דודי בן אדרת
New member
סוף שבוע נפלא וקסום בפסטיבל
את בוקר יום שישי פתחנו חמוטל, אני ואריק... אריק הוא לא חבר חדש בפורום אלא בובה שיצר חברנו: עומרי בר לב ואתם יכולים לראות אותו בתמונה עם פיולה - חמוטל
זו ההזדמנות להודות לעומרי שטרח והגיע הישר מהצבא במיוחד כדי להביא אותו, עזר ליהב לאייש את שולחן הפורום ועל הדרך הריח קצת את הפסטיבל. אריק היה הצלחה וגרם להרבה ילדים ומבוגרים לגשת,לחייך ולהפתח ביומיים האלה. מכירים את התחושה כמו לפני אירוע מרגש במיוחד\ משהו גדול שעומד לקרות או קורה\ נסיעה לחו"ל וכדומה?! ככה הרגשתי במהלך שישי - שבת בהם הייתי בפסטיבל
הצגות, מופעים, ארועי חוצות, אווירה של חג, בובנאים, ילדים והורים, צעירים, נוער ומבוגרים ובעיקר הרבה בובות מה אפשר לבקש יותר?! למופע " ד"ר י חוזר ובגדול " של הפיתום ד"ר יאיר אבן - זוהר רק הצצתי לשניה מהצד ( בכל זאת באנו גם לעבוד ולא רק להנות ) ותוך ידיעה שהוא מופיע מס' פעמים שני סופי השבוע של הפסטיבל. מה שכן הספקתי לדבר איתו כמה פעמים ביומים האלה והוא איש מקסים וחייכן. גם את מופע החוצות הנוסף: " סודות תיאטרון הבובות " של תיאטרון פופיק שהתקיים בבמה התפוזית לא יכולתי לראות אבל בגלל שאנחנו ממוקמים די קרוב יכולתי להגניב מבטים מדי פעם. המשתתפים: שירלי גולדשטיין ואסף לוינבוק ( שגם יצרו את המופע יחד עם אורי גולדשטיין ) " חשפו " סודות מעולם תיאטרון הבובות ועבודת גוף ומסכות כשאסף בתפקיד המסביר במילים ושירלי שאינה מוציאה מילה מהפה פעילה יותר כממחישה ומפעילה. ע"פ תגובות הילדים שישבו בשקט, ניראו מתעניינים במתרחש, צחקו ושיתפו פעולה ממקום מושבם ,חלקם אף עלה לבמה ורקד בביטחון מלא כשמסיכה על פניו נראה שהמופע היה מוצלח ומהנה. כמו שכבר סיפרנו יהב, חמוטל ואני היו לנו מפגשים מעניינים ונעימים עם אנשים מהתחום או מתחומי אומנות נוספים ועם קהל "רגיל" מכל הגילאים והמינים שפשוט אוהב תיאטרון בובות. בשעה: 12.30 נכנסו לאולם התיאטרון במרכז כדי לצפות בהצגה: " האווזה פטוניה " על הבמה חיכתה לנו תפאורה ציבעונית וססגונית שבהמשך זימנה גם לא מעט הפתעות בימתיות יפות ולא צפויות! והבובות אחחחחח איזה יופי של בובות
עיצובן הנפלא והמיוחד של הבובות ,שגדולות יחסית לגודל הממוצע, שייך לאוקסנה יאנוביצקי, לאוניד אליסוב שגם עיצבו את התפאורה, ראוי לציון לשבח
את ההצגה לוויתה מוסיקה נ - ה - ד - ר - ת שכתב: ניר גולן. על כל אלה מנצחת בכישרון: יערה קפלן בויום שמגלמת את הדמויות ומפעילה אותן בהרבה אהבה, ביכולת קולית טובה ובשליטה מלאה על הבמה הממש לא קטנה ( משימה מאוד לא פשוטה! ועוד בפעם הראשונה לבד על הבמה!!!! ) אהבתי במיוחד את החיבור שלה לבובת פטוניה שלא יודע איך אבל גם חיצונית הן דומות כאילו אוקסנה ולאוניד לקחו את יערה ויצרו אותה בצורה מושלמת בתוך הבובה. בניגוד לאבישג ולחגית קינמון אני לא מכיר ולא קראתי את הספר ולמרות זאת אני מסכים עם דעתן גם אני הרגשתי חוסר בעלילה ובמחזה... שמחתי לשמוע מאבישג שיערה מבטיחה שזה הכיוון ואני מצטרף לאיחולי ההצלחה שלה. תאמינו לי שיש להצגה הזו את כל המרכיבים הדרושים להיות הצלחה גדולה ולהצגה שתרוץ שנים רבות!!!!!!!
את בוקר יום שישי פתחנו חמוטל, אני ואריק... אריק הוא לא חבר חדש בפורום אלא בובה שיצר חברנו: עומרי בר לב ואתם יכולים לראות אותו בתמונה עם פיולה - חמוטל