שימוש תמונה על מסך מדיה ....עזרה בבקשה

ehudisonline

New member
שימוש תמונה על מסך מדיה ....עזרה בבקשה

אם אני רוצה להשתמש בתמונה מסוימת... אבל לא באתר אינטרנט אלא שזה יופיע בשלטי חוצות...על מסכי טלוויזיה...הנוהל לשימוש הוא אותו השימוש ?
אני מצאתי אתר שנותן אפשרויות של הורדה חוקית....
http://www.bloggingpro.com/archives/2010/10/01/7-places-to-find-free-legal-images-for-the-web/

אבל בחלק מהאתרים מדברים על הורדה כשימוש באתרי אינטרנט...מה בנוגע לשימוש במסכי טלוויזיה....? זה אותו הדבר ?

שימוש בתמונה

החוק הוא אותו החוק. יש אשכול או אגד של זכויות ששייכות באופן בלעדי לבעל הזכויות. האשכול הזה מהווה מה שקרוי זכות היוצרים. אם אתה רוצה לעשות פעולה כזאת שהזכות לבצע אותה נתונה באופן בלעדי לבעל הזכויות, אתה חייב לקבל ממנו רשות. הרשות הזאת נקראת בד"כ "רשיון" ותחום הרישוי בזכויות יוצרים נקרא licensing.
כאשר אתה מוצא באיטנטרנט אתר שמציע תמונות (visuals) בחינם, אתה צריך לבדוק טוב מאד:
1. האם התמונות מוגנות בזכויות יוצרים או שלא (כי למשל זכויות היוצרים פקעו או כי בעל הזכויות תרם את התמונה לנחלת הכלל.
2. אם יש זכויות יוצרים, למי הן שייכות - קרי, מי בעל זכויות היוצרים בתמונה.
3. אם ניתן רשיון כללי מראש, כגון רשיון מקבוצת CREATIVE COMMONS או רשיון אחר, מה בדיוק תנאיי הרשיון. ממש צריך לקרוא ולשים לב מה הרשיון קובע. כי יכול להיות מצב שאכן שימוש אחד מותר ואחר לא, או שהשימוש מוגבל לסוג מסויים של מוצר (דוגמא מרשיון של לקוח שלי: איורים של פירות מסויימים מותרים על אריזות של שלגון, עד X עותקים, אבל לא יותר, ומוגבל לאריזות של שלגונים, שזה אומר בין היתר: לא למקררים, לא לשלטי חוצות, לא למשאיות קירור וכד'.) אם כתוב "לאינטרנט" אז זה לא כולל שלטי חוצות וטלוויזיה. צריך לשים לב גם שהרבה אתרים מגבילים את הרשיון החינמי לשימוש לא מסחרי, ושימוש בשלטי חוצות ומסכי טלוויזיה הוא לרוב מסחרי.
4. לדאוג לשמור את הרשיון אצלך כדי שלא יהיו אחר כך הפתעות.
5. אם נאתה לא בטוח ב 100% מה כתוב ברשיון, תתייעץ וגם אם אתה בטוח ב 100% תתייעץ כי אולי אתה טועה היות ואינך משפטן.
6. צריך להיזהר ממתנות ומ"חינם" באינטרנט, כי לפעמים ה"חינם" הזה זו מלכודת דבש, הרבה פעמים עדיף בתשלום או להפיק לבד מאשר לקחת בחינם ואחרי זה להסתבך בתביעות.

למעלה