שימו לב

S a p i r 2 5 5

New member
שימו לב../images/Emo124.gif../images/Emo41.gif

הצצתי לרגע בתוצאות של הסקר, ומה ראיתי? חשכו עיני... אף לא אדם אחד הצביע לפרודו! שימו לב, הוא האדם שהיה לו הכי קשה באחווה, הוא האחד שנשא עליו את הטבעת, שסבל הכי הרבה... ולמרות זאת, אף אדם לא בחר בו? מדוע? כי הוא היה דיכאוני, בוגדני, משועבד, אומלל...

פשוט מאוד

אלייז'ה ווד העביר את הפרודו כדמות אומללה ומסכנה יתר על המידה וזה הרס קצת.. לדעתי לפחות. חוץ מזה, יש שחקנים יותר טובים ממנו.

לא שואלים מי השחקן....

האהוב אלא מי הדמות האהובה. בכל מקרה סקר כזה הוא לא ממש הכי טוב מכיוון שלכל אחד יש את העדפות שלו. צריך לתת סקר עם פחות או יותר אותן דיעות.

שינוי:

שחקנים שהעבירו את הדמות יותר טוב ממנו. פרודו היה אומלל מידי לדעתי. מה הטעם בלעשות סקר אם הדעות פחות או יותר אותו דבר? מה שמחפשים כשעושים סקר כזה הוא מה הרוב חושב{דמוקרטיה}. אם הדעות היו אותן דעות אז לא היה טעם לעשות סקר מכל סוג שהוא.

מה הקשר לדמוקרטיה?

אנחנו פה ממשלה??? בכל מקרה נכון שצריך דיעות שונות אבל עדיף כבר לצמצם את האפשרויות. מתי מחליףים את הסקר?

בעעע!

איזה רעות!!! הוא שחקן מוכשר והוא עשה מה שביקשו ממנו לעשות! מי אתן רוצות שישחק את פרודו? יו גראנט?

פרפר15

New member
כי כל אחד אוהב דמות אחרת

כל אחד חושב אחרת למל אני הכיייייייי אוהבת את סם ואחר אוהב את בורומיר או גנדאל או ארגורן עוד מעט יבואו מעריצות אלייזה ויבחרו בו

S a p i r 2 5 5

New member
הסקר מדבר על דמויות, לא על שחקנים.

חוץ מזה שאלייז'ה משחק בערך כמו צנון מאובן.

בעע!

אני מתחרפנת פה! תרגיעו על אלייז'ה! לכל אחת יש את הטעם שלה.. אז דיי להקניט.

מפניי שבסרט,לעומת הספר

פרודו נראה כמו איזה בכיין תינוקי שסאם צריך לדאוג לא."שכחו" להדגיש שפרודו נושא,במקרה,את הטבעת האחת.

moe777

New member
.

נכון, ברוב הסיטואציות. ואני מודה באשמה, הצבעתי לפרודו. זה עושה אותי לפחות בן אדם ? בעברית קוראים לזה "קיבעון", והאמת היא שסתם ריחמתי. א. ווד כל כך חמוד (גנבתי את החרוזון מאיזשהו עיתון נוער), אני עדיין מחברת אל הדמות יותר מן האחרות, למרות שב95% אליהו משחק איום ונורא, ונראה שקיפוד מפוחלץ היה עושה את התפקיד טוב יותר, אולי אותנתי יותר. אבל בעצם, העובדה שפרודו שלו היה כל כך אומלל וכל-כך דומה למטלית, מאפיינת אך ורק את הדמות כפי שהוא רואה אותה, לכן, זוהי זכותינו לא לחבב את פרודו, למרות שאולי כאן השיפוט שלו קצת לוקה בחסר, שהרי דמות שכזו יש לחבב, ואם השחקן גורם לנו לחוש איבה כלפיו, משהו כמובן אינו עובד כשורה... אוקיי, ניסיתי להגן על אליהו, לא עזר. קבלו תמונה לדוגמה.

Lady of Buffdom

New member
../images/Emo149.gif אני מוחה! ../images/Emo149.gif

לא רק שאלייז'ה חמוד, הוא גם שחקן מוכשר! ולא, אני לא אחת מהמעריצות ולא שייכת לשום פורום שלו. אבל נעזוב לרגע את אלייז'ה כי הסקר מדבר בין השאר על פרודו. נכון שבמקרה של הסרטים לשחקן יש השפעה גדולה על איך שהדמות תוצג, אבל עדיין זאת תהייה טעות להגיד שאלייז'ה = פרודו. אני הצבעתי לפרודו בסקר כי הוא דמות סוחפת, מרגשת והוא מתפתח ממש יפה במהלך 3 הסרטים. מישהו אמר פעם בפורום טולקין שבשובו של המלך רואים איך הוא מאבד את הרצון לחיות בגלל הטבעת בהדרגה. הוא לא עלף ואפילו לא בן אדם - בסה"כ הוביט - אחד מהיצורים שאוהבים לשבת בבית השקט שבפלך, לעשן ולאכול ארוחות גדולות. לא מאלה שאמורים להיות גיבורים מהוללים. רק שלפרודו (וגם לבילבו) יש גנים של הרפתקנות. וכשהוא נהייה גיבור - נושא הטבעת שהולך להשמיד אותה ולהציל את הארץ התיכונה, גם אז הוא אנושי ועושה טעויות, דמות שאפשר להזדהות איתה. גם החברות עם סם רק מחזקת את היופי בדמות שלו.

Lady of Buffdom

New member
אגב, צירפתי את התמונה

כדי להראות דוגמה לכישרון המשחק שלו. אחת הסצינות הכי מרגשות ב"אחוות הטבעת" היא כשפרודו מסתכל אחורה ביציאה ממכרות מוריה וחושב על גאנדלף.

Glida banana

New member
סצינה יפה, ועכשיו ההתפלגות בסקר די

ההתפלגות די שווה. אני הצבעתי לפיפין
ואני מאוד אוהבת את פרודו (אני אוהבת את כל האחווה וקשה מאוד להחליט את מי פחות ואת מי יותר) ובכל זאת פרודו הוא לא הבחירה הראשונה שלי. אני חושבת שבסה"כ כולם כאן אוהבים את פרודו אבל מתחברים לדמויות אחרות יותר, אולי באמת בגלל שבסרטים עשו לדמות שלו די עוול. את האשמה אני בכלל לא בטוחה שאני מטילה על אלייז'ה, אלא על הבמאי והיוצרים שעשו מהדמות שלו "קיפוד מפוחלץ" כמו שמישהו קצת מעלי עם חוש הומור השווה.

כל זה טוב ויפה

בספר. שם רואים את זה נהדר אבל בסרט לו הרגשתי את זה מהדמות ובגלל זה אני לא כל כך מחבבת אותו.

למעלה