שימוש ציני בקלטת או דרך לגיטימית לעידוד שיח?

שימוש ציני אבל לגיטימי

מצד אחד, ברור לכל שיש פה שימוש בקלטת, שהייתה לה מטרה אחת, למטרות אחרות. מצד שני, משפחת שליט החליטה להפוך את הקלטת לרכוש ציבורי, ולכן זה לגיטימי להשתמש בה ככה. אני מאוד לא אהבתי את הסגנון, הוא מאוד רגשי, אבל יש שטוענים שזה מה שמאפיין את כל הקמפיין בעד העסקה. בכל מקרה, אחרי שצפיתי אצלי דווקא התחזקה התחושה המוקדמת, ולא שיניתי את דעתי, היה שווה לצפות!

מעסה11

New member
לגיטימי שיהיה ריגשי,לבני אנוש יש רגשות

מאד לגיטימי שהקמפיין לשיחרור שליט יהיה ריגשי, מדובר על סוגיה אנושית ,ריגשית שנוגעת לכול אזרח בישראל,במציאות ההזויה בה אנו חיים,שבה כול אזרח יכול למצא עצמו חטוף,כאשר לשחרר אותו,זה כמעט בלתי אפשרי,בגלל נורמה מעווותת ,של הקרבת החלש,,כחומה אנושית לרוב מבוצר ומוגן בצבא מהולל,זה נשמע לכם אנושי,או קטע מסרט מדע בדיוני? זאת בדיוק המציאות

אבל כשנרצחים בפיגוע, כבר אין להם יותר רגשות..

ובעוד 7 שנים, כשתגיע לגיל 18 ותלך לצבא, תבין גם אתה שכל המהות של חיילי צה"ל היא לשמש חומה אנושית בפני הפלסטינים כדי לאפשר לאזרחים לחיות חיים תקינים, ולא שצריך להקריב קורבנות אדם אזרחיים כדי להציל חייל אחד שבמקום להילחם בקרב, כפי פקודות הצבא, בחר ליפול בשבי בידי ארגון טרור. מצטער מעסה11, אבל גם-אני עדיין חי, ואני לא מוכן להירצח תמורת גלעד!

../images/Emo128.gif כאן נמחקו הודעות

חשבונות אישיים, אבחונים התנהגותיים, והערכת גיל הגולשים לא יעשו על גבי הפורום. אם רצונכם בכך אתם מוזמנים להמשיך זאת באופן אישי במסרים.

מעסה11

New member
יפה עשית ,תמשיכי למחוק עוד הודעות נמוכות

המתחיל במצווה אומרים לא גמור ,גם בהודעה "כשנרצחים אין רגשות ,יש הערכת גיל לצורך העלבה,מכוון שהכותב לא יודע להתמודד עם טיעונים נכונים כנגד טיעונים נכונים ,והוא מעדיף את שיטת הזלזול לצורך יצירת רושם מוטעה שהוא יותר חכם ,שמת לב?

מעסה11

New member
יש לך טעות חיילי צהל לא מטוח ברווזים

חיילי צהל נועדו כדי להגן על האזרחים,אבל לא כצאן מובל לטווח,יש להם אמצעים להגן על עצמם,מה שאין לגלעד שליט!!! לכן מרגע שנחטף הוא בחזקת אזרח,ולא בחזקת חייל. מתוקף היותו כזה,המדינה ששלחה אותו למשימה המסוכנת,והכמעט בלתי אפשרית ,חייבת לעזור לו, ולו להגיד לו "הכושי עשה את שלו,שימשיך לעשות את שלו בשבילנו גם בשבי" זאת שיא החוצפה,זה כמו להפליץ בהלויה ולהאשים את המת (להבדיל אלף הבדלות) ההגנה על האזרחים צריכה להעשות על ידי חיילים חופשים וחמושים שיכולים להגן עלינו וגם על חייהם, ולא באמצעות אזרחים שבויים -גלעד שליט כאמור כאמור גם הסיכון משחרור שליט לא גדל,כי יש מאות אלפי חמסניקים מרצחים בשטחים שהם חופשיים ומחכים לזמן ולמקום הנכון,ללא צהל בגבולות,היינו עדים לעשרות פיגועים, העובדה שלא כך היה, אומרת חד משמעית שאין סכנה משחרור מחבלים תמורת גלעד

"יש מאות אלפי חמאסניקים מרצחים בשטחים"

