ממש חשוב מה כתבו כותבי הנאומים.
זה אומר הרבהממש חשוב מה כתבו כותבי הנאומים.
אבל הם צודקים,
אם יש מטומטמים שמקשיבים לתעמולה,
אז מגיע להם גם להאמין בה.
תארתי לעצמי שיעבירו אותם "זובור" בכותל, סלע קיומנו, לקול מצהלות עסקונת "כלי הקודש"...
מי הם?תארתי לעצמי שיעבירו אותם "זובור" בכותל, סלע קיומנו, לקול מצהלות עסקונת "כלי הקודש"...
עסקונת "כלי הקודש" השורצת בכותל.מי הם?
איזה זובור?
קשקשן
אבל אותה "עסקונה" הייתה בתקופת הרצי, הם לא התחלפו.עסקונת "כלי הקודש" השורצת בכותל.
"זובור" הוא טקס "חניכה" היתולי (או משפיל) הנערך לעולה בדרגה, או למתקבל למוסד (פנימיה למשל).
כל דבר שחניך חדש עושה שלא מבחירתו, אלא מתוך "כניעה" ל"מסורת", הוא זובור.
כך למשל, לקיחת שגריר חדש או אורח זר אל "יד ושם" שלא מיזמתו ולא על פי בקשתו, היא מעין "זובור".
אינני סבור כי רמטכ"ל יוצא או נכנס חייב לתחוב פתקים בכותל, או לגעת בו...
א) לשניהם כתב-יד גרוע באפן העלול לסכן הבנה נכונה של מסרים שכתבו או יכתבו.אבל אותה "עסקונה" הייתה בתקופת הרצי, הם לא התחלפו.
אז איך זה שאצל הרצי יצא נוסח אחד ואצל זמיר נוסח הפוך?
לרמטכ"ל שמאלני שאחראי למחדל הגדול של המדינה אתה מאחל הצלחה באשר יפנהא) לשניהם כתב-יד גרוע באפן העלול לסכן הבנה נכונה של מסרים שכתבו או יכתבו.
ב) לא ברור מדוע אתה מצפה משני אנשים שונים שיתבטאו בנסח אחיד.
ג) ספר מה אתה מחלץ מכל אחד משני המסרים הללו שבספר-בקורים זה.
לרמטכ"ל היוצא אני מאחל הצלחה באשר יפנה.
הרמטכ"ל הנכנס אינו מוכר לי, אך אם נבחר על פי הכרעת שגלת ה-CM, או מחמת היותו "מקורב" לבלפור - אינני צופה לו ולישראל גדולות...
מי שאחראי ל- 7/10 הוא אדונך ואין סכוי שזה ישכח.לרמטכ"ל שמאלני שאחראי למחדל הגדול של המדינה אתה מאחל הצלחה באשר יפנה
לרמטכ"ל יהודי אינך תקופה גדולות.
מה זה אומר עליך?
למה הוא אחראי?מי שאחראי ל- 7/10 הוא אדונך ואין סכוי שזה ישכח.
הרמטכ"ל הנכנס אינו מוכר לי, אך אם נבחר על פי הכרעת שגלת ה-CM, או מחמת היותו "מקורב" לבלפור - אינני צופה לו ולישראל גדולות...
דברי בנימין נתניהו, ועדת וינוגרד, 2010:למה הוא אחראי?
תפקידו לפטרל עם הגדר עם אפוד ונשק?
תפקידו לשבת בטנק על הגדר?
