שימו לב למה גרמה המדיניות הכלכלית

שימו לב למה גרמה המדיניות הכלכלית

של ממשלות ישראל בשש השנים האחרונות: עובדים ללא זכויות בישראל לצערי המדיניות הכלכלית הימנית קיצונית ביחד עם הנורמות השליליות שהכניסו סילבן שלום וביבי נתניהו ושממשיכים בדרכם אולמרט והירשזון שר האוצר הנוכחי, הפכו את מדינת ישראל לגן עדן לעבריינים מפירי חוק, שמרשים לעצמם לרמוס ברגל גסה את זכויותיהם של עובדיהם ולשלם להם בניגוד לחוק שכר רעב, כמו גם למנוע מהם תנאים סוציאליים מינימליים שמגיעים על פי חוק לכל עובד במדינה דמוקרטית. ואני כבר לא מדבר על העובדה שרבים מהמעסיקים היום במשק בכלל אינם מפרישים סכומים לפנסיות של העובדים שלהם, כפי שמתחייב בחוק, כי הם מעדיפים להכניס את הסכומים הללו לכיסם. כך שלכל אלה שהיום תומכים בעיניים עצומות בנתניהו ובימנים כלכליים קיצוניים מסוגו, כדאי מאוד שתקחו בחשבון טוב טוב את העובדה שלאחר השחרור שלכם מצה"ל זה עלול להיות גם מה שיחכה לרובכם. אלא אם כן יתמזל מזלכם כמובן, וייצא לכם להיות בין המעטים שייזכו לעבוד בהייטק, ועל כן גם יוכלו להרשות לעצמם לזלזל ולצפצף על כל שאר אזרחי המדינה שלהם. אך יותר מכל, אני במקומכם הייתי מתפלל שלא תזדקנו חס וחלילה, שכן אז באמת אתם עלולים להיות בצרות צרורות, שכן היחס שיש היום לקשישים ולמבוגרים בשוק העבודה הישראלי, הוא כבר הרבה מעבר למחפיר.

gershon17

New member
זה בגלל מפלגת העבודה, כידוע

פרט לשנה וחצי, מפלגת העבודה בממשלה באופן רצוף מאז שנת 99 - שש שנים מתוך השבע וחצי האחרונות. ואתה חשבת שלהצביע להם ישנה משהו...

זה בעיקר בגלל הליכוד ושינוי

שתי המפלגות שחברו יחדיו בכדי לפגוע בשכבות הכי חלשות במדינה. ושתיהן שילמו את המחיר על הפגיעה הזאת. אך נראה שבליכוד עדיין לא הספיק להם לרדת ל12 מנדטים, אולי צריך למחוק לגמרי מהמפה הפוליטית בכדי שהם ילמדו את הלקח שאסור לפגוע בחלשים. לגבי נתניהו: אני מקווה מאוד שהאיש הרשע והאכזרי הזה יקבל את העונש שלו מהשמיים, בדיוק כמו אחרים שפגעו בשכבות החלשות וקיבלו את עונשם.

gershon17

New member
איך שינוי איך?

שינוי היתה בקואליציה פחות משנתיים, מפלגת העבודה בקואליציה שש שנים וחצי - איך בדיוק שינוי אשמה ומפלגת העבודה לא? לפי איזה הגיון מסתורי אתה פועל? מפלגת העבודה ממשיכה לתמוך בכלכלת הליכוד הקפיטליסטית שממשיכה להיות מונהגת - ואתה טוען שהיא לא אשמה? זה בגלל שהצבעת להם וחשבת שאתה יותר חכם מכל מי שאמר לך שזה לא יעזור, נכון?

שנתיים זה מספיק זמן כדי להרוס

מדינה. למעשה זה מספיק זמן כדי להרוס 10 מדינות. ושינוי ולא חשוב כמה תנסה להכחיש זאת, היתה שותפה מלאה למדיניות הכלכלית של נתניהו ומשרד האוצר. למעשה הניאו-ליברליות הקיצונית של לפיד ושינוי היא מה שדחפה את נתניהו ליישם את המדיניות הכלכלית הימנית קיצונית ששינוי האמינה בה והפכה אותה לדיאולוגיה שלה. שינוי צידדה ותמכה בכל הגזירות והקיצוצים ומעולם לא הצביעה נגדם. ומפלגת העבודה אז היתה באופוזיציה, כשפרץ בכלל מנהיג עם אחד, ולא חבר אפילו במפלגת העבודה, היה אף הוא באופוזיציה. אתה חושב שלחינם נמחקה שינוי מהמפה והליכוד הפסידו כל כך הרבה מנדטים, בעקבות המדיניות הכלכלית הקיצונית והאכזרית שניהלו שתיהן?

gershon17

New member
למה שאני אנסה להכחיש את זה?

שינוי בהחלט תמכה במדיניות הכלכלית של נתניהו. זה הדבר המוצלח היחיד שהיא עשתה בממשלה. תוכל לספר לי למה בשנתיים שעברו מאז שנתניהו לא בממשלה, מפלגת העבודה לא הגישה אפילו הצעת חוק אחת שמטרתה לבטל משהו מהרפורמות של נתניהו?

למה שתנסה להכחיש?

אולי שבגלל זה שינוי נמחקה מהמפה? ואם לא ניסית להכחיש, בשביל מה שאלת "איך שינוי איך?" "הדבר המוצלח היחיד שהיא עשתה בממשלה"? אם כבר זה הדבר הגרוע ביותר שהיא עשתה בממשלה, הדבר שבגללו כל כך הרבה מבוחריה בעבר נטשו אותה, וזה עוד לפני שלפיד עזב את שינוי והיא התפצלה לשניים ולא עברה אפילו את אחוז החסימה. עצם זה שאתה אפילו לא מבין למה זה קרה לכם ולליכוד שעכשיו אתה תומך בה, כבר מצביע על הבעיה. והבעיה היא אצלך, לא אצלי. אלא אם תטען שהבעיה היא בעם ושצריך להחליפו. אך תראה לי עוד עם במדינה דמוקרטית נאורה ומתורבתת, שהיה מסכים שכך תנהג בו מדינתו, והיה משלים עם כל הגזירות והקיצוצים כלפי השכבות החלשות שבו. ולגבי מפלגת העבודה אני חוזר כבר בפעם המי יודע כמה: המפלגה הזאת איכזבה אותי בגדול, הן היא והן הדפא"ר העומד בראשה, אך עם זאת צריך לזכור שלא היא מפלגת השלטון, כי אם קדימה.

gershon17

New member
אה, היא לא מפלגת השלטון

אפילו שלי יחימוביץ' לא הגישה אף הצעת חוק שאמורה לשנות את ההתנהלות הכלכלית של נתניהו. ועם זאת, כל חברי מפלגת העבודה יתמכו בתקציב. איך יכול להיות שכולם עבדו עליך ואתה לא שמת לב? אתה, שחזית 65 מנדטים למפלגת העבודה, נפלת בפח כטיפש מוחלט. איך הם עבדו עליך בכזו קלות? וזה לא שלא הזהרתי אותך מראש - ברוורמן אמר זאת בפה מלא שבועות לפני הבחירות. מה, יכול להיות שאני גיליתי משהו לפניך?

למעלה