכומו של דבר,שבמשך שנה: יהיו בגופי 365 כדורים המכילים סורביטול,
שכאמור פוגעים בכלי--הדם ובתפקוד קצות עצבים,ואף לניוון שרירים.

האם זה הגיוני שהרופאים לא נותנים דעתם לזה ?
אגב,גם הרופא הקודם שהיה לפני שנתיים, רשם לי בדיוק את אותו
סוג כדורים של ויטמין D.

השאלה, מה דעתכם על כך ,והאם יצא לכם להשתמש בסורביטול כתחליף לסוכר ?

אבו זקן

New member
"מחקרים מצביעים"?

אני לא יודע על מה את מדברת (קישור לאותם מחקרים יכול להועיל), אבל מוכן להתערב שהכמות של הסורביטול בכדורים שאת נוטלת קטנה בסדר גודל אחד לפחות ממה שנבדק באותם מחקרים.
&nbsp
הסורביטול אינו מצטבר בגוף, כך ש"יהיו בגופי 365 כדורים המכילים סורביטול" נכון בדיוק כמו "אחרי שנה של שתיית קפה קפה יהיו בגופי 30 גרם קפאין". בכל אופן, אם זה ממש מטריד אותך, בטיפות של ויטמין D אין שום תוספת מלבד קצת שמן זית (אוי, הלכה הדיאטה
).
&nbsp

וויטמין D

מי לוקח וויטמין D בכדור?! וויטמיו D לוקחים בטיפות, ואין צורך ברופא על מנת לרכוש.
*האם את יכולה לצרף לינק למחקר על הסורביטול?*

Annabella1

New member
נראה לי שהבנתי מאיפה המחשבה הגיעה

וזו מחשבה לא נכונה.
אם זה מרגיע אותך, סורביטול נמצא גם בפירות, בעיקר בפירות עם גלעין, באופן טבעי. ובריכוז יותר גבוה בפירות יבשים . אחת מתופעות הלוואי של סורביטול היא שילשולים כי סורביטול סופח מים וצואה שספחה הרבה מים נקראת שילשול. זו אחת מהסיבות ששזיפים למשל (פרי עם גלעין) נחשבים טובים נגד עצירות....כי יש בהם סורביטול. אני רוצה להאמין שאת אוכלת פירות הרבה יותר זמן ממה שאת לוקחת או תיקחי ויטמין D, ככה שקצת מאוחר להילחץ בקשר לזה.
אני לא יודעת אם זה מרגיע או לא, אבל לאנשים עם סוכרת לא מאוזנת יש הרבה יותר סורביטול בגוף . אלה חדשות מספר שתיים. סורביטול נוצר גם בגוף ונגיד שהוא נוצר כתוצר לוואי של פרוק סוכר. אבל העיניים והעצבים לא נפגעים בגלל שיש יותר סורביטול בגוף, אלא בגלל שהאינסולין שהסוכרתיים לוקחים מכניס סוכר לכל התאים בגוף חוץ מלתאים של העיניים והעצבים והתאים של העיניים והעצבים נשארים חשופים לרמת הסוכר שיש בדם. בגלל שרמת הסוכר גבוהה לאורך זמן חלק יותר גדול מהסוכר בעיניים ובעצבים הולך לכיוון של להתפרק לסורביטול שבמקרה הזה זה יהיה הרבה סוכר ולכן הרבה סורביטול. לכן אפשר למצוא משקעים של סורביטול בעיניים ובעצבים של אנשים שחיים עם סוכרת לא מאוזנת הרבה זמן. אבל הסורביטול לא זה שפגע בהם, אלא הסוכרת הלא מאוזנת שהם חיים איתה. אבל זה לא מחדש שום דבר שסוכרת פוגעת.

shron17

New member
תודה רבה לך על ההסבר,במקרה בתפריט אצלי אין פירות ב כ ל ל !

ראשית תודה על ההסבר,את מסבירה מאוד יפה וברור,ולמדתי הרבה.
במקרה שלי בתקופה האחרונה היו המון קפיצות סוכר מצד אחד, ובמקביל המון מצבי היפו( נפילות סוכר בעיקר בשעות הלילה המאוחרות,שגורמות לי להתעורר.)
&nbsp
הרופא אומר שזה נובע מהחלפת סוגי -זריקות שלא התאימו לי.(מנסים כול כמה חודשים סוג שונה של אינסולין ,עד שימצאו לי התאמה שתאזן את הסוכר.)
&nbsp
הסוכרת מסוג 1 ,ועדיין לא הצלחתי להתאזן, וזאת למרות כמויות המזון הקטנות והמדוייקות שבתפריט, שאותו לאחרונה רשמה לי דייאטנית לסוכרת מסוג 1, בבי"ח בילינסון, והתפריט לאחרונה לא כולל פירות בכלל, והסיבה היא :בדיקת -הדם הראתה קפיצה חזקה של הכולסטרול, למרות שהתפריט בשנים האחרונות בכלל ללא שומן מהחי.
לטענתה הכולסטרול עולה מאוד מאכילת פירות,לכן הפרי לאחרונה יצא מהתפריט ,
ונמתין עד לבדיקת הדם הבאה.
בקשר לויטמין D למדתי מאדון הנרי,להשתמש בטיפות ולא בכדורים.
ועל כך,תודה לשניכם.

אבו זקן

New member
הכולסטרול עולה מאכילת פירות?

מישהי מבלבלת בין כולסטרול לבין טריגליצרידים (אני מקווה שזאת את ולא הדיאטנית, אחרת צריך לפטר אותה).
&nbsp
אגב, למה היית צריכה לחכות 4 ימים לתגובתו של הנרי כדי ללמוד על כדורי ויטמין D? מה היה רע בהודעה שלי מה- 19/3?

shron17

New member
גם הרופאה אומרת שהכולסטרול עלה בגלל הפירות שבתפריט,

לאחר שאמרתי לה, כי בבשר -בקר לא נוגעת, ועוף רזה רק מדי פעם רק בסופ"ש, בתוספת ירקות אפויים.
הסברתי לה שאני נמנעת מכול נשנוש מתוק, כי אני מעדיפה פירות, אז היא הדגישה שעליי להוריד מיד את הפירות מהתפריט כי סוכר -הפירות יוצר בגוף כולסטרול,(הכולסטרול לאחרונה קפץ -לפי בדיקת הדם האחרונה.)
למעשה,גם לי זה נראה מפתיע ומוזר,כי עד היום ידעתי ששומן מהחי רק הוא זה שיוצר כולסטרול -בדם.
ולסיום : תודה רבה לך אבו -זקן על ההמלצה החשובה להשתמש בטיפות ויטמין D.
בעזרת השם -נעשה זאת ונצליח, ושנהיה כולנו חזקים ובריאים,אמן!

אבו זקן

New member
בקשי מהן סימוכין (רצוי הפניה למחקר)

בין *כל* המחקרים שאני מכיר (ועם כל הצניעות אני מכיר די הרבה) לא זכור לי אפילו אחד שמביע על קשר כזה. לעומת זאת יש לא מעט שמצביעים על הכיוון ההפוך (לדוגמא זה), וכן כאלה שלא מצאו קשר (כמו ההוא).

בנוסף, לפירות יש פעילות נוגדת חימצון, והכולסטרול גורם נזק (בעיקר) כשהוא מחומצן.

למעלה