שימו לב, כמה שינויים.

RainBird

New member
שימו לב, כמה שינויים. אם תשימו לב השם של הפורום שונה מפורום מאגיה וכישוף (מאגיה היא מילה נרדפת לכישוף) לפורום אמנות המאגיה. השם נועד לבסס את העובדה שהפורום דן על נושאים שקשורים למאגיה ולטכניקות המגוונות והרבות שבה. בנוסף, בצד, חוץ משינוי הצבעים הלא נעימים לעין הוסף החוק שאוסר בקשת לחשים. מהיום החוק הולך להיות אכוף בכל מובן המילה. לתשומת ליבכם! ארדן.

מזל טוב! בעיני, המילים מאגיה וכישוף אינם נרדפות. מאגיה היא בכלליות אומנות הכישוף (ולא רק כישוף, ביחוד כאשר מסתכלים הן על התֶאורגיה והתָאומטורגיה כחלק ממאגיה) וכישוף הוא יותר פעולה או סדר פעולות מסויים בעל תוצאה. כך אני רואה זאת. לדעתי, חוק האוסר בקשת לחשים הוא מיותר.

Tatu4Taty

New member
מצב עגום. אפשר לשחק עם ההגדרות הללו קצת, אבל בסופו של דבר אני תמיד מוצא את עצמי חושק בהגדרות עבריות נוספות לעולם של תורת הנסתר. את המאגיה אני רואה כקשורה לעולם התאורגיה והחניכה למיסתורין, אך כעוסקת באופן פעיל בכל האמנויות האקטיביות (שאין מיסטיות) של תורת הנסתר. מכאן, שהכישוף הוא כל אותן אמנויות ללא הכיוון התיאורגי או החניכתי (באופן דתי), אך המושג הזה לא מתאים לאגד את כל אותן אמנויות יחד. מורגשת בו הזרות של טכניקות כמו הרבולוגיה, דיויניזציה ועוד. לא קיים מושג עברי שיכול להבהיר כי אפשר להשתמש בכל אותן הטכניקות "המעשיות" של תורת-הנסתר הן לצורכי תאורגיה וחניכה למיסתורין והן לכישוף. גם המושג אמנויות הכישוף נראה לי בעייתי, כיוון שאם הייתי אדם שלא לומד במאגיה, או לומד רק אחת מאותן אמנויות הכישוף (למשל דיוניזציה, או כישוף אתני זה או אחר) - לא הייתי מבין את פשר איגוד הטכניקות הנוספות עם הכישוף.

RainBird

New member
אתה תמיד יכול לחזור למקשוף מאגיה, קסם, כישוף שניסו להטמיע לפני כמה שנים טובות ../images/Emo13.gif

RainBird

New member
למה לדעתך החוק מיותר? אני חושב שזה חוסך מהפורום הרבה שרשורים של אנשים לא מנוסים שרוצים להחזיר אהוב או להטיל קללות.

אנשים עדיין ישאלו את זה אפשר לנתב את הבקשות שלהם לנתיב הרבה יותר יעיל. מישהו רוצה לבקש כישוף מסויים? שיבקש, רק שהוא לא יקבל עזרה אם הוא לא יפרט את המקרה - ממש כשם שרופא לא יכול לעזור למי שלא מספר לו את הסימפטומים, כך מכשף לא יכול לעזור. ומי שלא רוצה לתת כישופים, פשוט לא יתן. מי שכן נותן כישופים, עליו מוטל להשלים מידע על הכישוף עצמו - מהיכן הוא לקוח, ואם הוא יכול לנתח אותו, מה טוב. כך הפורום רק ירוויח. הנקודה היא, שזה לא הבקשות של אנשים שעשו בלאגן, זה התגובות לרוב המתלהמות של משתתפי הפורום שעשו אותו - מהטפות מוסר על אוזניים ערילות ועד להודעות העוקצניות שניסו לעשות מכל משתתפי השרשורים האלה צחוק.

RainBird

New member
הרעיון שלך היה עובד נהדר בפורום קצת יותר מגובש ומתקדם. ושלא תחשוב שלא ניסיתי גם את זה. עכשיו החוק שלי כתוב בפיקסלים, לא בסלע. אולי כשיעבור זמן מסויים אני אשנה את החוק. בנתיים אני חושב שעדיף שהוא ישאר. אני מודה לך על מחשבותיך ../images/Emo13.gif חשבת על ההצעה שלי אגב?

gwizard

New member
תודה ../images/Emo13.gif אני זוקף זאת לזכות שינוי הגישה המהותית שהפורום עבר וימשיך לעבור בעתיד לכיוון רציני ובוגר יותר. כמובן שתמיד יהיו לנו בקשות ללחשי אהבה ובלגנים אחרים ומאבק על הדעת הציבורית, אך זה הכל בקטנה לעומת הטוב שזה מביא.

gwizard

New member
מזל טוב אין לי שום בעיה עם השם, אבל איך בדיוק אתה הולך לעקוף את החוק החדש ? אתה הרי יודע שזה לא ימנע את הבלגן של כישופי אהבה ושות'.

mbinh

New member
שינוים יעילים. השם החדש יפה. אבל אני חושב שהיה יותר מתאים אומנות הכישוף,אבל אין זה משנה.

אני חושב שזה ישים סוף ל"אני חייבתתתתת קישוףף אהבה מידדד" (בגלל ששונה השם מן הסתם)

gwizard

New member
ברכת הפורום Oh great Gods, vessels of my Will I ask thee boon for me, to strengthen my virtual quill Grant me patience to deal with feel Grant me the inspiration to transcend the ordeal So I have said And so I have done Please help remove the trolls This deed is done and done.

למעלה