שימו לב לתרגיל קורה הבא....

Tammie

New member
וואוו וואוו וואוו

אין ספק שהיא פשוט מדהימה. לטעמי חסר לה קצת חן בתרגיל, מעט יותר תנועתיות, אבל האלמנטים האקרובטיים שלה פשוט מדהימים! ביצוע פשוט מהמם. היא קיבלה על התרגיל 15.05, וסיימה את התחרות במקום שני בקרב רב, עם ציום כולל של 58.9 המנצחת הייתה רבקה ברוס עם 60.88 נקודות.

chuch1

New member
באמת וואו ווא וואו

אני מסכימה עם תמי, תרגיל מדוייק ומדהים ביופיו אך חסרים לי החן והאלגנטיות.. :)

צריך להזכיר לכולם

שהמאמן שלה הוא מיכאי ברשטיאן הישראלי, שהיה פעם מאמן של הפנימייה בהתעמלות מכשירים במכון וינגייט! הוא גם המאמן של אליסיה סקרמון שאגב חזרה להתעמל!

אמא לה3

New member
את האמת....

את התרגיל הזה העלתי לכאן דוקא בגלל חוסר החן והאלגנטיות שבו. זה יותר נראה כמו תרגיל אקרובטיקה על פס (קורה) מאשר תרגיל אלגנטי ויפה. נכון, האלמנטים יפים קשים מרשימים מדוייקים, מזכירה מאוד את שון ג'ונסון/רקבה ברוס, חסר מאוד מאוד אופי לתרגיל,קצת הבעות פנים, משחק..... עצוב שככה נראית ההתעמלות היום.

כן ולא

פעם, היו זמנים, שההתעמלות הייתה יותר אלגנטית ויפה היום היא יותר קשה. הכי קל זה להתרפק על העבר ולצקצק בלשון- צצקקצצצצקק איך היה פעם... ואיך הילדים של היום... ואיך הנוער של היום... ואני בטוחה שגם פעם, למשל בשנות ה-70, התגעגעו להתעמלות של שנות ה-50, עם התרגילים על טבעות נעות, והנשיות והאנושיות... וכמובן שגם פעם פעם, בשנות ה-50, התרפקו על התרגילים של תחילת המאה, שנערכו בכלל בחוץ לאור שמש זוהרת ובאוויר הצח... אני חושבת שהתרגיל קורה הנ"ל, מרשים ביותר, למרות היעדר הדגש על הבעות הפנים והמשחק. זה לא רע שיהיה קצת יותר אקרובטיקה מצויינת. סה"כ אנחנו מדברים על ענף אולימפי, שאמור להיות מדיד ולהישפט בצורה אובייקטיבית וכמותית. מי שרוצה לראות אלגנטיות והבעות פנים שיילך למופעי ראווה, או תחרויות כמו אליפויות קולג' וכו'. אבל מי שצריכה להיות אלופה אולימפית, היא זו שמבצעת את התרגיל הקשה והמדוייק ביותר, ולא זו שמחייכת בתרגיל. נכון שחיוכים, משחק, הבעות פנים ואלגנטיות הם תמיד יפים ומוסיפים, והמתעמלת שתבוא ותעשה גם תרגיל מדהים, קשה וטוב וגם תחייך תוך כדי, תהיה מלכת ההתעמלות הבאה, אבל עדין לא הייתי קוראת לתרגיל הזה עצוב, ולא הייתי אומרת שעצוב לי שכך נראית ההתעמלות היום. אני מעדיפה את ההתעמלות היום, מאשר שהענף יישאר תקוע אי שם עם נדיה קומנצ'י והחיוכים שלה אחרי שביצעה פליק-פלק.

אמא לה3

New member
נכון, אבל

קחי לדוגמא, את פודקופייבה, קורקינה ,סיליבץ' ואפילו את נסטיה לויוקין, נסטיה בהחלט נחשבת למתעמלת מהדור "החדש" עם המון אלגנטיות ואלמנטים "קשים" והתרגילים שלה תמיד נעימים לעין יותר מהתרגיל של אלכסנדרה ריזמן או רבקה ברוס ואגב, לא אהבתי במיוחד את סקרמון.... בכל מקרה, כרגע אם תשימי לב, בתרגילים של המתעמלות של המכללות NCAA הם הרבה יותר מרשימים (בטוח לא בדרגות הקושי), אבל עם הרבה אופי.

