שימו
שימו

שימו ../images/Emo23.gif שימו ../images/Emo23.gif

הבהרה לכל העונים לשאלות. שם הפורום: פורום אימון ב
כאן, נעשה יחד מאמצים לא לתת עצות הנחת היסוד העיקרית באימון היא - כי המתאמן מלא משאבים ויכולות. על כן לא נדרש לרפא אותו, לייעץ לו או לתקן אותו. תודות מראש עידית

הקסם באימון, התהליך, תפקדו של המאמן

מהו סוד הקסם שבאימון? הקסם שבאימון הוא המתאמן עצמו. האימון הוא תהליך אשר כבר בתחילתו חושף את העוצמות והכוחות הקיימים בכל אחד מאיתנו, עוצמות ששכחנו מקיומם, התעלמנו מהם ולעיתים אף לא ידענו כלל על קיומם. במהלך כל משך האימון, משמש המאמן כמראה צלולה ובהירה, מראה דרכה אנו רואים את עצמנו במלוא תפארתנו, על הצלחותינו וגם על הישגים פחותים מכך. אם כך, את הקסם כבר גילינו, הוא מצוי בתוכנו וכעת גם נחשף. קצת על התהליך עצמו העניין החשוב בכל התהליך הוא המחוייבות שלנו לתהליך עצמו. ללא מחוייבות, חבל בכלל להתחיל ולא רק בגלל הכספים שנזרוק. לטעמי, עוגמת הנפש שנחווה כמתאמנים כאשר לא נעמוד במשימות שניקח על עצמנו, קשה שבעתיים מאשר כל עניין אחר. אז מחוייבות לתהליך בתור התחלה. השאלה הקשה מכל שנישאל היא: מה המטרה שלנו? לא פשוט לנסח מטרה בחיים, מטרה שאפשר לכמת אותה ולהגיע אליה, אבל בדיוק לשם כך יש לנו מאמן לצידנו, שיעזור לנו לנסח את המטרות שלנו וכמובן גם להגשים אותן. המאמן יסייע בידנו להשקיע את כל מרצנו במקומות הנכונים, השקעה אשר תביא לנו את התוצאות המיוחלות. המשך התהליך הוא בניית תוכנית עבודה, תוכנית עבודה אשר תשנה לנו את ההרגלים, את האוטומט שלנו, והכל כדי שנצליח לפרוץ את המסגרת בה פעלנו עד כה. במהלך האימון אנו לומדים לחזק ולהעצים את העוצמות שלנו, אותן תכונות שעד היום הובילו אותנו להצלחה ולא תמיד שמנו לב אליהן. סופו של תהליך הוא אימוץ ההרגלים החדשים גם לתחומים אחרים בחיינו - והפעם, אפשר גם לבד. אז אמרנו, מחוייבות, מטרות, תכנית עבודה ושינוי הרגלים. מתי נפנה לאימון? תחום האימון, כיום, נחלק להתמחויות רבות ומגוונות, כל מאמן והמומחיות שלו. בין ההתמחויות ניתן למצוא: אימון לרוגע ונינוחות; אימון למציאת זוגיות; אימון לניהול משק הבית; אימון להורות; אימון למנהלים; אימון לקריירה; אימון לכתיבת קורות חיים; ועוד ועוד.... מה שמביא אותנו להכרה כי בעצם בכל שלב בחיינו אפשרי,רצוי ואף כדאי להיעזר במאמן, אשר יחד עימו נוכל להניע את עצמנו לקראת משהו.... אותו משהו אליו אנו שואפים. הרי לכולנו חלומות, רבים ומגוונים, שלרוב נשמרים בארכיון החלומות. אז למה לא להפוך חלום לחזון?! ארכיון החלומות נועד לסיפורי האגדות, מומלץ ואף רצוי להפוך חלום לחזון, מאשר לאחסנו בארכיון. יחד עם זאת קיימים מצבים קריטיים מאוד בחיינו, אנשים קוראים לזה "תקיעות" ויש המכנים זאת "קיפאון" ואם ארחיב קצת אז אלו הם אותם רגעים (ארוכים) שכלום לא זז לנו, שום דבר לא פועל, הכל מתקדם סביבנו ורק אנחנו דורכים במקום. מתי לפנות שאלנו? - כבר היום ואם אפשר היה, אז אתמול. תפקידו של המאמן בידי המאמן נמצא כל הציוד הדרוש למסע האימון, ארגז הכלים בהגדרה מוכרת יותר. המאמן הוא אותו האיש אשר ידאג שלא נסטה ממסלולנו, הוא זה שיסייע בידינו לסמן את השביל הנכון ביותר לפסגה שעליה נרצה להציב את דגלנו. במילים אחרות, להגיע אל אותה מטרה נכספת, לממש את החזון, להגשים את החלום. תפקידו של המאמן, להניע אותנו לעשייה, לדאוג שלא נמעד בדרך, שלא נתעייף. הוא שם כדי לאתגר, להושיט לנו יד ולעיתים כתף. הוא זה שמלווה אותנו לכל אורך המסלול. הוא יקנה לנו את ההרגלים החדשים עד שנצליח. את הדגל על הפסגה הבאה, כבר נצליח להציב בעצמנו לבד, ואם לא בפסגה הבאה, אז בזו שאחריה. אם ביקרתם בקביעות בחדר-כושר או עסקתם בספורט, וודאי אתם מכירים את תכונות המאמן, אשר מחדיר בנו את המוטיבציה לפעולה, עד שאנו כבר עצמאים בשטח ופוקדים את חדר-הכושר ויודעים לבד את העבודה, ללא עזרה. יד ביד לאורך כל הדרך.... וכמה מילים אחרונות.... כדי שלא נמצא עצמנו עומדים מול המראה, או שוכבים בלילה במיטה, או תחת המים הזורמים במקלחת, כל אחד ואזור חשבון הנפש שלו, ואומרים לעצמנו: למה הם מצליחים ואני לא? מה לא בסדר איתי? אני לא מצליח להתרומם. כנראה שאני לא מספיק טובה או טוב. יש לי רעיון מדהים, אבל איך מיישמים אותו? נגמרו לי הכוחות. ועוד משפטים שכולנו מכירים.... כדי שלא נמצא עצמנו במצב הזה, רצוי שיהיה לצידנו מאמן. ואם כבר הגענו למצב בו אנו שומעים עצמנו מדברים כך, כדאי שנזדרז ויפה שעה אחת קודם. "חיינו דומים למהלך השמש, ברגע החשוך ביותר, קיימת ההבטחה לאור יום" (מאמר מערכת ב"טיימס" הלונדוני, 24 בדצמבר, 1984). אז אל תתנו לעצמכם להגיע לרגע החשוך, הקדימו להביט סביבכם ולזהות את ההזדמנות לאור חדש..... המון תודות לענת שכתבה את המידע המצ"ב

