שימו

אשכר ש

New member
כמובן,

כוונתי הייתה שישימו לב לכל הנושא הזה, על כל תגובותיו.

osnat2

New member
אפשר שאלת ../images/Emo163.gif על חיתוך?

האם זה משנה אם הילד נמצא מתחת לשיליה או מעליה עד לחיתוך? כלומר על בטן האם במצב שכיבה או עדיף שיהיה למרגלותיה? ועוד אחת, במידה והלידה מתרחשת ללא רופאים/מיילדות סביבי איך קושרים את חבל הטבור, אם בכלל? או שעדיף לחכות לאמבולנס? (אני קצת בספק על ההכשרה של צוות האמבולנס) תודה מראש

רק לגבי חיתוך חבל הטבור

לי זה נראה מאד לא טבעי להניח את התינוק למרגלות האם עד שהשליה יוצאת או עד שחותכים את חבל הטבור. לוקח לו כמה דקות טובות ולעתים יותר עד שהוא מפסיק לפעום, ועד שהשליה יוצאת זה יכול לקחת המון זמן. המקום הטבעי של יילוד הוא על חזה האם, וזה יוצר בד"כ איזהשהוא אקוויליבריום בין השליה למיקום התינוק. כך התינוק לא ממש מעל, ולא ממש מתחת. לא הייתי מניפה תינוק אל על או מניחה אותו על הרצפה או מתחת לאם אחרי לידה. הייתי שמה אותו על חזה האם - שזה מקומו הטבעי. את מתארת לעצמך תינוק שרק נולד, יצא ממקום חם ורגוע וחשוך ושקט למדי, עכשיו נמצא בעולם החיצון הקר והיבש, ובמקום להיות עם אמא שלו שמים אותו לרבע שעה מתחת לגופה? לי זה נראה קצת אבסורדי...
לוידעת לגבי החבל - אני הייתי משאירה אותו עד שהיו מגיעים אנשי צוות. דווקא לא חושבת שאני בספק לגבי הכשרת צוות האמבולנס - הם לא אמורים להיות מיומנים במצבי חירום שכאלו? הכי חשוב הרי שיהיו כלים סטריליים, וכאלו אמורים להיות להם.

כרמית מ.

New member
מסכימה עם רוני

מקומו של הילוד הוא בזרועות אמו, בלי חישובים של מקום ביחס לשיליה. בלי מחקרים, אלא ידע אינטואיטיבי חזק, שלא יתכן אחרת. בסך הכל, ישנם שסתומים ומשאבות, והגוף יודע להתמודד עם כוח המשיכה (עובדה שמגיע דם לראש גם כשאנחנו בעמידה), כך שהחשש שהדם יעבור מהתינוק לשיליה, מעבר למה שאמור להיות, נשמע לי מופרך. לגבי החיתוך - אני חושבת שבכל מקרה עדיף לחכות לפחות עד יציאת השיליה (אם אין סיבה לחתוך קודם, ובכל מקרה רק לאחר שהפסיק לפעום - אבל זה לא זמן מקסימום אלא זמן מינימום), גם כשיש צוות רפואי (או פארא-רפואי) בסביבה. אם אין צוות, ואין אמצעים סטריליים, אז בוודאי שלא לחתוך. (צוות האמבולנס יכול לחתוך. זה לא דורש מיומנות גבוהה אלא רק ציוד מתאים, שיש להם, למרות שגם כאן - הייתי מחכה ליציאת השיליה). יש גם מי שבוחרים לא לחתוך בכלל, ולחכות לנשירה עצמאית (שקורית מהר יותר ללא החיתוך). קוראים לזה לידת לוטוס (עבור מי שרוצה לחפש מידע).

שָׂרָה

New member
סקירה בקצרה בעברית

מהאתרים המתנגדים לחיתוך מוקדם של הטבור. כתבתי את הסקירה בבלוג שלי. (וכדי לאזן את הדברים שלא יהיו חד צדדיים, הוספתי גם את דבריה באנגלית של המיילדת ג'ודי המתנגדת לדעה הזאת, ומאמינה שאין סיכון בחיתוך מוקדם)

למעלה