שימו
למצב האבסורדי!

שימו../images/Emo23.gif למצב האבסורדי!

בתוך עמי אני יושבת ורואה את המצב המכה כמעט בכל משפחה,ואני תוהה אם אין מקום להכניס תוכנית לימודים לכישורי חיים אמיתיים! עדיף על הרבה מקצועות אויר שאין להם ולא כלום לחיים האמיתיים.רפורמה בחינוך /בחברה צריכה להיות מחוברת יותר למציאות , שווה לפנות לנציגינו

lbendror

New member
אני איתך ב100%

אבל לכי תסבירי לח"כים שלנו שספרות ועוד כמה מקצועות לא עוזרים בללכת למכולת או אם אפשר להוסיף לעמוד מול פקיד הבנק ולבקש תיק כמו משכנתא או לעשות עסקאות בתחום שוק ההון מול הבנק בכדיי שלא יאכלו אותך בעמלות אוליי פיני ייפנה את הבקשה הזאת למשרד החינוך ויהיה משהו לעשות אם הדבר הזה

../images/Emo150.gif פיני!? תרים את הכפפה!../images/Emo140.gif

במילים הראשונות שלך בעצם אמרת הכל, לך תסביר- האם יקשיבו? האם באמת יעשו משהו?ראה פריצקי-טמבל, בלומנטל-משחיטה,אולמרט בספק וראה זה פלא- הם מקבלים משכורת ופנסיה על חשבונינו הצנום. סנשיין - לסינגפור ומהר!

נירה63

New member
שרה בוקר טוב.

את בהחלט צודקת אלא שבשנה האחרונה כן הכניסו לכמה בתי ספר את התחום כישורי -חיים כניסיון. כולי תקווה שמקצוע זה יכנס לתוכנית הלימודים בכל בתי הספר בכל הארץ.

../images/Emo39.gifכישורי חיים בבי"ס

נירה, אני מכירה את התוכנית שמעבירות יועצות שעה בשבוע.לא לזה התכוונתי.כפי שיש קורס הכנה לצבא ואו לפסיכומטרי, צריך להעביר תלמידי התיכון, אזרחים לעתיד, ידע ומצבים מציאותיים, על פיהם ילמדו ויגבשו עמדות לפני החלטות ומעשים.עד כמה שאני יודעת,כיום ישנה נגעיה קטנה בנושא דמוקרטיה, שלטון ודת וכו',אבל הרי כולנו מבינים שזאת לא ממש הכנה לחיים האמיתיים. במקרה סיירתי באתרים בארה"ב ויש להם במערכת החינוך,תוכניות למשפחות על פיתוח כישורים לבניית תרבות הפנאי, לפיתוח כישורים לקראת בחירת מקצוע, תוכניות מותאמות לליקויי למידה ולאוכלוסיות מיוחדות. מאד מעניין ולדעתי גם תורם הרבה,אולי זה אחד המפתחות לעתיד טוב יותר לכל אחד מאיתנו, לצאת מהבוץ ולדעת לא להיכנס אליו יותר.

למעלה