שימוש ב - Roaccutane

sssshira

New member
שימוש ב - Roaccutane

אני בחורה בת 27 וחצי, בריאה באופן כללי, לא נוטלת תרופות. מידי פעם סובלת מפצעים בפנים ובצוואר (שמסתבר שאובחנו כפצעי בגרות, או אקנה לשון הרפואה המקצועית) בעיקר בצוואר, לעיתים בפנים (מופיעים במקבץ של 3-4 פצעים למשך של כשבוע-שבועיים). בעבר טופלתי במשחות שונות אך התופעה חוזרת. לאחרונה החליט (המליץ) רופא העור אצלו ביקרתי, לטפל בתופעה בעזרת התרופה Roaccutane, טיפול שאמור להמשך חצי שנה (שני כדורים ליום). הבנתי שבזמן לקיחת התרופה יש לבצע מעקב אחר תפקוד הכבד באמצעות בדיקות דם חודשיות, וכן אסור להכנס להריון. בנוסף הוסבר לי שתופעת הלוואי שיכולה להגרם היא יובש בשפתיים. אני מוטרדת מזה שהרופא כלל לא דיבר איתי, לא שאל על ההסטוריה רפואית שלי וישר רשם את הטיפול, והייתי צריכה ממש "לחלוב" אותו על מנת להבין מה בדיוק הולך לקרות בחצי השנה הקרובה (ולכן בעצם אני פונה לכאן). ראשית, בעלון המידע למשתמש בתרופה קראתי כי היא מיועדת לסובלים מאקנה חמורה, ואני שואלת כיצד מגדירים "חמורה"?... בנוסף, הייתי שמחה לקבל הסבר יותר מפורט לגבי תופעת הלוואי של התרופה, הסיכונים הכרוכים בנטילתה, כיצד היא פועלת ומהי מידת הצלחת הטיפול, וכל מידע נוסף אחר שניתן. (למשל - האם יש השפעה על פעילות הורמונלית, על המחזור החודשי וכד´). מודה מראש!

מנסיון של חברות שלי,

זה גרם להן ליובש רציני בשפתיים- הן היו מורחות וזלין יומם ולילה. זה בכלל גרם ליובש חזק באזור הפנים. היה אסור להן להיחשף לשמש, והם עשו בדיקות דם כל תקופה מסויימת. אבל אחרי שהן סיימו, הפנים שלהן היו נראות מצויין. בקשר לאקנה חמורה רק את יכולה להחליט- אם את לא מרגישה סובלת באופן רציני מהעניין, או אם לא בא לך להתחיל עם תרופה חזקה, פשוט חכי שזה יעבור. חוץ מראקוטן, לא שמעתי על עוד תרופה שיכולה לעזור באותו קנה מידה, לכן חבל שתנסי כדורים אחרים. לחברות שלי לא הייתה השפעה הורמונאלית כלשהי בזמן לקיחת התרופה (ואני יודעת, ישנתי איתן באותו חדר במכללה).

מאירה24

New member
בדיוק על זה נכנסתי כדי לשאול..

אני גם אמורה להתחיל את הטיפול בתרופה הזו. הרופאה שלי דווקא כן הסבירה לי על תופעות הלוואי (כל מה שכבר צויין) וגם שכדאי להמנע מפעילות גופנית מאמצת. לחברה שלי שלקחה את זה גם אמרו להמנע ממאכלים רוויים בשומן כמו גבינה צהובה ועוד. לה זה עבד מצויין וגם לחבר שלי כך שאני מאד מצפה לניסים ולנפלאות שזה אמור לעשות לי..מה שהפחיד אותי בכל העניין הוא שהרופאה אמרה לי להתחיל עם כדור אחד ביום ואז לאט לאט להוסיף עד 3 כדורים ביום סה"כ. ניסיתי לשאול אותה איך אני אמורה לדעת מתי אני יכולה להוסיף, והיא אמרה שאם אני לא מרגישה תופעות לוואי קשות אז אפשר להעלות את המינון. אני גם הייתי בטיפול של כלמיני דברים ומה ששבר אותי זה שנמאס לי שחושבים שאני בתיכון. מילא אם זה היה בגלל שאני נראית קולית, אבל אני יודעת שזה בגלל הפצעים.

Dr Yaniv

New member
הטיפול ברואקוטאן

ראי קישור WWW.ACNE.CO.IL עם כתבה מפורטת של ד"ר הרט בנושא\ סה"כ טיפול בטוח ויעיל בנוסף תוכלי לקבל דף הסבר מפורט אצל כל רופא העור בברכה ד"ר יניב

sssshira

New member
תודה רבה...

הקישור מאוד עזר וענה על הרבה שאלות, אבל שאלה אחת נותרתי מבולבלת - כן או לא לעדשות מגע? (יש לי עדשות מגע קשות). אשמח לשמוע עמדתך בנושא. תודה!

Dr Yaniv

New member
שימוש ב - רואקוטאן

נב יכול לגרום לאי סדירות במחזור בברכה ד"ר יניב

למעלה