שימו לב:החזר מס של העובדים הזרים|דח

yudika

New member
שימו לב:החזר מס של העובדים הזרים|דח

המטפלת שלנו הודיעה לי שיש החזר כזה (כדי שלא יהיו לה יסורי מצפון) . מסתבר שהגישה כבר את הפרטים לחברה שלוחת כ - 35% מההחזר.. עד כאן הכל בסדר חוץ מעובדה קטנה אחת: אנחנו ספגנו את הורדת המס הזו !!! כלומר על הסכום שקיבלנו מב"ל הוספנו להשלמת ה750$ שקיבלה ב$. נכון מרגיז? למה לא הודיעו למשפחות ??? מזל שבחברה שלנו קיבלנוחזרה מינואר. אבל מה עם שנת 2005 -2004 ??? מדובר במאות ש"ח אם לא יותר ( כ- 150 ש"ח לחודש - תכפילו) אני מעוניינת להגיש את הבקשה עבורנו במקביל ולא רוצה לשלם אחוזים, זה הכרחי ?? אתם בכלל יודעים על הסידור הזה?? בנוסף, היא חוזרת לרומניה בשבוע הבא שלא על מנת לחזור...

yudika

New member
הכנסו והגיבו בבקשה זה חשוב גם לכם

אני לא מבינה למה אין תגובות ? ויתרתם על הכסף הזה ? אתם מורידים לעובדים הזרים את המס ? מאוד אודה לכם אם תגיבו.

zs1957

New member
אפשר לקבל הסבר מפורט יותר

היי yudika האם מדובר על ביטוח לאומי ומס הכנסה שהחברה מורידה לעובד הזר? אודה לך מאד אם תוכלי להסביר לאיזה החזר את מתכוונת? זהבה שחם

אירילה

New member
כלאחד יגיב בזמנו - קצת סבלנות../images/Emo51.gif

יודיקה שלום לכל אחד כאן יש את חייו הפרטיים מעבר לפורום ,לא שאיני מחשיב את הנושא שהעלית כלא חשוב ,אני בטוח שמי שנושא זה קרוב אליו יגיב עם הזמן ,קצת סבלנות.... הנושא שהעלת כאן בוודאי יזכה לתגובות שכן עלה כאן נשא שגם אולי לא היה מוכר לאחרים ומכאן גם שהארת את עיינינו.תודה גרשון/מנהל הפורום ו

ronnyw

New member
יודיקה, שלום

אני לא מגיבה כי אינני מה מבינה מה זה אומר. גזרתי כתבה מהעתון שדנה בסוגיה, על מנת להתייעץ עם חכמים ממני. גם אחרי קריאת המסר שלך (שפותח את התכתובת הנוכחית) לא הבנתי מי משלם או לא משלם למי ואיך. אם את יכולה להרחיב - אודה לך. למשל: בכתבה שגזרתי לא ברור מי מקבל הקלה: המעסיק או העובד? המעסיק זה האבא הזקן שלי, שלא משלם מס הכנסה או אני (ואחי) , שמממנת את השכר? והעובד זה הפיליפיני עצמו (שלא משלם מס הכנסה) או חברת כח האדם, ואם כן, באיזה צורה? בקיצור - קטונתי...

yudika

New member
../images/Emo70.gifרווח לי , הסבר

אני מניחה שרוב העובדות הזרות מקבלות את כספן בדולרים. רוב המטופלים מקבלים עבור העובדת הזרה סכום כסף מביטוח לאומי בתמורה ל15.5 שעות שבועיות שאיננו מנצלים. הכסף מגיע או לעובדת בחשבון הבנק או בצק לעובדת. ב"תלוש" המצורף ירדו 10% של מס הכנסה !!! מה שאני עשיתי וכראה רובכם זה להוסיף לסכום הנטו שקלים נוספים ולהמיר אותם לדולרים. כלומר הסכום הזה ירד לנו מהסכום שאנו מקבלים מביטוח לאומי. יצאה תקנה במאי 2006 שמשרד מס הכנסה מעוניין להחזיר את ה10% האלה שלקח בשנים 2003-2006 מכל העובדים הזרים. אצלנו העובדות הזרות =מטפלות, ומס ההכנסה נגס בעצם בסכומים שאיתם שילמנו למטפלת. אנחנו קיבלנו במאי סכום גבוה משמעותית והסתבר שדרך החברה קיבלנו את מס ההכנסה חזרה מחודש ינואר 2006. עכשיו, יש חברות עו"ד וכאלה שכדי לסדר למטפלות את ההחזר לוקחים להן כ 35% ממה שתקבלנה. אבל מכיוון שהכסף בעצם הוא שלנו של המעסיקים יש פיתרון שכתוב בכתבה : להצהיר שאנחנו הוספנו ש"ח לעובדות על הנטו ואז נקבל את הכסף אנחנו. מה שאני מתקשה להבין זה איך אני מכינה את הטפסים מול מס הכנסה ( עו"ד וכו' מתאימים למי שלא יודע את השפה או כשמסובך ולי זה נראה די פשוט), ואולי לעמותת אלצהיימר יש פיתרון, במיוחד שהמטפלת שלנו עוזבת בקרוב וכבר הגישה טפסים לבדה. אשמח לשמוע מה הצלחתם לברר במקביל..