anchi1512

New member
../images/Emo140.gif שמחה שזה לעזר

ותודה לך עידית העברת את המאמר למאמרי הפורום. יום נעים ונפלא לכולם
ענת

יNOT

New member
אוקיי שוב....

תודה על ההסבר ה"ממצה" , אך להשוות את האימון שאתם מקווים להשיג פה לאימון בחדר כושר , רק זורע בי ספקות לגבי היכולות של השיטה, אימון בחדר כושר נראה לי מאוד שונה , פעולה מכנית , שברגע שתפסת את הקצב שנכון עבורך אז אתה יכול להמשיך ולהתאמן לבד , לעשות ההשוואה הזו למישור הרגשי ורוחני בכלל נראה כמו ניסיון לחבר שמיים וארץ למקשה אחת, מה שלא עובד ולא ממש הגיוני. לצערי תגובות לשאר הפוסט שלי לא קיבלתי, כמו האם רק המאמנים רשאים להגיב על פוסטים?! מחוסר הנימוס שלווה במחיקת הפוסט שלי ,אני אסיק שכך באמת הדברים , בתקווה הפוסט הזה יישאר "חי" מספיק זמן בשביל שאחרים ייקראו ויחשבו פעמיים לפני שייכתבו תגובה למי שבא לפה לחפש אימון. בהצלחה לכולם.

N u k

New member
מניסיון,לגבי ההשוואה לאימון פיזי

האימון עם מאמן הרבה יותר מכוון, והרבה יורת אפקטיבי בשל כך. וכפי שהבנתי- אם הבנתי- את הפורום, זו די הכוונה... יש בך את הכח-אנשים פשוט יכוונו אותך *אליך*, כדי למצוא איפה הנקודה שאליה אתה צריך להתחבר, ואותה להפעיל, כדי להגיע לתוצאה הרצויה. אפשר "לפדל" לבד, אבל האפקטיביות נמוכה יותר, וקשה, קשה ל מצוא את נקודות הכח שלך שממנפות את הכל פי כמה. מקווה שעזרתי.

הבהרות

א. ההודעה שלך נמחקה בטעות
עדין לומדת את המערכת. ב. מצטרפת לדעתך, באימונים בחדר כושר, מזיעים מתאמצים...באימון המטרה לפעול במודעות ועשייה אפקטיבית ממקום משחורר ובוטח בהאני האישי. בעזרת ארגז כלים שהמתאמנים רוכשים. ג. כל אחד מוזמן להגיב בפורום. מזמינה אותך לשאול תמיד ולהיות חבר פעיל בפורום

למעלה