שימו
- סקרים רבותיי סקרים...

karnity

New member
שימו ../images/Emo23.gif - סקרים רבותיי סקרים...

מירב... בשבילך! לגבי שאלת האימוץ... אני מתלבטת כיצד לנסח... - פתוחה להצעות!

קספיאן

New member
למה חייבים לבחור ביניהם?

לי יש שני כלבים ושני חתולים, לא הוגן לבקש לבחור ביניהם

קספיאן

New member
למה נמחק פה שרשור?

היה פה שרשור לא מזיק על חתולים, למה הוא נמחק?

QueenOfMagic

New member
יש לי סקר בשבילך

מכיוון שהאימהות פה חושבות שאני צריכה ללכת ולא לחזור לפורום הזה כי אני ילדה וזה יעבור לי (אני בת 21 איזה אבסורד כמה להתבגר צריך?) אז בואו נעשה סקר האם אתם רוצים אותי פה או לא... סליחה על הציניות...ואימהות לא מוזמנות להצביע...יש יותר אימהות מחברות פורום פה...ארר... תמחקי חופשי...סתם זורקת עצבים

inbal76

New member
Queen אל תתרגשי ואל תתבאסי

זה לא חשוב אם את ילדה או אישה או חתולה
הרגשות שלך לגיטימיים כמו של כל אחד אחר. הן אולי נטפלות אלייך קצת יותר, כי לצעירה קל יותר להגיד "את לא יודעת מה את רוצה" ולבטל את רגשותיה ודיעותיה בזלזול. אבל האמת היא שגם צעירים (ואפילו ילדים ממש) יודעים מצוין מה הם רוצים. נכון, הם עלולים יותר לשנות את דעתם בעתיד, אבל זה לא משנה את העובדה שעכשיו זה מה שהם רוצים, ולזלזל ברצונם זה יחס מעליב וחסר כבוד. אז אל תקחי ללב, זכותך להרגיש מה שאת מרגישה וזכותך לבטא את רצונותייך כאן. גם אם קיימת האופציה שתשני אותם בעתיד (הנה לכן אמהות יקרות, אמרנו את זה, לכו לישון בשקט) או שתחליטי לאמץ, אנחנו כאן כדי להגיד שגם אם לא תרצי - זה בסדר. גם זו זכותך. זה הכל.

inbal76

New member
ועוד משהו יש לי לומר בעניין

אחת הטענות של אמהות היא שנשים רבות בגיל צעיר אומרות שהן לא רוצות ילדים, אבל עובדה שאח"כ כמעט כולן משנות את דעתן. ובכן, זה נכון, אבל זה לא בהכרח בגלל שהן מבינות שהן "טעו". אחת הסיבות המרכזיות היא שהלחץ החברתי הולך וגובר ככל שמתבגרים, וזה נהיה קשה יותר ויותר לא להכנע לו. בגיל 21 קל יותר להיות אינדיבידואליסט, ולהקשיב לרצונות ולרגשות האמיתיים, אבל בגיל 30, כשלכל החברות מסביב יש ילד, וכשהמשפחה והסביבה לוחצים הרבה יותר, זה כבר מצריך כוח עמידה גדול מאוד. אז נשים רבות עם השנים "משתכנעות" שהן כן רוצות ילד, או משכנעות את עצמן בזה, פשוט כי זו הדרך היחידה שנחשבת לגיטימית בחברה שלנו, והן מרגישות שזה "לא בסדר לא לרצות" את זה, ולכן הן פתאום כן רוצות. רבות מהן לא יודו בזה אפילו בפני עצמן, כי הכניעה ללחץ היא לא תמיד לגמרי מודעת, וכרוכה בשכנוע עצמי פנימי. אז במידה מסוימת, דווקא דעות של בת 21, שעוד חופשיה יותר מהלחץ האטומי לקונפורמיזם, הן דווקא יותר כנות ואמיתיות וראויות למחשבה, מדעות של מי שכבר עמוק בתוך הלחץ או אפילו כבר נכנעה לו מזמן וכמעט "חייבת" לחשוב כמו שהיא חושבת (בשביל להמשיך להאמין שהיא שלמה עם בחירתה, וגם כי לאמא הרי אסור לדבר או לחשוב משהו "נגד" אמהוּת, זה לכאורה ירמוז שהיא לא אוהבת את ילדיה, חלילה!) אנשים צעירים הם לפעמים חופשיים יותר להיות "הם עצמם".

I s t a r

New member
מותק ../images/Emo23.gif

רובינו מכירות את הטיעון הטיפשי הזה הרי...מי לא שמעה אותו בחייה??? בואי אני אספר לך משהו על הגישה המזלזלת והמתנשאת הזו- היא לא באה ממקום מרושע , היא באה בעיקר מתוך חובר ידע ובורות בסיסית מול הצורך להתמודד עם משהו שונה או מאיים . רובינו מכירות את הטיעונים המטופשים הללו של"זה עוד ישתנה" -וכשהייתי בבית ספר יסודי זה נורא הרגיז אותי- גם בתיכון, אח"כ לאט לאט התחלתי לראות כמה אנשים באעצם מגלים מצוקה מול בחירה שלא מובנת להם או יותר מכך, שוברת להם את הסרט הקונפורמיסטי ומאיימת מאוד על הסדר העולמי שלהם- לא כולם אוהבים את האתגר שמוצב בפניהם בקטע הזה- ולכן, אני הייתי ממליצה לך פשוט ללמוד להתעלם. מה איכפת בעצם מהדעות שלהם? מי צריך את האישורים שלהם? או במילים קצת פחות עדינות: שיקפצו. מיש לא מסוגל לכבד את בחירתך תמיד ימצא תירוץ לכך- עכשיו זה שאת צעירה מידי, מאוחר יותר זה יהיה שאת לא נורמלית, מוזרה, תימהונית או סתם מסכנה. בסך הכול, זה מקל עליהם להתמודד עם עצמם, זה הכול. פשוט אל תתייחסי, חידלי לנסות להילחם- ברחי את הדרך שלך ולכי עימה בשלמות. אישתאר.