zs1957

New member
מומלץ להתייעץ עם יועץ מס

שלום yudika כדי לקבל החזר ממס הכנסה כדאי להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון. עדיף לשלם להם מעט כדי שיעשו למענך את העבודה. זהבה שחם

ronnyw

New member
יודיקה, עוד כמה מילים בענין ההחזר

הקשיתי קושיות. הסתבר שההחזר אינו רלוונטי לשכמותי (שמשלמים את כל הסכום ישירות למטפלת, כיוון שאין לי השתתפות של אף גורם ). אני אנסה לרשום את מה שהבנתי, ותקני אותי אם טעיתי. אולי גם אחרים יעקבו אחר הכתוב - וייעזרו. ניקח מקרה כדוגמא: סיכמתם עם המטפל שלכם שכר מסוים. נניח 650$ לצורך הדוגמא, שהם 3000 ש"ח. החולה שלכם זכאי ל 60 שעות חודשיות מהביטוח הלאומי. הביטוח הלאומי משלם 40 ש"ח לשעה, כלומר - 2,400 ש"ח לחודש. הביטוח הלאומי מעביר כסף זה (וסכומים נוספים, שאינם שייכים כרגע לחישוב) לחברת כח האדם, וזו מעבירה את הכסף למטפל. אבל - כיוון שזה תשלום לכל דבר, המטפל היה אמור לשלם עליו מס הכנסה (בין אם ידע מזה או לא). אם, שוב, רק לצורך הדוגמא, היה עליו לשלם 20% מס הכנסה, הרי שלקופתו נכנסו רק 1920 ש"ח ( 80% מה- 2,400 ש"ח.) מחברת כח האדם. אתם, כזכור, הייתם אמורים להשלים למטפל ל- 3000 ש"ח, לכן הוספתם 1,080 ש"ח. מה קורה עם החישוד של נקודות הזיכוי? המטפל, שיש לו נקודות זיכוי, כבר אינו משלם 20% מס הכנסה, אלא רק - נניח - 10%. ואז לקופתו אמורים להיכנס מחברת כח האדם 2,140 ש"ח (90% מה- 2,400 ש"ח), ואתם משלימים ל- 3,000 עוד 860 ש"ח. (שזה 860 ש"ח במקום 1,080 ש"ח, הרי לכם הקלה של 220ש"ח לחודש). אלא מאי ? חלק מחברות כח האדם לא בישרו לכם על ההקלה... הן ממשיכות להעביר למטפל רק 1,920 (במקום 2,140) ןחוגגות עם ההפרש ... יודיקה, אחרים - האם הבנתי נכון? ההקלה הזו תופסת רטרואקטיבית משנת 2003 !! (יש לי את גזיר הכתבה מהעיתון. אשמח להעביר למי שיפנה אלי במסר אישי).

איציק8

New member
מבקש להתייעץ

פניתי בבקשת המלצה לגבי בחירת עובד זר עבור אבי , קיבלתי תשובה מronnyw אני זקוק לזויות ראיה נוספות ,מאחר ואני מבין שגם את מעורבת עם עובדים זרים אשמח עם אקבל ממך התיחסות לשאלותי (מקווה שהתפרצותי איננה נחשבת חוצפנית )

yudika

New member
אעזור בשמחה אם אוכל

לנו יש מטפלת רומניה עבור אישתו של אבא שלי בשל אלצהיימר, היא הגיעה כשאבא שלי כבר לא יכל לטפל בה לבד . לקח חודשיים שבהם הם קיבלו אישה ל25 שעות שבועיות של ביטוח לאומי וזה היה קשה אז כי היא טענה שהיא יכולה לעשות לבד כשבפועל כלום. ההידרדרות שלה היתה מהירה מאוד וכשהגיעה המטפלת הזרה כבר לא היתה במצב של להתנגד חוץ מגילויי קנאה קשים שהתמתנו עם הזמן (ועדיין כשבאה מישהיא הביתה היא דואגת להכריז שזה בעלה ולהסתכל רעות על האורחת אם הביקור מתמשך מעבר לחצי שעה - גם אלי בדרך כלל). אבי החל להידרדר כמה חודשים לאחר שהגיעה המטפלת של אישתו. הוא מוגדר גם כמין אלצהיימר אבל לדעתי מאוד קל ובעזרת האקסלון אנחנו כבר שנה בסדר. בקשר למטפלת, כשנוצר הצורך במטפלת עבור אבי לרחצה וטיולים (בעיקר בשל סחרחורות וקומה שלישית ללא מעלית ) הוא רצה גבר. ניסינו 3 גברים ישראלים והנסיון לא עלה כל כך יפה מכל מני סיבות. מזה 4 חודשים שיש לו מטפלת רוסיה ישראלית שמגיעה בבקרים עבורו בלבד (שעות ב"ל + השלמות שלנו), ואין לו יותר שום בעיה ( מלבד אישתו שרוטנת עליה אם יש לה אפשרות). לסיכום , לדעתי אם לאימך אין בעיה להכניס אישה "חדשה" הביתה במיוחד בדירה כה צפופה, עדיף אישה שגם תטפל בבית וגם אם היא יוצרת קשר טוב עם אישתך תוכל אף לתמוך בה. לפעמים נראה שאני מנהלת חמ"ל עבורם, אבל ככה אני שקטה שהם מקבלים את המקסימום וכמובן שאני מבקרת הרבה ובודקת את הדופק כל הזמן. מקוה שעזרתי.

איציק8

New member
עזרה ברוכה

מודה על תגובתיך מבקש להוסיף ולשאול האם יש לדעתך (ניסיונך) הבדל בין עובדת זרה אירופאית, לבין עובדת זרה מהמזרח

למעלה