Tammie

New member
אני חושבת שהספורט מתפתח

כל הזמן, ודרגת הקושי עולה. וכתוצאה מזו, יש פחות זמן לאלמנטים תנועתיים. ואני מסכימה עם נועה שזה דבר טוב. אני מאוד שמחה לראות אלמנטים קשים מסובכים וחדשים. כן, הייתי רוצה לראות יותר תנועתיות, אבל לא על חשבון דרגות הקושי. ואני גם חושבת שאם שתי מתעמלות יבצעו את אותו אלמנטים ומתעמלת אחת תבצע כוריאוגרפיה יותר יפה, אני מאמינה שהיא תקבל את הניקוד הגבוה יותר.

נעממהה

New member
אני דווקא לא

מישהו יכול להראות לי איפה הספורט התפתח בעשר השנים האחרוננות?? מבחינת דרגת קושי- אי אפשר להגיד באופן נחרץ שהרמה עלתה. התרגילים שמבוצעים היום בוצעו גם פעם. מבחינת תנועה- דיברתם על זה כבר. השאלה היא אם יש יותר לאן להתקדם. אם אין גבול מסויים שהגענו אליו שמשם כבר אין הרבה לאן לעלות.. לא יודעת.

אמא לה3

New member
זה לא מדוייק

בטח שדרגות הקושי של האלמנטים עלו ב10 שנים האחרונות. בהמשך אני אוסיף סירטונים מתאימים שידגישו את ההבדל...

Tammie

New member
אולי לא רואים את זה באופן בולט בעשר שנים

האחרונות, אבל אם תלכי עוד קצת אחורה, לשנות ה- 90 המוקדמות, יש הבדל עצום. אלו שינויים שלוקחים זמן, והם מאוד איטיים אבל הם כל הזמן קורים. תמיד תהייה מישהי שתבצע אלמנט קשה יחסית לתקופה שלה, אבל אם מסתכלים באופן כולל על המתעמלות רואים הבדל.

אמא לה3

New member
נעמה....

אני מעלה פה שני סירטונים, הראשון משנת 2000, של אמי צ'או, בחרתי דוקא בה (ולא בקורקינה לדו') מכיוון שגם היא וגם רבקה ברוס (מהסרטון השני) אמריקאיות ולשתיהן.....(איך נאמר...) יש רגליים.....עקומות נורא
אמי צ'או: http://www.youtube.com/watch?v=SaG2g80ebCM&feature=related רבקה ברוס: http://www.youtube.com/watch?v=fqc23leOjkw

נעממהה

New member
אשמח אם תוסיפי פרשנות

- איך זה מוכיח שההתעמלות כן התקדמה. ניסיתי לחשוב על אלמנט חדש שיש בשנים האחרונות, שלא היה פעם, ולא מצאתי.. יכול להיות שזה בגלל שאני לא מספיק בקיאה, אז אם יש לכם דוגמא כזאת אני אשמח לראות. אבל אהבתי את ההשוואה בין שתיהן! תודה!

אמא לה3

New member
אלמנטים חדשים

יש את ה"קורקינה" בקורה ובמקבילים. יש גם חיבורים של אלמנטים שלא היו פעם. במקבילים יש את הסיניות שעושות את האלמנטים ב"אחיזה מוסבת",ועזיבות רצופות. בקרקע כבר יש 4 ברגים (אבל עדיין לא התחרו עם זה), בנים עושים טריפל סלטה. אצל הבנים יש גם אלמנטים חדשים כמו "שחם" שזה עזיבה לסלטה מיד אחת (במתח). ויש עוד המון דוגמאות... (באדיבות נועה )

נעממהה

New member
אני מדברת על התעמלות נשים!!