SaraGubits

New member
סקר מאמא ל2 ../images/Emo13.gif

נגיד שכולם צעירים ויכולים לחיות חיי נצח נגיד כבר עברו אלף שנים של קריירות והכל וכל מה שרוצים והספיקו הכל ישר והפוך. ה60 חתולים נהיו 60 אלף חתולים, וטסו לירח ולמאדים ולגלקסיות ולאלפא קנטאורי וחזרה, וכדור הארץ נהפך לגאיה...(לא שנת 2004 אלא שנת 3004, כבר, לא?) ואין את הבעיה של פיצוץ אוכלוסין, (נגיד שזה בעיה) אז אחרי האלף שנים האלו, האם יתחיל להיות משעמם למישהו ואז מישהו פה ירצה להתנסות פעם בלהיות אמא או שגם אז יגידו לעולם ועד לא?

inbal76

New member
"משעמם" זאת סיבה ללדת???

את מכירה אנשים שהביאו ילדים מתוך שעמום??? כי בעיני זאת ממש סיבה גרועה. להביא ילדים צריך רק אם רוצים באמת לגדל ילד על כל המשתמע מכך, ולא כי אין משהו טוב יותר לעשות עם עצמך. בכל אופן התשובה היא שאולי כן ואולי לא... מה הפואנטה של השאלה?

שושלסר

New member
דווקא אולי כן אבל...

כמו שכתבו - עדיין שעמום יהיה סיבה גרועה ביותר. אבל רוב בני האדם עושים את רוב המעשים שלהם מסיבות גרועות. ולצערי גם לפני שהם ממצים את החיים הרבה אנשים עושים ילדים בשביל שלא יהיה להם משעמם, ושלא ישארו לבד...

girl111

New member
אם זה באמת היה ככה:

אז אולי כן, ואני אסביר את עצמי. אם היה לי כ"כ הרבה זמן לחיות והייתי נשארת צעירה ואנרגטית, הייתי יכולה לבנות תוכנית חיסכון, לחסוך כמה מאות אלפי דולרים, ללדת ולשכור את כל המטפלות בעולם - שיעשו עבורי את העבודה
ולי ישאר רק לפנק ולשחק. דווקא נשמע טוב
המטפלת תכין את האוכל, תחליף חיתולים, תנקה את הלכלוך שהוא עושה בבית ותכבס לו את הבגדים, תרגיע אותו כשהוא יתחיל לצעוק) ואני אבוא בערב אחרי יום של עבודה ואוכל לשחק איתו כשהוא יהיה רגוע ויספק את הגחמות שלו לאותו יום, לחבק אותו. מידי פעם אני גם יכולה ללכת איתו ללונה פארק וכשהוא יגדל לתת לו עצות לחנך אותו מה מותר ומה אסור.. אבל ברור שזה לא מציאותי

SaraGubits

New member
הפיצוץ הוא לא הבעיה אלא האוכלוסין

הניצול המחפיר והחוסר התחשבות באיזון העולם, בהשפעת הקפטיטליזם האנוכי

QueenOfMagic

New member
אני הייתי חייבת לחשוב קצת על השאלה

תראי, אני שמעתי על משפחה שהיא היתה ברוכת ילדים.. וכששאלו איך הם הגיעו למספר רב של אחים הם ענו...לא היתה לנו טלוויזיה.. זה נראה לי נורא לעשות ילד משיעמום. למעשה נגיד שני הורים שלא רצו ילדים כל כך...אבל עשו אותם מתוך שיעמום אבל פתאום אחרי הולדת הילדים הם מצאו מה לעשות אבל...יש את הילדים.. במיקרים כאלה אנשים נוטים לינטור טינה לילדים ש"מנעו מהם" לעשות מה שהם היו צריכים לעשות. אישית אני מכירה בחור שהוא כיום בן 46 שאימו היתה אומרת לו שהיא מצטערת על היום בו הוא נולד. ושהיא שונאת אותו והיא היתה משאירה אותו בבית לבד כשהיה בן שנתיים...בגיל 3 הוא למד להכין אוכל כי אמא לא היתה שם כדי לתת לו את האוכל שהוא היה צריך.אמא שלו היתה יודעת עם בחורים לבארים ומביאה הביתה אנשים מפוקפקים...אילו לא חיים אני חושבת שאישה שלא רוצה ילדים לא צריכה לעשות אותם...ואפילו אם תיכנס להריון לעשות הפלה. כי מה שניקרא חבל על הזמן אם תלד ילד שהיא פשוט תישנא.. חבל על הילד חבל עליה..

למעלה