שימוש חוזר במחטים (דוקרנים)

אבו זקן

New member
שימוש חוזר במחטים (דוקרנים)

כללית מאשרים לי רק 50 דוקרנים פעם בשלושה חודשים כי אני לא מזריק אינסולין (כך אמרה לי הרוקחת, עוד לא וידאתי עם הרופא שלי), מה שמעלה את השאלה אם אפשר להשתמש באותו דוקרן כמה פעמים. את בעיית הסטריליות שלו אני מתכוון לפתור בעזרת חיטוי בבנזין רפואי (לא באלכוהול, כמובן), מה שאמור להסיר גם שיירים מיקרוסקופיים של דם מהבדיקה הקודמת ולעוות את התוצאות. יש איזו בעיה עם זה?

אני משתמשת באותו דוקרן כמה פעמים

עוד מעט בטח יצוצו הסטרילים שיסבירו לי שאני אאבד איזו יד בקרוב אבל... אני עושה את זה כבר שנים סתם מעצלנות והכל בסדר.

בלי

פשוט משאירה אותו בפנים עד שאני מחליטה להחליף, בדרך כלל אחרי כמה דקירות הוא מתחיל לכאוב כמו שאמר הנרי ואז אני מחליפה לדוקרן חדש ו"מחודד" יותר.

ל"מקוריות" בכללית.. אין גבול לטמטום ולחוצפה.

למה להגביל? ממה הם מפחדים? שתקנה הרבה חבילות דוקרנים ותמכור אותן ברווח?
אני משתמש באותו דוקרן עד שזה מתחיל לכאוב, בדקתי את חבילת הדוקרנים שלי, רכשתי אותה לפני מספר שנים.
במקור היו בה 200 יחידות המיוצרות ביפן (בצבעים שונים), כיום חסרים בה כמה עשרות בודדות. כל סוכרתי במכבי יכול לרכוש לך חבילה.

ladybug4NLP

Active member
כמו הנריהנרי-גם לי יש חבילה של 200 מחטים

צבעוניות ממכבי.
את הראשונה רכשתי לפני כמה שנים טובות (10-11?) והחבילה השניה קניתי לא מזמן.

לא מחליפה בכל דקירה ולא מחטאה (בכלל אמרו לי שחיטוי באלכוהול משנה את מידת אמינות הבדיקה.

מחליפה מתי שבא לי-פעם ב...

אבו זקן

New member
השתגעת?

"כל סוכרתי במכבי יכול לרכוש לך חבילה." - ואם יום אחד אהיה מועמד להיות נגיד בנק ישראל...

ענתי44

New member
אהבתי את ההומור בתשובתך

אבל זה מקום אותי שסוכרתי שמשלם קופת חולים צריך "חבר" במכבי כדי לקבל מחטים. צריך לדרוש בכללית את המחטים בלי קשר לשימוש באינסולין. אולי צריך לכתוב מכתבי תלונות להנהלת הכללית, שיחסכו לא על הגב שלנו.

תומרונתם

New member
מנהל
שאני לא אגיד לך כל כמה זמן אני מחליפה...

אולי ישללו לי את רשיון הניהול של הפורום

IrisPeleg

New member
אני משתמשת הרבה פעמים בדוקרן

לא אנקוב במספר אבל הרבה.
לא להשתמש באלכוהול לפני הדקירה.
אלכוהול פוגע בבדיקה.
זוהי אזהרה של יצרני הגלוקומטר.

אבו זקן

New member
בנזין

זה בנזין מזוקק ונקי שנמכר בבתי מרקחת כחומר מחטא. נקרא גם "בנזין לבן".

ענתי44

New member
לא מחטאה באלכוהול

ואין לי כאב בבדיקה . מחליפה מחט כשאני מרגישה שהגזמתי.

iuvalg

New member
דוקרן

שלןם,.
אני ואני מכיר עוד מספר רב של סוכרתיים משתמשים באותו דוקרן מספר חודשים או עד שהוא לא חד. ללא חיטוי והכל בסדר.
אני מכיר גם סוכרתי שמחליף דוקרן אחרי כל בדיקה.
יכול להיות שזה שתי קצבות והדרך הטובה היא באמצע.
שבת נלאה, יובל ג.

למעלה