שימוש לא טוב במונח מדען בסדרה

bralon1

Member
שימוש לא טוב במונח מדען בסדרה

לי זה די מוזר שסקאלי בהתחלה מוצגת כרופאה אבל בפרק הפיילוט מאלדר אומר שעבודת המחקר שלה היה על פרדוקס התאומים של תורת היחסות הפרטית שזה בכלל נושא הקשור לפיזיקה ולא לרפואה, קצת מישמש לא?!

orityemini

New member
יש לזה הסבר....

סקאלי אכן רופאה פתולוגית ובנוסף יש לה גם תואר בפיזיקה ועל זה היא עשתה את עבודת המחקר המדוברת. מה שבהחלט מתאים להגדרה של מדענית :). מדברים על זה מתישהו, שהיא למדה לתואר באוניברסיטת ברקלי (שבה כמדומני, יש את המחלקה הטובה ביותר לפיסיקה) ובאוניברסיטת מרילנד.

bralon1

Member
ממה שאני הבנתי מהפיילוט הוא

שסקאלי עשתה בעצם phd בפיזיקה וברפואה אם לא לאיזה תואר מאלדר התכוון שהיא עשתה את עבודת התיזה שלה?

scoutlavie

New member
לא ממש

אני שולחת אותך לראות שוב את הפחלוט... היא רופאה, טואח"כ היא גם למדה פיזיקה , ועל זה היא עשתה עבודה על אינשטין. אמרו שהיא גם רופאה וגם פיזיקאית- יש הרי את ההערה שלה על זה שהזמן הוא קבוע אוניברסלי. מה שכן לא מסתדר זה הגיל שלה- עם כ"כ הרבה לימודים היא היתה צריכה להיות יותר מבוגרת. נ.ב. פשוט אהבתי את מעבר לים....מעולה. וגם את אש- סצינות הקנאה של סקאלי הם קלאסיות!

yoooni

New member
בת כמה סקאלי בפיילוט?

אל תשכחו שבארה"ב אין צבא ובגיל 17\18 כבר אפשר להתחיל ללמוד במתכונת תארים.

בוודאי שיש שם צבא,

גם הצבא הגדול והחזק ביותר בעולם,אם לא בין הכי,אבל בארה"ב אין שום מחוייבות להתגייס לצבא,בשום גיל,זו בחירה שלך אם להתגייס או לא,ובגיל 18 (אחרי התיכון) אפשר ללמוד על תארים במכללה.

yoooni

New member
לכך התכוונתי...

הצבא בארה"ב הוא צבא התנדבות...

scoutlavie

New member
בוא נעשה חישוב

אז ככה , נניח שהתחילה ללמוד אחרי התיכון , בגיל 18. 7 שנים זה לימודי רפואה, נתעלם מסטאז, עוד שנתים שלוש פיזיקה , עוד שנתים לימודים באקדמיה של fbi, עוד שנתים לימדה שם. את כל זה אמרו לנו. זה אומר שהיא בת 31-32 לפחות. לפי מה שהסידרה אומרת , היא פחות מזה . היא נולדה בפברואר 64 , מה שהופך אותה ל-29 בהתחלת הסדרה. ג'יליאן אגב, היתה רק בת 24 אז. תראו את הפילוט ולזרוס שוב. לא מתעסקים איתי במספרים של תיקים! בכל מקרה , ראיתי את מעבר לים שוב היום, ורמת השיפיות שם פשוט עוברת כל גבול! 3 פעמים הוא קורא לה דנה , עוד פעמים נוגע בה , היא צורחת על בוגס כמו שבחים לא שמענו ...כמה מאוהבים הם?

קרייצק

New member
למה להעסק בשטויות ?

בכל אופן, ניתן לסיים תואר עוד לפני גיל 18 ויש לכך תקדימים גם בארץ ! (למי שממש חיפש תירוץ ...)

yoooni

New member
בדיוק באתי לרשום אבל אז קראתי את

את התגובה שלך :)

orityemini

New member
וחוץ מזה....

שאפשר לגמור תיכון בגילאי 16 ו 17. קראתי איפשהו שג'יליאן החלה אוניברסיטה בגיל 17 למשל... אני מניחה שגם דיויד התחיל באותו גיל.... וכמו שאמרו פה, יש באמת כאלה שעושים תארים במקביל ללימודים בבית ספר.

למעלה