אולי לא הבהרתי את עצמי טוב. ההתעמלות של הבנים זה סיפור אחר לגמרי- לגבי זה אני מסכימה שיש התקדמות, למרות שאולי אני לא יודעת מספיק. אוצ'ימורה לבד דוחף את הענף קדימה (דאבל סאלטה עם שלושה "טוייסטים" ועוד ועוד). כמעט כל הדוגמאות שנתת הם מההתעמלות של הבנים!! וחוץ מזה, שלגבי הטריפל סלטה- אבא של נסטיה ליוקין, ולרי ליוקין היה בין הראשונים להתחרות עם זה (אם לא הראשון), והוא התחרה בשנות ה-80. זה לא ממש חדש. הטענה שלי, היא שקשה לראות השתפרות מגמתית. אפשר לקחת את העזיבות הרצופות במקבלים כדוגמא- בת' טווידל והא קסין (איתתי נכון?) הם כמעט היחידות שעושות את זה! קורקינה התחרתה עם האלמנטים שלה עוד בתחילת שנות ה-90. אני לא אומרת שאם אין התקדמות אין עניין בהתעמלות, בכלל לא. אבל זה לא אומר שהענף נמצא בתנופה קדימה.

chuch1

New member
אמא לה3 -לא

יכלת להמחיש את דעתך בצורה ברורה יותר :):):):) סרטון מדהים שמבהיר בדיוק כמה הענף התקדם והתפתח מבחינת אלמנטים...! בואו רק נבהיר, שאם הרמה היום הייתה כמו בשנות ה40,50,60- היה לי סיכוי ממשי לקחת מקום ראשון באולימפיאדה.. :) כמה זה עצוב לראות תרגילים בשנות ה40,50 שהמתעמלות מחייכות כל הזמן ועושות מן טיזינג לקהל, מן "עיניים" בכל זמן התרגיל... שימו לב גם לכורואגרפיה, היא נהיית יבשה יותר ויותר ככל שהשנים עוברות...

נעממהה

New member
אוקי, קצת משלי...

לא השתכנעתי לגמרי, אבל יש לי כמה דברים להגיד: קודם כל דיברתי על השנים האחרונות. ברור שמאז 1957 יש התקדמות עצומה. ההתעמלות של אז לא דומה לשל היום בכלל. עוד דבר הוא שבסרטון שאמא לה-3 הביאה, הם מביאים המון Compulsories (תרגילי החובה ז"ל, ולא נפתח על זה דיון...) ככה שזה לא ממש משקף... תרגילי החובה בבסיסים הם עם אלמנטים בדרגת קושי נמוכה. ודרך אגב, chuch1, בדיוק בשביל זה יש את תרגילי החובה- להכניס את הכוריאוגרפיה והתנועתיות- הורידו את ה-complusories והתוצאות לפניכם... גם לי יש סרטון להביא. זה סרטון על "דאבל דאבל" (כלומר דאבל סלטה עם דאבל טוויסט) גם על הקרקע וגם בירידה ממקבילים. כיום אם אני לא טועה זה אלמנט בדרגה G (בקרקע) - הכי גבוה שאפשר. הנה: http://www.youtube.com/watch?v=kBA0vow2qsg שימו לב לחלק מהמתעמלות שמופיעות שם: Oksana Fabrichnova -1994, Jamie Dantzscher -1995, Chiara Ferrazi-1994, Svetlana Boginskaya-1987 מה זה אומר? זה אומר שהתרגיל שנחשב בדרגת הקושי הגבוהה ביותר היום, בוצע כבר לפני יותר מ-20 שנה... יש גם את הדוגמא של דאבל סלטה בגוף ישר עם סיבוב שלם (Full Twisting Double Layout) - צ'זוביטינה הייתה בין הראשונות להתחרות בזה, והיא מתחרה כבר שנים.... היום, זה לא אלמנט נפוץ במיוחד, וגם הוא בדרגה G אבל, הנה סרטון נוסף שעזר לי להגיע למסקנה כלשהיא: השוואה של ההתעמלות כיום על ההתעמלות של שנות ה-90: http://www.youtube.com/watch?v=u48peazxlgU&feature=related מאוד בולטת איכות הביצוע- היום לדעתי אותם אלמנטים מבוצעים קצת יותר טוב מאשר פעם. הקיצר! אולי בעוד עשר שנים נראה איזשהי התקדמות שניתן להצביע עליה באופן ברור.. כרגע זה מאוד לאט. הגענו לעמק השווה? (ישבתי על זה איזה שעה...
)

למעלה