שימו לב לתוצאות הסקר

erandd

New member
שימו לב לתוצאות הסקר

אם תסתכלו על תוצאות הסקר שרץ כאןבפורום יתגלה שרוב הנשאלים מציינים שהם משתמשים במערכת באגים מסוג אחר מאשר הסוגים שנשאלו. אני לתומי חשבתי שרוב החברות משתמשות בסוגים הנ"ל אשמח לדעת מה הם הסוגים האחרים כמו כן אם תרצו סקר אחר אשמח ליצור כזה

eitan-as

New member
כלי בדיקות

אצלנו משתמשים בכלי שפותח בתוך החברה. היכולות שלו דומות מאוד ליכולות של Test Director שאיתו עבדתי בחברה הקודמת, רק שכאן המחיר הוא 0, ואין בעיה של כמות רשיונות. תכונות עקריות של הכלי: 1. ניהול מסמכי הבדיקות (דומה ל-TD). 2. ניהול התקלות. 3. דו"חות שונים, כולל שילוב . 4. המרה של מסמכי הבדיקות ל-Word. 5. הפקה אוטומטית של Traceability Matrix עבור הלקוח. 6. אפשרות להגדיר הרשאות, כך שלא כל אחד יעשה ככל העולה על רוחו במערכת. 7. עבודה דרך ה-Web (כך אפשר להתקין אצל הלקוח). כמו שאמרתי, הכלי פותח בחברה, ופרוייקט אחר כבר השתמש בו, כך שהם דיבגו אותו. איתן.א.

erandd

New member
ויש תוכניות להוציא אותו למכירה?

הןא שווה את זה?

eitan-as

New member
אין תוכניות כאלו,

מה עוד, שהוא מבוסס על מחולל הישומים שפותח בחברה (שהוא המוצר שהחברה מוכרת), כך שתצטרך גם את מחולל הישומים עצמו. המוצר עצמו עדיין לא בשל - למרות שכבר עבדו אתו בפרוייקט אחד, יש מה לתקן בו ולשפר בו (הצרכים של הפרוייקט שלי שונים משל הפרוייקט האחר). איתן.א.

xslf

New member
אני לא מופתעת

ברוב החברות בהן עבדתי, מערכת מעקב הבאגים נכתבה in house, ולא השתמשו במוצר מדף.

אבי ע

New member
והאם זה היה מוצלח, לדעתך?

יש לך איזשהי אפשרות להעריך אם הפיתוח תוצרת בית היה יעיל כמו הפתרונות המסחריים, והאם היה שווה להשקיע בו? זה מעניין, אם יש תשובות.

erandd

New member
קריטריונים לכלי חיצוני או פנימי

בוא ננסה לנסח מתי כדאי לכתוב כלי תוצרת בית: 1. כשיש כמות קטנה של משתמשים ולכן ניתן להשתמש בMS ACCESS החביב והטוב 2. כשלא צריך לתחזק משתמשים בחו"ל או מחוץ לארגוןואז מתחילים להתעסק עם הגדרות IIS (או כל שרת WEB אחר) למרות שהיום ניתן לכתוב יישום בASP פשוט גם על בסיס MS ACCESS. 3. כשאנו מתעסקים בפרויקט קצר טווח ואין הצדקה לקנות כלים שאח"כ לא נצטרך (אולי שווה לבדוק אופציה של השכרה) 4. כשאין תקציב לכלי באגים אבל ממש חייבים כזה. 5.כשצריך פתרון "תפור" במיוחד למפתחים ולא ניתן לקסטם פתרון כזה עם הכלים הקיימים (לא סביר) 6.כשיש מישהו שבא מפרויקט אחר עם כלי כתוב (לא צריך להשקיע זמן בפיתוח) אשמח לשמוע הערות

xslf

New member
משעשע שאתה מזכיר הרבה את MS ACCESS

כי לא היה אפילו כלי אחד שיצא לי להשתמש בו שהיה מבוסס על MS ACCESS, ולאחד מהכלים היה ממשק ווב (בלבד) שנתן גישה לאנשים מבחוץ. המערכת ההיא (מבוססת lasso), הייתה בעלה תכונה ייחודית שאפשרה לה להתחבר למערכת באגים של חברה אחרת איתה עבדנו, ולהעביר באגים ישירות מהכלי שלנו לכלי שלהם.

erandd

New member
TEST DIRECTOR למשל

ישנה גרסה למעט משתמשים (עד בערך 5). מעל לכך צריך SQL SERVER אבל אני גם מדבר על לכתוב אפליקציה בACCESS עם או בלי VB יוצא דווקא די חביב ולא צריך כמעט קוד. ותחשבו על זה....

xslf

New member
איזה ממשק יש לו?

מבוסס דפדפן, או שצריך להתקין תוכנת client? אקסס יכול להיות חביב לפרוייקטים מסויימים, אבל ברגע שצריך לבדוק משהו על מערכות הפעלה שאינן חלונות, הוא די יוצא מהמשחק (אלא אם עושים לו ממשק ווב, ואז כבר עדיף ללכת על אחת המערכות הפתוחות המבוססות MySql)

erandd

New member
אם את מדברת על TD

אז היום יש רק קליינט וובי ASP עם אקסס כדאטה בייס. אני לדוגמה יצרתי פעם אפליקציה חמודה לניטור באגים באקסס היא לא עבדה עם WEB רק היה צריך אקסס מותקן על המחשב. התאים לצרכים שלי אז

xslf

New member
אני לא כ"כ

מכירה את הפתרונות המסחריים (יצא לעבוד או בכלים "תוצרת בית" או באגזילה), אבל בסה"כ הכלים "תוצרת בית" נטו להיות מאוד נוחים ויעילים לשימוש. הכלי היחיד שממש שנאתי, היה בזמן שעבדתי במיקרוסופט בארה"ב (סוף שנות התשעים) והיה להם כלי שלהם (תוכנה שרצה בתור לקוח, המתחברת עם שרת backend ברשת הפנימית) שהיה ממש סיוט לעבוד איתו. ממשק מסורבל ומעצבן, קיצורי מקשים מבלבלים, ובקיצור איכס אחד גדול. בכלל, אני מעדיפה כלים עם ממשק וובי, שמאפשרים לי לגשת למערכת הבאגים מכל מחשב עליו אני עובדת, ומכל מערכת הפעלה (ורוב הפרוייקטים עליהם עבדתי היו עם כמה מערכות הפעלה שונות- מקינטוש לגירסאותיו, חלונות לגירסאותיו ולינוקס).

אבי ע

New member
תודה

CLEAR QUEST בא אגב עם ממשק חלונאי ו-ווב במקביל, ובסך הכל לי אישית די נוח לעבוד איתו.

barln1

New member
מערכות באגים

אצלי בחברה משתמשים במערכת ניהול באגים בשם Dev Track ניתן להשתמש בה בבדיקות ידניות בנוסף שמעתי שהיא די פופולרית

למעלה