שימוש בתמונות באפליקציה חינמית

edgar12

New member
שימוש בתמונות באפליקציה חינמית

אני מעוניין להשתמש בתמונות לצורך אפליקציה (חינמית עם פרסומות) לפלאפונים שאני בונה. ראיתי שיש תמונות שנמצאות ב public domain או נמצאות ב Creative Commons Attribution 2.0 (או 3.0). האם אני חופשי לשים אותם באפליקציה שלי?
שאלה נוספת - בהנחה שאני צריך לתת קרדיט עליהן - מה אני צריך לעשות? נניח שהורדתי תמונה מ wikipedia. האם לתת לתמונה קישור זה מספיק?
ניתן גם להסתכל פה לשאלה דומה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Talk:...omain_available_to_be_used_in_applications.3F

שימוש בתמונות

1. Public Domain (נחלת הכלל) אתה חפשי להשתמש.
2. CC אתה צריך לקרוא את הרשיון או לפחות את התקציר שלו, כי CC זה בעצם קבוצה של רשיונות וחלק מהם לא מרשים שימוש מסחרי. אם הרשיון לא מרשה שימוש מסחרי, אז אין לך רשות להשתמש באפליקציה המריצה פרסומות.
3. אתה צריך לתת יחוס ליוצר. וויקיפדיה היא לא היוצר, ואין לך מה לתת יחוס לוויקיפדיה. אין לווקיפדיה זכות מוסרית בתמונות שהיא מציגה. קישור זה לא קרדיט.

edgar12

New member
ייחוס ליוצר

זה בעצם מה שויקי נותנים - "תמונה X הורדה מפליקר בכתובת Y" נכון?

לא מעניין מה ויקי נותן

היצר זכאי שהתמונה, אם תפורסם, תפורסם על שמו. פלקר הוא לא היוצר. פליקר הוא אתר של אירוח ופרסום גלריות ותמונות.
צריך להזהר, כי אם ראובן צילם תמונה והוא בעל זכויות היוצרים בה, והוא פירסם אותה באיזה מקום, ושמעון אהב את התמונה או שמסיבה אחרת החליט להעתיק אותה ללא רשותו של ראובן, ופירסם אותה בפליקר, ואתה מצאת אותה בפליקר, וחושב בטעות שהתמונה שהיא של שמעון וששמעון נתן לך רשות להעתיק, תחת רשיון CC, והעתקת את התמונה, יום בהיר אתה יכול לקבל תביעה מראובן.

edgar12

New member
מצאתי אתר שטוען שכל תמונה בו היא חינמית

ראיתי אתר שמרשה להוריד ממנו תמונות בצורה חופשית. שאלתי אותם לגבי זה וזה מה שהובטח לי. אמנם, נטען, הם לא יכולים לוודא שכל תמונה היא אכן ללא זכויות יוצרים, אבל בסבירות גבוהה זה כך. זה לא נראה אתר כמו ויקיפדיה שרק מתנדבים מפעילים אותו... נניח שהורדתי תמונה והחליטו לתבוע אותי. יש לי הגנה? אוכל לטעון שהורדתי מאתר שטוען שהתמונות חינמיות ושיעזבו אותי בשקט? אולי להגיד שאם תובעים אותי, נראה אם יש להם אומץ לתבוע את האתר במקביל?

לטעון אתה יכול כל דבר

אבל בסופו של יום, השופט צריך לקבל את זה.
אם אתה לא יודע, אל תתעסק בזה לבד.

edgar12

New member
לא יאמינו לי שאני "המפר התמים"?

במיוחד אם אראה להם שלקחתי את התמונה מאתר שאומר שהיא חינמית לשימוש מסחרי?
יש לי בכלל משהו שאני יכול לעשות?
איך בכלל אמריקאי יכול לתבוע ישראלי?

אתה לא יודע מהו מפר תמים

סעיף 58 לחוק זכות יוצרים תשס"ע - 2007:
58. מפר תמים
הופרה זכות יוצרים או זכות מוסרית, ואולם המפר לא ידע ולא היה עליו לדעת, במועד ההפרה, כי קיימת זכות יוצרים ביצירה, לא יחויב בתשלום פיצויים עקב ההפרה.
נניח שמעמינים לך לא ידעת שיש זכות יוצרים, אתה צריך להוכיח שלא היה עליך לדעת.
למה לא היה עליך לדעת? מפני שמישהו שאתה לא מכיר, אמר?

כן, או לחקור אודות הזכויות בתמונות שאתה משתמש בהן, או לרכוש רשיונות.

יש דרכים שונות בהן אמקיקאי יכול לתבוע ישראלי, אבל ההסבר חרג ממגבלות הזמן. כבל נושא ה"איך" אני נעלץ להפנות אותך ללימודי משפטים ולהתמחות.

edgar12

New member
מה לגבי סמכויות לתבוע?

כמו שאמרת - שמעון העלה תמונה של ראובן לפליקר, השתמשתי בה וקיבלתי תביעה מראובן. האם אני יכול לתבוע את שמעון? הוא הרי הפר את הזכויות במקור... אולי אפילו את פליקר כי הם לא עשו מספיק בדיקה.

באיזו עילה?

