שימו לב, שוב?

DarlingAdam

New member
הודעה שכדאי שתקראו.

אני לא יודע מי מכם קרא את חוקי תפוז, אבל: *אסור*, ולא בגלל איזה קריזה שלי, לדבר על דברים בלתי חוקיים בעליל, וזה כולל מתן הורמונים ללא מרשם לקטין. *אסור*, וגם זה לא רעיון שלי, לפרסם מספרי טלפון בפורום. חלק קטן ממערכת חוקים שלא אני המצאתי אבל שהבטחתי לשמור ולתקן ולנקות, אז תעשו טובה, תשמרו עליה גם.

DarlingAdam

New member
שימו לב, שוב?

אזהרה אחרונה לפני שאני חוסם את מי שחושב בטעות שאין לי מה לעשות בחיים חוץ מלנקות אחריו הודעות.

DarlingAdam

New member
דרך אגב,

נוסף למאמרי הפורום משהו קצר פרי מקלדתה של נורה, רק שתדעו, שבא במקור מתוך דיון בפורום נענע.

DarlingAdam

New member
איזה הורמונים?

טסטוסטרון מעבה את הקול, את השרירים, מצמיח שיער במקומות שבהם לא היה קודם שיער ולעתים גורם לנשירה ממקומות שקודם כן היה בהם שיער, גורם לקצת יותר תוקפנות מכרגיל כשמתחילים לקחת אבל אז מתרגלים. כלומר, כמו גיל התבגרות של זכר גנטי ;) ההורמונים ש"הבנות" לוקחות, עד כמה שהבנתי, גורמים למעט יותר שיער על הגוף, התעדנות והתעגלות של הקוים הכללים... קצת יותר נשיות פיזית, כלומר. כמובן שההסבר שלי צולע ולא מקצועי ולא בא מניסיון אישי :) אבל ישנם המון קישורים בפורום שבהם יש הסברים יותר טובים וגם סיפורים של אנשים שלקחו ויודעים.

ענבר פ

New member
לא "הבנות" - רק "הבנה" אחת -

"הבנות"? נחמד שמרכאות מגיעות ממך. המרכאות אמורות להביע משהו או שסתם התפלק?

DarlingAdam

New member
"הבנות" זה כינוי,

ולכן הוא במרכאות. ישנן אלו שיראו בו כינוי מעליב, ואני מבטיח לכן שאין זו הכוונה. ישנן שיראו בו כינוי חביב, וישנן שפשוט לא יזדהו איתו, ולכן, יקירתי, הוא במרכאות. הוא ביטוי כוללני לנשים, לא מתנשא כשהוא מגיע מאנשים כמוני לפחות, ובקונטקסט הספציפי הזה פירושו "הנשים שנאלצו להשתמש בהורמונים שעליהם דיברנו מאחר וגופן לא מייצר אותם ברמה הנחוצה תודות לכרומוזום זה או אחר". הסברתי את עצמי כראוי?

ענבר פ

New member
טוב, ידוע שהקהילה שלנו

מאד מאד רגישה. יש לברור מילים ומרכאות. לא כולם יבינו כפי שאני לא הבנתי. מאחר והסברת, אני מבינה.

ענבר פ

New member
לי זה היה נראה

כמו עלבון. כשאני מתנסחת לגבי נלזי"ם - אני לא כותבת - "הבנים". אין צורך במרכאות פה. אבל, מכיון שהסברת את עצמך ואני אחת שמקשיבה, העניין נגמר. :)

ליטל ו

New member
בנות

היא מילה שהרבה פמיניסטיות נעלבות ממנה, בקטע של "אני לא 'בת', אני אישה" - כמו girl. אני, לפחות, נהגתי להיות זהירה בשימושי בה עד שנמאס לי להשתדל לא להעליב בתחום.

DarlingAdam

New member
אכן.

אבל את מכירה אותי, ויודעת שחצי מהזמן אני משתמש במילה "בנות" ככינוי רוב כללי ("בנות, בואו נזוז" לדוגמה) ללא קשר למינם הביולוגי או מגדרם הנבחר של הנוכחים והנוכחות. :)

ליטל ו

New member
אוף, נו,

זה היה הסבר/ניתוח טקסט אפשרי למרכאות, בטח לא הטפת מוסר. מבחינתי "בנות" זה כמו "חתול" או "פוצון חמודון מתוקון" - זה יכול להתאים לכל אחד/ת ולכל דבר שבאותו רגע מתחשק לי לקרוא לו ככה, ללא כל קשר לתכונותיו או זהותו של האובייקט עצמו :) פילפלים היו אצלי "פוצון", בני אדם מכל הסוגים, זנים אחרי ואתרי אינטרנט היו אצלי "בנות", רוצחים מרושעים (ובדיוניים) היו אצלי חתלתולים פעמים רבות מספור :)

למעלה