שימו
: שרשור זה עודכן היום

סוף שבוע נפלא וקסום בפסטיבל

את בוקר יום שישי פתחנו חמוטל, אני ואריק... אריק הוא לא חבר חדש בפורום אלא בובה שיצר חברנו: עומרי בר לב ואתם יכולים לראות אותו בתמונה עם פיולה - חמוטל
זו ההזדמנות להודות לעומרי שטרח והגיע הישר מהצבא במיוחד כדי להביא אותו, עזר ליהב לאייש את שולחן הפורום ועל הדרך הריח קצת את הפסטיבל. אריק היה הצלחה וגרם להרבה ילדים ומבוגרים לגשת,לחייך ולהפתח ביומיים האלה. מכירים את התחושה כמו לפני אירוע מרגש במיוחד\ משהו גדול שעומד לקרות או קורה\ נסיעה לחו"ל וכדומה?! ככה הרגשתי במהלך שישי - שבת בהם הייתי בפסטיבל
הצגות, מופעים, ארועי חוצות, אווירה של חג, בובנאים, ילדים והורים, צעירים, נוער ומבוגרים ובעיקר הרבה בובות מה אפשר לבקש יותר?! למופע " ד"ר י חוזר ובגדול " של הפיתום ד"ר יאיר אבן - זוהר רק הצצתי לשניה מהצד ( בכל זאת באנו גם לעבוד ולא רק להנות ) ותוך ידיעה שהוא מופיע מס' פעמים שני סופי השבוע של הפסטיבל. מה שכן הספקתי לדבר איתו כמה פעמים ביומים האלה והוא איש מקסים וחייכן. גם את מופע החוצות הנוסף: " סודות תיאטרון הבובות " של תיאטרון פופיק שהתקיים בבמה התפוזית לא יכולתי לראות אבל בגלל שאנחנו ממוקמים די קרוב יכולתי להגניב מבטים מדי פעם. המשתתפים: שירלי גולדשטיין ואסף לוינבוק ( שגם יצרו את המופע יחד עם אורי גולדשטיין ) " חשפו " סודות מעולם תיאטרון הבובות ועבודת גוף ומסכות כשאסף בתפקיד המסביר במילים ושירלי שאינה מוציאה מילה מהפה פעילה יותר כממחישה ומפעילה. ע"פ תגובות הילדים שישבו בשקט, ניראו מתעניינים במתרחש, צחקו ושיתפו פעולה ממקום מושבם ,חלקם אף עלה לבמה ורקד בביטחון מלא כשמסיכה על פניו נראה שהמופע היה מוצלח ומהנה. כמו שכבר סיפרנו יהב, חמוטל ואני היו לנו מפגשים מעניינים ונעימים עם אנשים מהתחום או מתחומי אומנות נוספים ועם קהל "רגיל" מכל הגילאים והמינים שפשוט אוהב תיאטרון בובות. בשעה: 12.30 נכנסו לאולם התיאטרון במרכז כדי לצפות בהצגה: " האווזה פטוניה " על הבמה חיכתה לנו תפאורה ציבעונית וססגונית שבהמשך זימנה גם לא מעט הפתעות בימתיות יפות ולא צפויות! והבובות אחחחחח איזה יופי של בובות
עיצובן הנפלא והמיוחד של הבובות ,שגדולות יחסית לגודל הממוצע, שייך לאוקסנה יאנוביצקי, לאוניד אליסוב שגם עיצבו את התפאורה, ראוי לציון לשבח
את ההצגה לוויתה מוסיקה נ - ה - ד - ר - ת שכתב: ניר גולן. על כל אלה מנצחת בכישרון: יערה קפלן בויום שמגלמת את הדמויות ומפעילה אותן בהרבה אהבה, ביכולת קולית טובה ובשליטה מלאה על הבמה הממש לא קטנה ( משימה מאוד לא פשוטה! ועוד בפעם הראשונה לבד על הבמה!!!! ) אהבתי במיוחד את החיבור שלה לבובת פטוניה שלא יודע איך אבל גם חיצונית הן דומות כאילו אוקסנה ולאוניד לקחו את יערה ויצרו אותה בצורה מושלמת בתוך הבובה. בניגוד לאבישג ולחגית קינמון אני לא מכיר ולא קראתי את הספר ולמרות זאת אני מסכים עם דעתן גם אני הרגשתי חוסר בעלילה ובמחזה... שמחתי לשמוע מאבישג שיערה מבטיחה שזה הכיוון ואני מצטרף לאיחולי ההצלחה שלה. תאמינו לי שיש להצגה הזו את כל המרכיבים הדרושים להיות הצלחה גדולה ולהצגה שתרוץ שנים רבות!!!!!!!