מעניין שאת הציטוטים האלה לגבי עיסקת שליט אנחנו תמיד שומעים מאנשים שבחיי היום יום שלהם דווקא מאוד רוצים לתת מדינה לפלסטינים, ואומרים שרק מיעוט קטן בעם הפלסטיני הם מחבלים. אבל פתאום, כשצריך להעלות הסברים לאינטרסים האישיים שלהם בשחרור בן אדם שהם מכירים את התמונה שלו, פתאום כל מהות העם הפלסטיני משתנה לעם של רוצחים. עד לדיון הבא לגבי פתרון מדיני, כמובן. ולגוף העניין: כמו שכבר הסברתי לך אישית אלפי פעמים, אין כיום בשטחים הרבה רוצחים, מהסיבה הפשוטה שמיעוטם חוסלו על ידי ישראל, ורובם נתפסו ונכלאו בישראל, ופעילות מאומצת זו של צה"ל, שעלתה בכמה וכמה חיילים, דרך אגב, וכשתהיה בצבא יום אחד אתה גם תבין למה, היא היא שהביאה לירידת הטרור. מאות אלפי פלסטינים באמת שונאים את ישראל, בדיוק כמו שמאות אלפי ישראלים שונאים את הפלסטינים. אבל מכאן ועד ללשנוא מספיק כדי להרוג בלי אבחנה, וגם להיות קר רוח מספיק בשביל לעשות את זה בפועל, כמו שמאות הרוצחים שבכלא עשו, המרחק גדול מאוד. אז מה כל תומכי העיסקה אומרים "תראו: יש שקט, אז אפשר לשחרר את הרוצחים!". זה בדיוק כמו שכדי להילחם בפשיעה המדינה תכניס לכלא את כל משפחות הפשע, ואחרי ששיעורי הפשיעה באמת יירדו היא תגיד: "תראו: הפשיעה נמצאת בירידה, אז אפשר להחזיר את משפחות הפשע לרחוב!".

מעסה11

New member
זה בגדר תאוריה בלבד..אין לך הוכחה לכך

זאת בסהכ התאוריה שלך,לגבי הרוצחים שכבר נתפסו, תאוריה שהסבירות שהיא נכונה מאד נמוכה,כי מבחינת הפלשטינים פיגוע טרור הוא פעולה צבאית לגיטימית,ולכן אם יכל החמאס להוציא פיגועים באמצעות "חייליו הרוצחים בדם קר הלגיטימים" היה עושה זאת מזמן. מצטער "גם אני עדיין חי" גם אני עדיין חכם ואנושי, קשה לשכנע אותי ללא הוכחה וגם רוב הציבור כזה הרבה אחרים:)

שכחו פה במדינה מי אמור לגן על מי

רק אצלנו כשחייל נהרג זה נתפס שיותר גרוע מאזרח שנרצח. עצוב לומר אבל חיילים, נועדו להילחם, והם אלו שאמורים לאייש את הקו הראשון ובמלחמה זה לפעמים אומר להיפגע, להחטף, למות או כל דבר אחר.

הסיכוי שתירצח בפיגוע אפסי.

גם הסיכוי שאני ארצח בפיגוע אפסי. יש בארץ 5 מליון אזרחים, ורק כמה עשרות מהם ירצחו כתוצאה משחרור מחבלים עבור גלעד שליט. כולנו נזדעזע יום יומיים ואחר כך נשכח את שמותיהם- כפי ששכחנו את שמות רוב הנרצחים בפיגועים. גלעד שליט לעומת זאת עדיין חי ולא יתנו לך לשכוח אותו עד שישוחרר. אז מה אתה מעדיף, עוד כמה שנים של תזכורות בלתי פוסקות על גורלו של גלעד שליט, או יום- יומיים של צער על כמה הרוגים בפיגוע שאחריו אפשר לחזל"ש?

לא הצלחתי להבין

אני בטוח שכשכתבת את מה שכתבת היה לך ברור למה אתה מתכוון, אבל לי אפילו אחרי כמה קריאות, קשה להבין אם אתה אומר את הדברים האלה ברצינות, ופשוט לא אכפת לך ממי שיירצח כמו כמעט כל תומכי ה"עיסקה בכל מחיר", או שאתה מדבר מתוך סרקסזם ומתכוון ללעוג על הדעה חסרת הלב הזאת (שזו האופציה הפייבוריטית שלי וגם האופציה האהובה עליי). פשוט כבר שמענו בפורום הזה דברים כל כך הזויים מפי התומכים ב"עיסקה בכל מחיר" [אתה יכול לחפש למשל הצעה שנביא את רמבו אחרי העיסקה שישמור על הגבולות, או רעיון של כימאית אחת לשחרר את כל הרוצחים (רק הערבים כמובן) מהכלא בלי תנאי אפילו], עד כדי שאני כבר יכול להאמין לכל דבר בשם העיוורון של "עיסקה בכל מחיר".

שימוש ציני על ידי מי?

משום שאני יכולה להגיד לך, שגם אפשר להסתכל על הקלטת הזו ולראות בה שימוש ציני בתמונות של הרוגים מפיגועים שונים כדי למנוע עסקה שגורם כלשהו מתנגד לה. אני גם יכולה להקצין ולומר, מישהו שאל כל הרוג והרוג אם זה על דעתו? מישהו שאל את המשפחות שלהם? את כולן? לא אהבתי את הסרטון הזה בכלל. יותר מדי תמונות שמנסות לעורר מה? כעס? התנגדות? (לצורך העניין, גם מפריע לי מאוד הסיקור הפולש לפרטיות של ההרוגים והפצועים למיניהם בכל ערוצי הטלויזיה השונים. שידור תמונות לפני שהספיקו להודיע למשפחות.)

למעלה