טענו בחיטים והודה לו בשעוריםדברי בנימין נתניהו, ועדת וינוגרד, 2010:
"האחריות של הקברניט היא של ראש הממשלה… ההחלטות המרכזיות על שינוי המדיניות באו ממני כראש הממשלה, כי ראיתי את אחריותי להיות גורם פעיל ולא סביל, מנחה מדיניות… תפקידו של שר הביטחון הוא משני. תפקידה של מערכת הביטחון הוא משני. לפי דעתי, האחריות על ביטחון מדינת ישראל היא של הקברניט המופקד, ראש הממשלה. אתה נבחר על מנת לדאוג לביטחון של המדינה, ואתה צריך להיות פעיל בהנחיית התפישות בין המלחמות וגם תוך כדי המלחמות…
כפי שאני ראיתי את תפקידי, ראש הממשלה הוא זה שצריך לעבד את האסטרטגיה הכוללת. זה לא דבר של פקידות או אחרים. האחריות לביטחון המדינה, לביטחון הלאומי שלנו, היא בידיים של ראש הממשלה. אתה מקבל את הפיקדון. הפיקדון הוא המדינה, ורווחתה, אבל בסופו של דבר, לפני כל דבר אחר, ביטחונה…
יש שתי גישות שמקובלות בעניין הזה, ואני שולל אחת מהן לחלוטין. האחת אומרת שראש הממשלה, הדרג המדיני, ממנה, תפקידו למנות מפקדים, נקווה שהם מפקדים טובים, ובזמן מלחמה או הכנות למלחמה הוא נותן להם לעשות את שלהם. תפקידו רק למנות אותם. הגישה השנייה אומרת שתפקידו לא רק למנות אותם, אלא גם להנחות אותם בדברים המרכזיים. גם אם הוא שואב מהם או מכתיב להם, הוא בסופו של דבר צריך להחליט ולהנחות. אני דגלתי בשיטה הזאת ואני דוגל בה גם היום. אתה לא יכול למנות מישהו לראש הממשלה במדינת ישראל, בלי שתהיה לו יכולת לעצב תפישה מדינית ביטחונית, כי אז המערכות שולטות ולא שולטים במערכות. אני כקברניט רוצה לשמור לי את הזכות למנות את ראשי המערכות.
אתה חייב להיות גורם אקטיבי. האם יש לך אג'נדה? אתה חייב לבוא עם אג'נדה. בשביל מה אתה שם? אתה מנהיג ולא מונהג".
כמובן שלא קראת את טענותיו של המנהיג ולכן אין קשר בין דבריך לטענות שלו.טענו בחיטים והודה לו בשעורים
ועדת וינוגרד חקרה את כשלי מלחמת לבנון השניה ואת ההנחיות שאולמרט נתן לצבא.
כאן לא היו שום הנחיות, וכי ראש הממשלה הנחה את הרמטכל לא לשמור על הגדר של עזה?
הינה מי שקבע איך יתנהל הבוקר של 07.10מי שאחראי ל- 7/10 הוא אדונך ואין סכוי שזה ישכח.
כן , אבל צפית גדולות ונצורות לרמטכ"ל הקודם הרצי הלוי והמציאות האכילה אותך לקרדה. אז אולי כדאי שלא נתחשב בתחזיות הלא מוצלחות שלך ?א) לשניהם כתב-יד גרוע באפן העלול לסכן הבנה נכונה של מסרים שכתבו או יכתבו.
ב) לא ברור מדוע אתה מצפה משני אנשים שונים שיתבטאו בנסח אחיד.
ג) ספר מה אתה מחלץ מכל אחד משני המסרים הללו שבספר-בקורים זה.
לרמטכ"ל היוצא אני מאחל הצלחה באשר יפנה.
אחד התחנף לאצולה הקודמת ואחד לביבי.איך זה שאצל הרצי יצא נוסח אחד ואצל זמיר נוסח הפוך?
התקשיתי לקרוא מה כתבו בדיוק. אבל מבלי לדעת למי התכוונת באיזה כינוי, הרמטכ"ל היוצא יהודי חם שמחובר היטב לשורשיו היהודיים. הוא אף כונה כחובש כיפה שקופה בתחילת דרכו אם אתה זוכר ואם אינני טועה הוא נצר למשפחת רבני קוק המפורסמת. אינני יודע את יחסו של הרמטכ"ל הנכנס לשורשיו היהודיים, אבל על פניו האיש יהודי חם שיודע בדיוק את מצבו ומעמדו בשרשרת הדורות מבחינה זו.זה קפלניסט
זה יהודי עם שורשים
במחילה, טענו בחיטים והודה לו בשיעוריםהתקשיתי לקרוא מה כתבו בדיוק. אבל מבלי לדעת למי התכוונת באיזה כינוי, הרמטכ"ל היוצא יהודי חם שמחובר היטב לשורשיו היהודיים. הוא אף כונה כחובש כיפה שקופה בתחילת דרכו אם אתה זוכר ואם אינני טועה הוא נצר למשפחת רבני קוק המפורסמת. אינני יודע את יחסו של הרמטכ"ל הנכנס לשורשיו היהודיים, אבל על פניו האיש יהודי חם שיודע בדיוק את מצבו ומעמדו בשרשרת הדורות מבחינה זו.
כלומר אם נדלג לרגע על תחושת הצורך בהכרח להשמיץ מישהו אחד ולהאדיר מישהו אחר, ספק אם מהבחינה המדוברת יש הבדל גדול בין שני האישים הללו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.