אבא תרנגול ואמא תרנגולת

שגם היא פריקית של שיגרה ומפקדת על אפרוחיה שבעגלה. ויש גם פרה מדליקה וסוס מפתיע שכדי לא להרוס למי שיראה בהמשך לא נחשוף אותם כאן

למי שלא הבין את הרמז של הראלה בהודעה מעלי

את התמונות של "האווזה פטוניה" היא צילמה
בסדר? מרוצה?! עכשיו אני יכול להמשיך ולדווח על כל מה שקרה לנו בשישי בערב ובשבת?????

המשך - ערב יום שישי בפסטיבל

אחרי מקלחת להתרעננות התלבשתי חגיגי יותר ויצאתי לחלקו השני של יום שישי בפסטיבל. הפעם הגעתי יחד עם הראלה ( bobani ) והבוב שלה: בובני
יש תמונה מוצלחת יותר שלה אבל התגנבו לי לפריים ילדים ולכן אני לא יכול לפרסם אותה
כפי שבוודאי כבר הצלחתם להבין מדברי ומשאר חברי הפורום והאורחים פה שפגשו אותה וכתבו לה ועליה, הראלה היא טיפוס שכייף להכיר ונעים לפגוש!!!!! היא כל כולה חום, פתיחות, אהבה ומעל לכל בעלת שמחת חיים ומרץ בלתי נידלה. ברגע שניגשנו לשולחן הפורום השתלט עליה בובני, לקח את ה
שלו כן, כן...הבחור הגיע מוכן עם מיקרופון משלו ומיד החל לראיין את כל מי שהיה בסביבה
מה אני לכם?! מוכשר וכריזמטי הבובני הזה
מהר מאוד ניגשו אליו אנשים מכל הגילאים והתמסרו לו עם חיוך גדול על הפנים. הוא יצר כ"כ הרבה עניין עד שאילן ואנשי המרכז הביאו לו במיוחד תאורה וכיוונו עליו ספוט. אח"כ עברנו שלושתנו לשולחנות המזנון שהוקם ברחבת המרכז ועל כוס
צפינו יחד בסרט הקצרוהמדליק: " פיתום באמצע החיים " - יופי של סרט!!!!! מלא הומור והמצאות, כתוב ומבוצע נפלא!!!! הראלה לא האמינה לי שחבר'ה צעירים בבית ספר תיכון אחראים לפרוייקט הזה... האמת?! גם אני שידעתי עובדה זו התקשתי להאמין אחרי הצפייה בסרט. חלק מהם היה נוכח בהקרנה ושיחה קצרה שערכתי איתם ( חבר'ה מקסימים, צנועים ואינטלגנטים במיוחד ) הבהירה לי שיש לנו דור עתיד מבטיח,כשרוני, יצירתי וחרוץ. כמובן שסיפרתי להם על הפורום שלנו והם התעניינו והבטיחו לקפוץ לביקור בקרוב. על כל שאר האנשים שפגשנו תוכלו לקרוא בהודעה שהעלתי באותו ערב: קישור - למי שלא הספיק לקרוא. ואז הגיע הרגע שלשמו רובנו התכנסנו, המופע: מטמורפוזה - פיוט בתנועה של הבובנאי ברנד אוגרודניק - Figura Theater אבל המופע והאיש המיוחד הזה ראויים לסקירה נפרדת אותה תמצאו בהמשך בשרשור זה.