אם הוא הטעה אותך לחשוב ביש לך לריות או שאין זכות יוצרים, האת יכול לנובות. נניח ששמעון הוא אזרח סיני, או רוסי, או וייטנמי, שגר במולדתו. אם בכלל אתה יכול לאתר אותו. אתה יכול לתבוע, או לא?

edgar12

New member
ומה לגבי האתר עצמו?

את האתר יש לי זכות לתבוע כי הוא לא עשה מספיק בדיקה על התמונה? האם זה בכלל יכול לשמש אותי במשפט שלי - להגיד "קודם תתבע את פליקר, אחר כך נדבר"?

אתה בוודאי מתכוון לבעלי האתר, כי האתר הוא רכוש ובמשפט המודרני, אי אפשר להגיש תביעה נגד אדם או חבר בני אדם, לא נגד רכוש. (המצב במשפט הימי הוא מעט שונה אך זה לא רלוונטי).
וכן, בשביל לדעת אם אפשר לתבוע את בעלי האתר, אני צריך לראות את האתר ואת התקנון שלו ולשמוע מה בדיוק המעשים והמחדלים לו, שאתה רוצה לבדוק אותם ולדעת אם מקימים לך עילת תביעה.

edgar12

New member
לא הבנתי - נגד מי אי אפשר להגיש תביעה?

אי אפשר נגד בני אדם ואי אפשר נגד רכוש?
בלי שום קשר - האתר הוא פליקר, ותנאיו הם כאן: http://info.yahoo.com/legal/ie/yahoo/utos/en-ie/
המעשים והמחדלים שלו הם: אם לקחתי תמונה מהאתר שמסומנת בו "לשימוש מסחרי חופשי" ומישהו תבע אותי - האם אני יכול להיות מוגן בגללו?
זה פשוט נשמע לי כל כך מוזר, שאני רוצה להשתמש בתמונות פנים בצורה חופשית, וזה יכול לעלות לי עשרות אלפי דולרים. אין אתר שמציע תמונות כאלו מוגנות ובחינם? מה לגבי פייסבוק - התמונות בו חופשיות?

אפשר להגיש תביעה נגד אדם ונגד תאגיד.
אי אפשר להגיש תביעה נגד רכוש.

לפי כללי הפורום, אסור להעלות שאלות המכילות פרטי זהוי של בני אדם, של חברות פעילות ושל אתרים פעילים, לכן השאלה שלך לגבי האתר לא תענה.
תפנה ליעוץ פרטני אצל עו"ד, תקבל תשובה.

edgar12

New member
מה Model Release אומר?

חשבתי על רעיון שיאפשר לי להשתמש בתמונה ללא תביעה על הפרת זכויות (מיזוג 2 תמונות פרצוף של אותו אדם לתמונה אחת - היא תהיה שונה מכל תמונה אז אף אחד לא יתבע אותי. זה חזק במיוחד אם אני אקח תמונות חופשיות). אבל עכשיו הבעיה שלי היא ש*אולי* אני צריך Model Release - אני לא יודע אם אני צריך אישור של האדם שאני שם בתמונה (אדרבה אם מדובר בכוכב קולנוע... גם אם לשים אותו בתוכנה חינמית זה דורש אישור). האם ניתן?

שאלתך לא ברורה

Model Release הוא השם באנגלית של כתו ויתור שניתן על ידי דוגמן/ית. כמו כל מסמך משפטי, הוא "אומר" מה שאתה מנסח וכותב בו.

edgar12

New member
ואני צריך אחד?

האם אני חייב אישור של מפורסם כדי לשים אותו בתוכנית הקטנה שלי?

אם תפנה ליעוץ פרטני

לעו"ד בעל ידע וניסיון בתחום, קרוב לודאי שתוכל לקבל תשובה. בפורום אין אפשרות לקבל ממך את כל הפרטים הדרושים ולהתרשם על מה מדובד.

edgar12

New member
על משחק קלפים מלפני 40 שנה יש זכויות יוצרים?

יש משחקון קלפים חמוד אשר פותח לפני כארבעים שנה (כך כתוב באתר האינטרנט שלו). האם אני יכול לפתח אפליקציה לנייד שתהיה המשחק? אם לא, האם ניתן לפתח אפליקציה "דומה" למשחק, עם שם אחר? באופן כללי - זה לא הולך - 75 שנה לזכויות יוצרים רגילות ו10 שנים לזכויות יוצרים דיגיטליות (שמשחקי קליפם נופלים שם)?

כן

תקופת זכות היוצרים היא 70 שנה ממות היוצר. לגבי יוצר אלמוני, 70 שנה מיום היצירה.
משחק דומה: עננין של מידה, תלוי כמה אתה משנה. לא הכל מוגן, ההגנה היא רק על מרכיבים שניתן להגדיר אותם כיצירות, או על דמויות, על עיצובים.
עשיית יצירה נגזרת דינה כדין העתקה, אבל יותר קשה להוכיח עשיית יצירה נגזרת מהעתקה.
אם היוצירה היא מחו"ל, תלוי כמה זכות היוצרים שם.
כדאי שתתיעץ באופן פרטני עם עו"ד מומחה ומנוסה ולא תסתמך על שיחות באינטרנט.

את המשפט האחרון שלך לא הבנתי. מה לא הולך באופן כללי?

למעלה