שימו לב :לא צריך לצום ביום כיפור-תקראו ותפיצו

5757nnn

New member
שימו לב :לא צריך לצום ביום כיפור-תקראו ותפיצו

אז לכבוד יום הכיפורים, החלטתי לקרוא על משמעות ה"חג" ולהרחיב את ידיעותיי מעבר למה שכבר ידעתי. וגם כדי לראות במו עיני, מאיפה נחת עלינו היום הזה, שבעיתו אפילו החילונים לא נוסעים ברכבים ומקפידים לקחת את הDVD לפני כניסת ה"חג". הדבר הבולט ביותר ביום הכיפורים, מלבד גדודי האופניים, שמשתלטים על הכבישים הריקים, זה הצום. אנשים רואים אותך ברחוב ומאחלים לך "צום קל", במיילים יוצרים איגרות אלקטרוניות של "צום קל" ובסקרים יוצא שכ-60% צמים שזה אפילו יותר מהרייטינג שהשיג דודו טופז בימים הטובים שלו. אז חיפשתי איפה כתוב שצריך לצום ולא מצאתי! מה שאתם שומעים, לא מצאתי.. אין, לא קיים, זה הכל פיקציה! מצאתי שכתוב בהרבה פרשנויות שזה הצום היחידי שיש לו ציווי בתורה, אבל בציטוט שלצידו אין ולו זכר למילה צום או אזכור על איסור אכילה. מי שחושב שאני צוחק כמו בכל ימות השנה, מוזמן לבדוק! כנסו ל ויקרא, פרק טז כט-לד http://www.mechon-mamre.org/i/t/t0316.htm#19 כתוב ואני מצטט: " תְּעַנּוּ אֶת נַפְשֹׁתֵיכֶם, וְכָל מְלָאכָה לֹא תַעֲשׂוּ הָאֶזְרָח וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם." כתוב לענות את הנפש, לא כתוב לא לאכול. אם משהו חושב שזה בגלל שמשהו, "אלוהים", החליט לחסוך במילים, אתם לא בכיוון! מדובר בפרק מאוד מפורט, יורדים בו לפרטי פרטים וכל דבר נכתב כדי שלא יטעו ויחשבו אחרת חס ושלום. אבל לא כתוב שלא אוכלים! המשכתי וניסיתי למצוא מקורות אחרים, משהו שיאשש את עניין הצום, אבל לא רק שלא מצאתי דברים שיאשרו שבכל זאת מדובר בצום, אלה להיפך, מצאתי פירושים שלקחו אותי לכיוונים שונים לגמרה.

אז כנראה שלא חיפשת מספיק טוב!

בקיצור שולחן ערוך נכתב כך: "וקיבלו חז"ל שחמישה דברים הם הנחשבים עינוי ואסורים ביום הכיפורים ואלו הם: אכילה ושתייה, רחיצה, נעילת הסנדל ותשמיש המיטה".

בנימיני

New member
אז אל תצום...

מה אתה רוצה מאיתנו? אתה יודע כמה פעמים שמעתי את מה שאתה כרגע רשמת. אני צם בשביל עצמי,בשל כבוד למשפחתי,כבוד לאלוהים ושמירה על המסורת. שכל אחד יעשה מה שטוב לו. אני בספק אם תצליח לשנות מסורת של מאות שנים,אל תנסה אפילו. שבת שלום,בריאות ואושר.

טקטי

New member
אז אתה חש מעצמך חכם יותר

מאלה שחיו מאות ואלפי שנים לפניך? נראה לך שבמשך אלפיים או שלושת אלפים שנה אנשים לא חשבו על זה? חמודי, אם אתה באמת רוצה לדעת את המקור אז תחפש אותו איפה שצריך! גש לרב ותשאל! מלבד זאת האין עינוי בצום??

איש מוזר!

זה כמו שתגיד לרופא, נכון יש לי סרטן אבל לא כתוב בשום מקום שצריך כמותרפיה... כתוב צריך טיפול לא כתוב איזה.. בסוף החולה מת! רופה משמע שהוא למד והבין את מה שצריך להבין, בדיוק כך בתורה, כתוב, ויש רב שיסביר לך מה כתוב, לא יעזורו תירוצים, רק מי שלמד יודע! חתיכת פישר שפתח תורה יוצא כמו איזה גאון הדור בהצהרות מוזרות. ששש לפחות שנחשוב שאתה חכם.

obobus

New member
../images/Emo41.gifאפרופו יום כיפור והאח הגדול../images/Emo41.gif

שאלה לי: האם אתם יודעים מה קורה ביום כיפור מבחינת מצלמות ושידור? אני מניחה שהמצלמות ימשיכו לצלם, אך האם במהלך יום כיפור ניתן יהיה להכנס לאתר ולצפות live? תודה וחתימה טובה.

יNOT

New member
יש כבר שניים אם לא שלושה שרשורים על זה

ואילו ההיילייטס
המצלמות ימשיכו לצלם ולך כנראה ישדרו לקט באינטרנט כל זה בגלל "חוק" שלא קיים במדינת ישראל.
אופצייה אחרת , טענה שנאמר ברדיו שיהיו שידורים רגילים באינטרנט (עוד לא הובהר באופן סופי פה בפורום )
אופצייה נוספת שלא יהיו כלל שידורים באינטרנט. ההפקה עוד לא יצאה בהכרזה ברורה בנושא , לפחות לא ברורה כמו ההצהרה שהם יצאו בזמנו שלא יהיו שידורים בכיפור.

Elaa56

New member
לענות את הנפש-לצום.

הנשמה ניזונה מרוח ונפש מאוכל.

Elaa56

New member
לענות נפש-לצום.

נשמה ניזונה מרוח , ונפש ממזון

יNOT

New member
../images/Emo9.gif וכמו שברור לך הגעת למקום הנכון

כי פה באמת שעוסקים רק בדת
(רציתי בהתחלה לשים אייקון של
או
אבל זה באמת שעוסקים פה בדת
)

Jason2

New member
קראתי, לא חושב שאני אפיץ

אני לא צריך טקסט כדי להגיע להחלטות שלי, לא את זה, לא את התנ"ך ולא את הספרים של ריצ'רד דוקינס.

tomerit

New member
הדת כבר איבדה קשר לתנך ממזמן

באו אנשים, פירשו את התנך, ואז עוד אנשים ופירשו את הפירוש וכך הלאה. ותופעת העדר מושכת אחריה קהל רב וכולם שותקים.

למעלה