תשובות
צמקאו לא צריך לטמפרר. חמאת קקאו שמוסיפים לשוקולד אמיתי משבחת את תכונותיו (ברק, קריספיות, התמוססות יותר נעימה בפה, טמפרור יותר קל). את חמאת הקקאו יש להוסיף בתחילת ההמסה של השוקולד ובשום אופן לא לאחר הטמפרור. חמאת קקאו ניתן להוסיף לכל סוגי השוקולד . לפי אופי האפליקציה הנדרשת מוסיפים את הכמות הרצויה של החמאה. ככל שיש יותר חמאת קקאו, השוקולד יהיה יותר דליל. בפרלינים, לדוגמא דלילות היא תכונה רצויה על מנת להגיע לקירות קונכיה דקים. אבל אם השוקולד המומס יהיה יותר מדי דליל, קירות הפרלין יהיו יותר מדי דקים והפרלין "יתפצלח" בזמן הוצאתו מהתבנית. צריך להתנסות בכדי להגיע לצמיגות הרצויה.