יוווווווווווו, איזה כיף לכם!../images/Emo7.gif

כל כך רציתי לבוא לפסטיבל כבר ביום חמישי, וכבר בדרך התחילו לרדוף אחרינו מחלות ווירוסים של קיץ, שנאלצתי לעשות אחורה פנה
הקטנה שלי חטפה את זה ראשונה, זאת שמעליה נדבקה, וכנראה גם אני לא הצלחתי לשמור על עצמי כמו שצריך וכבר כמה ימים אני נגררת מעבודה לעבודה בלי אנרגיות..
בקיצור, נראה שהפסדתי ובגדול, את האווזה פטוניה ואת שאר חוויות הפסטיבל. מקווה מאד שלפחות היום אגיע לערב לזכרה של שרונה שפירא, בעזרת ה', בלי נדר, בלי עין רעה טפו טפו טפו
כל הכבוד לכם, פעילי הפורום, על הדיווחים מהשטח! הכל נשמע מקסים ומעורר קינאה!!!

תרגישו טוב. אני אנסה להעלות עוד תמונות הערב

האווזה פטוניה מופיעה גם ביום חמישי הקרוב אם אני לא טועה.

את לא טועה קינמונית!!!!

אכן מתקיימת מחר הצגה נוספת של האווזה פטוניה נמוש מקווה שהתאוששת קצת
ותוכלי לנצל את ההזדמנות הנוספת לצפות בהצגה.

ארועי השבת שעברה בפסטיבל

על משמרת הבוקר בשולחן הפורום היתה אחראית חמוטל
שגם העבירה דיווח על אותו בוקר - מי שלא הספיק יוכל לקרוא אותו בהודעה שלה קישור אחה"צ אריאלה ואני שמנו פעמינו למרכז בחולון כשהפעם התלוו אלינו, אריק הבובה של עומרי והמריונטה בתיה - בת היענה בובני היה חייב לנוח מארועי הלילה הקודם... התמקמנו, התארגנו ואני התחלתי לחלק חומר פרסומי בעוד הראלה ( שלא יכולה לשבת בשקט אפילו לרגע ) החלה להסתובב ולהפעיל את בתיה שלה להנאת העוברים ושווים לפתע יצאו הורים וילדים מהסדנה: מציץ מעציץ - כולם היו עם אור בעיניים, חיוך גדול כשהם חזיקים בידייהם בגאווה גדולה את היצירות הציבעוניות שהכינו. בינהם היו חגית - קינמון, בעלה שאותם פגשנו ביום שישי בערב במופע "מטמורפוזה " כשהפעם התלוו אליהם הילדים המתוקים הראלה כמובן מהרה לתעד בלי להודיע מראש וזו התוצאה
פגשנו את נילה כהן ניצן ( הילולה טרללה מהפורום שמעלה את "החתול במגפיים, זוכרים
) והבת הקטנטונת והמקסימה שלה שהתחברה במיוחד לבתיה, נתנה לה להריח פרח ורדפה אחריה ממקום למקום
ואז הגיעה שחרזדה וסוף סוף נתגלה הסוד השמור: מי היא באמת שחרזדה... רוצים לדעת גם???? רדו להודעה הבאה ותדעו!!!!! וגם לא נגמר הדווח - זה דווח בהמשכים מלווה בתמונות

../images/Emo243.gif חשיפה בלעדית: מי היא שחרזדה? ../images/Emo2.gif

חברים וחברות אנחנו מביאים לכם סקופ בלעדי
לאחר שרק שמעתם עליה - עכשיו תוכלו גם לראות אותה
לאחר שנים רבות בהן נמענה מחשיפה לציבור הצליחו כוחותינו לפגוש אותה ואף להביא הוכחות מצולמות
כפי שאתם רואים בתמונה זו היא עוד ניסתה להתחמק ברגע האחרון אבל חגית ואני אחזנו בה בחוזקה

והנה עוד תמונה שלה ../images/Emo68.gif

כאן היא הבינה שהיא נתפסה ולא תוכל לחמוק מזה הפעם ושיתפה איתנו פעולה

קצת תמונות משישי מההופעה מטמורפוזה

כפי שאתם שמים לב היו מספר בובות , פה רק 2. אחרי ההופעה הוא הביא את כל הבובות לקדמת הבמה שנוכל להתרשם ולגעת.

למעלה