שימוש ב-smart media כדיסקט?

noa_f

New member
שימוש ב-smart media כדיסקט?

הי יש לי מצלמה דיגיטלית שכותבת על סמארט-מדיה. ראיתי שניתן לקנות כונן מתאים לכרטיסים שמתחבר ל-USB. השאלה היא: האם ניתן לחבר את הכונן למחשב, ולהשתמש בכרטיסים הללו כדיסקטים רגילים (בהנחה שאני לוקחת את הכונן איתי או שיש כונן תואם במחשב השני)?

גם לי יש מצלמה דיגיטלית שעובדת

עם כרטיסי זיכרון מסוג SmartMedia וגם לי היה כונן חיצוני שקורא כרטיסים כאלו. הכונן עבד בשני הכיוונים (גם קרא וגם כתב). עצתי לך - לא מומלץ. הקוראים הללו נוטים לדפוק את הכרטיסים (במיוחד שהכרטיסים , למרות מה שהיצרים אומרים, נועדו לתמונות בעיקר ולא לדברים אחרים). אמיר. לי הלך כרטיס של 32 מגה בגלל כונן כזה (והכונן הלך לפח בגלל זה).

noa_f

New member
תודה!

כנראה שאצטרך לקנות צורב בכ"ז... (גם האופציה הנוספת של disk on key יקרה מדי לדעתי.)

זה העיקרון עליו עובד diskonkey

אני משתמש בכונן הזה כדיסקט, CF, PCMCIA, SD תביני, אין דבר כזה כרטיס נועד לתמונות, היות ותמונות אלו הם רצפים של 0,1 בדיוק כמו כל קובץ נתונים אחר (קול, סרט כחול ב-avi או מסמך וורד) עצתי היא לקנות שני כוננים, אחד בעבודה אחד בבית (למעשה אלו אינם כוננים אלא קוראי כרטיסים, הזולים בהם עולים 150 שקל) ועצתי ללכת על SD/CompactFlash SM דק ושביר

noa_f

New member
הטענה כאן היתה שהם מתקלקלים. מה

הנסיון שלך? עקרונית, עדיף לי SM , למרות שבירותו, כי יש לי מצלמה שתומכת ושני כרטיסים (4MB , 64MB), אכן ראיתי כונן ב-150 ש"ח אצל "שמעוני". האם שווה להעברת קבצים קטנים או שבכ"ז כדאי צורב? (אני לא נוהגת לצרוב מוסיקה או תוכנות...)

מתקלקלים? בחייאט דינו

אני עובד עם ה-MMC כבר שנה בצורה הזו וברוך השם עדיין חיי תביני משהו, יש אנשים משתמשים ב-CF כבקונן קשיח (יש מתאם IDE) אבל צורב תמיד כדאי, במבצע של פאלמי למשל חוץ מזה אין לך זמן לחכות 2 דקות לצריבה של כמה קבצים אני אמנם משתמש בצורבים/diskonkey/mmc, צורב - כשאני צריך להעביר יותר מ-50 מגה MMC - כשאני צריך להעביר כ-50 מגה ואין לי זמן לצרוב (ויש USB במחשב השני) DISKONKEY - כשאני צריך להעביר 10-30 מגה ואין לי זמן לנשום (ואני גם בטוח שיש USB במחשב השני)

אדם צודק , הכרטיסים הללו די

אמינים. במקרה שלי (אחרי בירור קצר) מסתבר שהגורם להריסת הכרטיס היה קורא הכרטיסים (שלא היה של חברה מוכרת - אפילו לא היה עליו שם של חברה). לכן כדאי לקנות של חברה מוכרת. אמיר.

למעלה