../images/Emo41.gifתגובתי לאברהם טל
זו התגובה ששלחתי בזמנו לאברהם טל החוצפן: מר אברהם טל ה"יקר"! קראתי את תגובתך בנושא הקיצוץ בתחום הפריות המבחנה -בבחינת 'קיצוץ שלא מתים ממנו' ופשוט נדהמתי!!! נדהמתי הן מחוסר הרגישות שלך והן מהבורות הרבה שאתה מגלה בתחום שכנראה, לשמחתך, אינך מכיר וכנראה שגם לא תכיר. ראשית, הנתונים שהבאת בכתבה הם נתונים שגויים. לא רק שסיכויי ההצלחה של הפריות המבחנה אינם יורדים מטיפול לטיפול אלא הסיכוי להצלחה אף עולה מטיפול לטיפול שכן בכל טיפול לומדים הרופאים את תגובת המטופלת לטיפול ולומדים להתאים לה את הטיפול האופטימלי. נסיון הפריית מבחנה זהה מבחינת אחוזי ההצלחה לניסיון טבעי אצל זוג ללא בעיות. גם אצל זוג ללא בעיות פריון, הסיכוי להיכנס להריון עולה ככל שעושים יותר נסיונות. (כמה זוגות נכנסים להריון בחודש הראשון או השני שבו החלו לנסות???). האם ידוע לך כמה נשים הצליחו בטיפול השישי או השביעי ואף העשירי? המון!!! שנית, לא ברור לי איך אתה מעז להגדיר את טיפולי הפריון כ'שרות שתועלתו שולית'. שולית???? שולית עבור מי?? עבורך??? (אני מניחה שלך כבר יש ילדים וכנראה שזה באמת שולי עבורך). הרי השרות ה'שולי' הזה, הוא התקווה היחידה להולדת צאצאים עבור כל כך הרבה אנשים. אני לא מאחלת לך להרגיש את הפחד העז של האיום המרחף מעל ראשי כעת עקב הגזירה ה'שולית' הזו. דרך אגב, מה תציע לזוגות שבעקבות הגזירות לא יוכלו להביא ילדים לעולם?? לאמץ??? האם ידוע לך שהיום יש תור של שש שנים על מנת לאמץ ילד? האם אתה מתאר לעצמך לכמה שנים יגיע התור הזה בעקבות הגזירות החדשות הללו? ובכלל מדוע אתה משווה כל הזמן בין מימון ההפריות למימון טיפולים מצילי חיים? מדוע אינך משווה את הקיצוץ בהפריות לקיצוצים שבוטלו בתחום החקלאות למשל? או לגזירות בנושא שכר הסטודנטים והמענק לחיילים (שברור לכל שבסופו של דבר יבוטלו עקב הלחץ של מפלגת 'שינוי')? עלייך להתבייש בכתבה מסוג שכזה. אינך יכול לדעת לעולם מתי מישהו יקר לך (כמו ילדיך למשל) יעמוד בדיוק בפני אותה צרה שאני ורבות עומדות בה היום. נכון שמבחינה פיזית אנחנו נישאר בחיים גם ללא ילדים, אבל המוות הנפשי שנחווה ללא ילדים, הוא לעיתים גרוע על חיים ללא הדבר החשוב לך מכל. והערה אחרונה לעורכי עיתון 'הארץ' מעניין מאד שתגובות המתנגדות לקיצוץ בתחום טיפולי הפריון (כמו למשל זו שאני שלחתי לעיתונכם), לא זכו לשום פרסום מצדכם.